Podkłady

Eveline Cosmetics Satin Matt, Mattifying & Covering Foundation 4 in 1 Podkład matująco - kryjący 4 w 1

Bodyland.pl
Eveline Satin Matt podkład 4w1104 103 Natural 30ml
Eveline
Podkład matujący
Eveline Podkład Satin Matt 103 Natural 30ml
Eveline Satin Matt podkład 4w1104 102 Vanilla 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 452 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 kwietnia 2025 o 11:54
    Podkład EVELINE cosmetics SATIN MATT
    Matująco - kryjący podkład SATIN MATT od EVELINE cosmetics . Super produkt zawierający kwas hialuronowy, super matuję skórę , nie uwidocznia skórek , minimalizuje pory . Produkt przeznaczony bardziej dla cery suchej i wrażliwej bo przy mojej tłustej muszę czasem poprawiać . Nie ciastkuję się oraz na spokojnie można budować krycie . Na codzień produkt jest bardzo fajny i wydajny . Cena w rossmanie to około 23 zł . Także stosunek trwałości co do ceny jest super .
    Zalety:
    • Niska cena , matujący , nawilżający , ukrywa niedoskonałości , wyrównuje koloryt
    Wady:
    • Mało dostępnych odcieni , lekkie krycie
    msenvv
    7 kwietnia 2025 o 2:31
    Mój ulubieniec
    Mój ulubieniec od kilku lat. Jest to podkład, którego używam najdłużej ze wszystkich. Sprawdza się super na cerze suchej, naczynkowej z przebarwieniami - ma średnie krycie, które można budować. Zacznijmy od tego, ze jestem bladziochem i ciężko mi jest dobrać kolor podkładu, żeby się nie odznaczał. Na co dzień uzywam koloru najjaśniejszego, czyli 101. Latem gdy mocniej się opalę idealna jest 102. Oba odcienie są neutralne. Opakowanie - plastikowa tubka z zakrętką. Po zakręceniu nic sie nie wylewa. Czasami jednak trafiam na sztuki, które po odkręceniu korka automatycznie wylewają podkład z tubki i trzeba uważać. Konsystencja, krycie - podkład z tych mocno gęstych i zadowalająco kryjących przy przebarwieniach i wypryskach. Mam trądzik różowaty i jestem zadowolona z krycia, które można budować. Cera w kierunku suchej i mi się sprawdza, ale jak mam gorszy czas i mocne wysuszenie to potrafi mocno podkreślać suche skórki na policzkach i wtedy trzeba zminimalizować ilość w tych miejscach, a ratować się korektorem. Daje efekt satynowy, na skórze normalnej / suchej nie wymaga pudrowania. Nakładany cienko pod okiem i przypudrowany sprawdza się. Wydajność bardzo dobra. Gdy produkt się kończy polecam przeciąć tubkę, ponieważ w środku zostaje jeszcze sporo produktu na ściankach. Ogromną jego zaletą jest łatwa dostępność (kupimy go właściwie w każdej drogerii w pełnej gamie kolorystycznej) oraz częste bywanie na promocjach, co czyni go opcją mocno budżetową. Bez problemu kupimy go w cenie nawet 15 zł.
    Zalety:
    • Satynowe wykończenie
    • Średnie krycie z możliwością budowania
    • Nadaje się do okolicy pod okiem
    • Wydajny
    • Często jest na promocjach
    • Łatwodostępny
    • Odcień 101 idealny dla bladziochów
    Wady:
    • Przy dużej suchości może podkreślać suche skórki i to dość mocno
  • 29 marca 2025 o 12:05
    Kiedyś mój ulubiony
    Ten podkład kupiłam pierwszy raz parę lat temu i od tego czasu regularnie go stosowałam, zamiennie z innymi. Bardzo go lubię ze względu na: • Formułę - przyjemna, kremowa, łatwo się go rozprowadza. Jest delikatnie tłustawy, ale osobiście mi to nie przeszkadza. ● Działanie - spełnia swoją funkcję. Matuje, choć nie jest to mat na kilkanaście godzin ;) Jest to podkład raczej do cer mieszanych: przy cerze suchej może podkreślać suche skórki, a tłustej nie zmatuje na długo. Gdy miałam duży problem z tłustą cerą, już po około dwóch godzinach schodził z twarzy. ● Cenę - często kupowałam go na promocji w Rosmannie, za cenę równo 9.99 Ma jednak też swoje minusy. Wybór kolorów nie jest duży, a w dodatku potrafi ściemnieć po nałożeniu. Nie jest super trwały, ale mi wystarczał do codziennego makijażu. Można go znaleźć też w wielu drogeriach. Mimo wszystko chyba pójdzie na razie w odstawkę, bo na ten moment potrzebuję czegoś bardziej kryjącego i trwałego. Ale kto wie - może do niego wrócę ;)
    Zalety:
    • Ładnie kryje
    • Dostępność
    • Łatwy i przyjemny w nakładaniu
    • Przy cerze normalniej utrzymuje się do kilku godzin
    Wady:
    • Ciemnieje
    • Mały wybór kolorów
    • Przy cerze tłustej ściera się dość szybko
  • 19 marca 2025 o 18:34
    Bardzo przyjemny podkład
    Bardzo komfortowy w używaniu. Gama kolorystyczna przyjazna bladziochom. Ma gęstą konsystencję, ale łatwo się z nim pracuje. Opakowanie typu plastikowa tubka umożliwia wykorzystanie stu procent produktu. Tak jak nazwa sugeruje, podkład daje efekt satynowego matu. Nie ma żadnej tępości czy suchości, u mnie nie podkreślał również suchych skórek. Krycie średnie z możliwością budowania do pełnego. Nie zastyga, co ja akurat lubię. Minimalnie ciemnieje po czasie.
  • 19 marca 2025 o 7:57
    Bardzo wysusza
    Podkład jest matujący ale dla mnie aż za bardzo mam cerę mieszaną, a po nałożeniu od razu widzę wysuszenie cery na całej twarzy. Może i nie wyświeca się za bardzo ale nie podoba mi się jak wygląda na skórze .
    Zalety:
    Wady:
    • Wysusza twarz
    • Nie jest trwały