Balsamy do ciała

Soraya #Foodie, Superodżywczy balsam do ciała `Awkado`

• 30 kwietnia 2022 o 12:11
    Tak
    Balsam bardzo fajny. Dobrze i szybko się wchłania, fajnie i na długo nawilża. Ma bardzo delikatny zapach. Pozostawia skórę miękką, nawilżoną na bardzo długo. Super dla młodych osób. Lecz według mnie nie ma aż tak odżywczego działania, mimo wszystko jest godny polecenia.
    Zalety:
    • Nawilżenie i miękkość skóry
    Wady:
    • Niezbyt wielkie działanie odżywcze
  • 29 października 2020 o 12:38
    Nie jest superodżywczy, jedynie superśmierdzący
    Serię Soraya #Foodie znam od jakiegoś czasu. Pierwsze ich produkty kupiłam dlatego, że bardzo ciekawiło mnie, czy te cudowne zapachy w kremach czy balsamach faktycznie będą tak cudowne jak nam obiecuje producent. Wypróbowałam już kilka ich propozycji i moje zdanie o nich jest naprawdę bardzo słabe, ale jak widać wciąż się łudzę i sprawdzam, czy może sprawdzi mi się coś kolejnego od nich. Tyma razem w szale zakupów postawiłam na balsam o zapachu awokado, które bardzo lubię, ale w formie guacamole czy innej pasty, więc chciałam swoją sympatię przerzucić także na pielęgnację, no i mam efekty... Skład zdecydowanie nie jest najmocniejszą stroną tego kosmetyku. Bardzo wysoko mamy tutaj parafinę, która raczej oblepia naszą skórę, niżeli ją nawilża czy odżywia. Jest też gliceryna, więc tutaj nie jest aż tak źle, bo jest to tłusty emolient, więc ma właśnie stanowić tę warstwę ochronną czy regenerującą ciało. Nie zapomniano tutaj o olejku z awokado, który może nie znajduje się tutaj jakoś wysoko, ale jest. Działa on natłuszczająco, odżywczo, ochronnie oraz regenerująco i nadaje się do pielęgnacji skóry wrażliwej i bardzo suchej. Balsam zamknięty w plastikowej tubce w kolorze jasnej, trawiastej wręcz zieleni. W centralnej części umieszczono grafikę przeciętego na pół awokado. Na opakowaniu znajduje się także logo firmy i serii, oraz nawa kosmetyku, jego skład, właściwości i krótki opis informacyjny. Sam balsam ma jasnozielony odcień i typowo kremową konsystencję, ja akurat taką lubię. Jego najgorszym punktem jest zdecydowanie zapach, bo moim zdaniem jest to niemiłosierny smród. Nie jestem jakoś szczególnie wrażliwa na zapachy, zaś za samą nutą awokado przepadam, ale tu było to nie do wytrzymania. Szczerze mówiąc miałam odruch wymiotny podczas stosowania tego produktu i całe szczęście, że ten zapach jest ulotny. Mimo wszystko był na tyle drażniący, że uniemożliwił mi zużycie balsamu do samego końca, gdzieś w 3/4 opakowania musiałam zakończyć jego stosowanie i wyrzucić go do kosza, bo pomimo szczerych chęci już dłużej bym nie wytrzymała. Kosmetyk stosowałam przez 3 tygodnie co wieczór na oczyszczoną skórę. Pomijając już te tragiczną sytuację związaną z okrutnym smrodem produktu, to kremowa konsystencja umożliwiała łatwą i przyjemną aplikację balsamu. Jeżeli chodzi o efekty, to tutaj też szału nie ma, właściwie to nie ma w tej kwestii ani jednego pozytywnego aspektu. Z moją skórą podczas stosowania produktu nie zadziało się nic pozytywnego, dawno nie byłam tak zawiedziona podczas stosowania jakiegokolwiek kosmetyku do ciała. Tragedia straszna, ani nie ma tutaj nawilżenia, ani regeneracji, ani odżywienia, a już tym bardziej tego superodżywienia, o którym gwarantuje sam producent już nawet w nazwie swojego kosmetyku. Nie no, stosowanie tego balsamu to była taka tragedia, że aż jest mi zwyczajnie przykro. Po raz kolejny seria #Foodie mnie zawiodła i mam nadzieję, że ktoś mnie powstrzyma, gdy po raz kolejny z niewiadomych powodów zdecyduje się na przetestowanie czegoś jeszcze od niej, bo może tym razem będzie lepiej. Nie polecam nikomu.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Zapach, a właściwie smród
    • Nie nawilża
    • Nie odżywia
    • Nie regeneruje skóry
    Drogeria Natura
  • 29 września 2020 o 18:38
    przeciętny
    Opakowanie balsamu zachęca do zakupu. Niestety to chyba największa zaleta tego produktu. Krem ma bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny zapach, który szybko znika ze skóry. Ponadto, po wysmarowaniu się, nie zauważyłam różnicy w stanie naskórka. Powiedziałabym nawet że po goleniu skóra trochę piecze, co nie zdarza mi się przy innych tego typu kosmetykach... Nie zauważyłam odżywienia. Podsumowując, raczej nie kupię go ponownie bo jest na rynku wiele lepszych wyborów, które dają zdecydowanie lepsze efekty.
  • 23 września 2020 o 18:42
    Nie jestem zachwycona
    Nie jestem zachwycona tym balsamem, chyba oczekiwałam większego nawilżenia. Tutaj jest to średnie, zapach ok, dobrze się wchłania jednak daleko mu do superodżywczego, który producent umieścił w nazwie. Dla osób z suchą skórą myślę, że się nie sprawdzi.
  • 23 września 2020 o 18:22
    średni
    Uwielbiam zapach awokado dlatego skusiłam się na ten balsam. Produkt faktycznie ma śliczny zapach awokado. Balsam znajduje się w tubce, która jest zamykana na zatrzask. Balsam ma rzadką konsystencję, ale nie przeszkadza mi to za bardzo tym bardziej, że produkt dobrze się rozmsmarowuje. Na jego wchłonięcie trzeba chwilę poczekać. Balsam nie zostawia tłustej skóry. Co do jego właściwości to odżywienia skóry nie zauważyłam. Delikatnie nawilżył skórę na cały kolejny dzień. Zostawił skórę miękką i trochę jakby gładszą. Balsam jest dosyć wydajny, a jego cena jest przystępna.
    Drogeria Natura