Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Bielenda Botanical Clays, Pasta do mycia twarzy z glinką zieloną

Bielenda Botanical Clays - wegańska pasta do mycia twarzy z glinką zieloną 190g

Momo
    3 października 2024 o 22:45
    Dobrze oczyszcza, nieco ściąga skórę
    Bardzo lubię produkty do mycia twarzy w formie past. Dla mnie plusem jest, że ta Bielendy nie jest zbyt gęsta. Jest rzadka, a dzięki temu łatwiej się zmywa. Lubię też butelki z dozownikiem, bo nie trzeba brać pojemnika do mokrej ręki. Podsumowując tę krótką recenzję: bardzo fajna pasta:)
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • butelka z dozownikiem
    • pasta w lekkiej formie
    • wydajna
    Wady:
    • nieco ściąga skórę
  • 18 czerwca 2024 o 9:56
    Nie sprawdziła mi się.
    Ta pasta chodziła za mną od dawna, aż w końcu skusiłam się jej kupno w biedronce. Zapłaciłam 15 zł. No i jakoś nie poczułam zachwytu. Moja cera: tłusta, z tendencją do niedoskonałości. Lubię porządne oczyszczanie oraz glinki, więc dlaczego by tego nie połączyć? Pasta miała dość rzadką, gładką konsystencję, rzeczywiście jak rozwodniona glinka, zielonkawy kolor i lekko cytrusowy zapach. Nie pieniła się w ogóle, ale dobrze rozprowadzała po skórze i łatwo spłukiwała pod bieżącą wodą. Jeśli chodzi o samo oczyszczanie mojej skóry, to tu zaczynają się schody. Chociaż maseczki z glinki (czy to zielonej czy innych) przynoszą mi sporo korzyści, to bielendowska pasta już nie: bywało, że słabo czyściła twarz, często miałam poblokowane pory i to niedługo po myciu, zaczęły tworzyć się również nowe niedoskonałości. Trochę lepiej było, gdy do wieczornej pielęgnacji włączyłam gąbkę konjac. Na plus to, że pasta nie przesuszyła skóry ani nie spowodowała podrażnień. O opakowaniu, a głównie o pompce, powiedziano już chyba wszystko. Sama butelka ok, przezroczysta, więc widać zużycie. Natomiast pompka zacina się aż miło - a właściwie niemiło. Na początku działała zwyczajnie i już myślałam, że moja opinia w tym zakresie będzie dla odmiany pozytywna :D Otóż nie. Po kilku dniach zauważyłam, że glinka zasycha przy wylocie z pompki, a próba naciśnięcia skutkuje niekontrolowanym pluciem w różne strony. Niemal każdorazowo przed użyciem musiałam przepchać trochę otworek czymś ostrym (padło na wsuwkę do włosów). Gdy pasty zostało około 1,5 cm na dnie, to pompka nie chciała już zasysać, pomimo jej odpowiedniej długości. Zostało mi odkręcanie i wylewanie z butelki. Podsumowując, miałam nadzieję, że pasta okaże się lepsza dla mojej cery, a przynajmniej neutralna, tak jak inne myjadła. Dodatkowo irytowała mnie zatykająca się pompka, co sprawia, że był to jednorazowy zakup. Daję 2 gwiazdki.
  • 30 sierpnia 2023 o 11:24
    Mam mieszane uczucia
    Zacznijmy może od opakowania, która dla mnie jest odrobinkę problematyczne. Produkt jest zamknięty w plastikowym opakowaniu z Pompka i tutaj niestety ta Pompka albo się zacina albo ten produkt w niej po prostu zasycha i jest bardzo ciężko go używać. Ten wegański produkt łączy w sobie Glinkę zielona oraz czysty sok z Aloesu, które mają za zadanie zmatowić odświeżyć oraz oczyścić skórę. Produkt ten jest bardzo wodnisty zdecydowanie nie ma tutaj nic wspólnego z konsystencją pasty, mi osobiście sam zapach nie przypadł do gustu jest taki typowo Glinkowaty Faktycznie matowi on skórę, ale niestety z oczyszczaniem twarzy nie ma to nic wspólnego. Ja osobiście nie stosuje tej pasty na co dzień, gdyż w moim przypadku skóra była bardzo wysuszona, więc postanowiłam używać jej co drugi dzień i faktycznie działa nieco lepiej.
    AnaSky
    4 lipca 2023 o 18:12
    Działanie dobre, ale opakowanie przy tej formie produktu to nieporozumienie
    Bardzo lubię produkty Bielendy, gdy więc zobaczyłam na wyprzedaży w Rossmannie tę pastę, bez wahania wrzuciłam ją do koszyka. Niestety nie wszystko poszło tak jak powinno i cieszę się, że walczę z nią tylko przy wieczornej pielęgnacji. Po pierwsze pasta jest dość rzadka i praktycznie się nie pieni, potrzebuję więc przynajmniej 3 pompek, by umyć nią twarz. Sprawia to, że jest wyjątkowo niewydajna. Po drugie dziubek dozujący bardzo szybko zapycha się zasychającą glinką, zaczyna się od tego, że produkt wystrzeliwuje w dowolnych kierunkach, w coraz mniejszych ilościach - co któryś dzień muszę go udrażniać przy pomocy wykałaczki. Po pewnym czasie, gdy została mniej niż połowa opakowania pompka zaczyna ciężko chodzić. Sama pasta nie jest zła. Dobrze oczyszcza, nie podrażnia ani nie ściąga skóry. Pachnie delikatnie, przyjemnie. Jednak z uwagi na jej wyjątkową niewydajność i problemy przy aplikacji więcej jej nie zakupię. Chyba że zostanie zmienione opakowanie.
  • 13 czerwca 2023 o 21:22
    Całkiem fajna :)
    Używałam już innych produktów do mycia twarzy na bazie glinki -jednak żaden produkt nie przypadł mi do gustu tak bardzo jak ten. Dotychczas wszystkie produkty z glinką nadmierne przesuszaly moja skórę. W tym przypadku tak nie jest z czego jestem bardzo zadowolona. Pastę kupiłam na wyprzedaży w rossmanie za około 5 zł więc szkoda było nie spróbować. Jedyną wadą jaką charakteryzuje się ten produkt jest pomka z której produkt rozpryskuje się na wszystkie strony. Myślę że jest to kwestia tego że pasta jest bardziej rzadka niż inne glinkowe produkty oczyszczające -to akurat mi się podoba. Na sezon wiosna/lato -do dwuetapowego oczyszczania twarzy produkt ten sprawdza mi się idealnie. Kiedy jest chłodniej robię bardziej ciężkie makijaże niż teraz, więc nie wiem czy wtedy dala by sobie radę z dokładnym oczyszczaniem resztek makijażu. W cenie produktów oczyszczających do 15-20 zł zdecydowanie polecam .