Szampony do włosów

Hairy Tale Cosmetics Murky Scalp Balance Creamy Cleansing Co-Wash Kojąca emulsja myjąca do przetłuszczającej się skóry głowy

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lutego 2025 o 14:28
    za słaby na większe problemy
    * Jakie są moje włosy i skóra głowy ? moje włosy są średnioporowate, nie przeszły ciężkich zabiegów fryzjerskich i nie były farbowane. Mają skłonność do "przyklapu" i przetłuszczają się u nasady. A, że są długie to muszę je myć praktycznie codziennie. * Jakie jest opakowanie ? posiadam wersję z pompką i uważam, że jest to dobra decyzja producenta aby zastąpić klasyczną tubkę butelką z takim właśnie aplikatorem. Grafika jest bardzo ładna a ośmiornica jest motywem serii "Murky". * Jak pachnie ? zauważyłam ,że w zależności od partii kosmetyki HTC delikatnie różnią się od siebie zapachem. Jeżeli ktoś zna klasyczny szampon Murky to mamy tutaj bardzo podobny zapach tylko bardziej chemiczny. Jeżeli ktoś jeszcze nie zna serii to zapach jest bardzo przyjemny, orzeźwiający i mi kojarzy się z lekko drzewnymi nutami. Zawsze przywołuje mi na myśl Chanel Chance eau Fraiche. * Jak działa i czy działa ? produkt ma bardzo przyjemną konsystencję, coś pomiędzy balsamem a szamponem. W opakowaniu gdybym nie wiedziała, że to produkt do włosów pomyślałabym, że to balsam. Jeżeli ktoś tak jak ja ma problem z przetłuszczająca się skórą głowy i jest zmuszony do codziennego mycia włosów czy tego chce czy nie to będzie to za słaby kaliber do codziennego użytku. Stosuję go maksymalnie dwa razy w tygodniu ponieważ w przyjemny i skuteczny sposób nawilża skórę głowy. Nie odbija włosów od nasady ale są po umyciu odświeżone i przyjemne w dotyku. Mimo tego i tak nakładam po jego zastosowaniu odżywkę na długości. Najlepiej sprawdził mi się do podwójnego mycia głowy tzn. najpierw klasyczny szampon Murky a później ten. W takiej kombinacji uzyskałam najwięcej korzyści z tego produktu. Na pewno jest wydajny ponieważ mimo braku pienienia dobrze rozprowadza się na skórze. * Czy kupię ponownie ? w dobrej promocji jako uzupełnienie chętnie po niego sięgnę ale w cenie regularnej powstrzymam się od zakupu.
    Zalety:
    • aplikator w formie pompki
    Wady:
    • dla przetłuszczającej się skóry głowy jako samodzielny szampon nie wystarczy.
  • 7 października 2024 o 9:21
    Za słaby
    Niby do włosów przetłuszczających się, ale niestety za słabo myje. Nie mówię tu o oczyszczaniu samych włosów, ale o skórze głowy. Krem jest niewydajny, słabo się pieni, ciężko rozprowadza na skórze głowy, źle się nim pracuje. Lubię inne kremy myjące tej marki, ale ten akurat mi się nie spodobał. Jedno opakowanie wystarczyło na jakieś dwa tygodnie stosowania, co przy tej cenie jest karygodne.
  • 30 sierpnia 2024 o 17:37
    Kiepski
    Co-wash kupiłam do kompletu z szamponem z planem używania go na drugie mycie, jednak o ile szampon jest rewelacyjny, to niestety ta emulsja bardzo mnie zawiodła. Zupelnie nie umiem jej używać. Pisałam nawet do supportu hairy tale żeby się dowiedzieć co robię nie tak. Być może to kwestia twardej wody, ale szampon w ogóle się nie pieni. Nic a nic. Ani jednego bąbelka. Nie jestem w stanie spienić go ani na głowie, ani w rękach, ani w kubeczku. Na jedno mycie zużywam jakieś 6 pompek (włosy do ramion) a i to nie jest w stanie zupełnie umyć moim włosów. Ucieka mi między palcami i nawet nie wiem czy w ogóle coś myje. W dodatku cena jest dość wysoka i nie zachęca do kupna.
    Zalety:
    • Chyba tylko zapach, który nie przeszkadza
    Wady:
    • Nie pieni się
    • Nie domywa włosów
    • Wysoka cena
    • Mała wydajność
  • 10 czerwca 2024 o 19:43
    Nie polubiłam się z formą emulsji
    Zacznę od tego, że moja skóra głowy nie jest bardzo wymagająca, nie mam ani przesuszającej, ani przetłuszczającej się skóry głowy, a ta emulsja myjąca do skóry głowy była pierwszym tego typu produktem, który miałam okazję testować. Produkt niestety nie okazał się zbyt wydajny. Mam dość gęste i długie włosy (do pasa) i musiałam myć włosy na 3 etapy (szamponem myję zawsze dwukrotnie), aby poczuć, że moja skóra rzeczywiście została domyta. Przez to produkt u mnie nie był za bardzo wydajny i wystarczył na krótko. Nie jestem przyzwyczajona do takiej formuły, która się nie pieni. Zapach jest neutralny i przyjemny. Produkt nie wywołał u mnie żadnych podrażnień. Cena jest dość wysoka jak na 200 ml produktu. Niestety dostępny tylko online, co może być problemem.
  • 9 kwietnia 2024 o 10:48
    Delikatne, ale skuteczne oczyszczenie
    - delikatnie oczyszcza - trochę plącze mi włosy podczas mycia - kremowa, gęsta konsystencja - delikatny zapach Mimo że jest to delikatna emulsja do mycia, to dokładnie oczyszcza. Moje włosy mają skłonność do przetłuszczania się, a ten produkt poradził sobie z nimi świetnie! I niech was nie zwiedzie ze jest delikatny- pomimo tego czuję, że włosy są naprawdę dobrze umyte. Ogólna ocena : 9/10
    Zalety:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta