Pomadki i szminki

Physicians Formula The Healthy Lip, Velvet Liquid Lipstick Pomadka w płynie

• 4 stycznia 2025 o 2:42
    Ładny kolor ale kiepska formuła
    Posiadam kolor bare with me, który jest ładnym trochę koralowym a trochę różowym odcieniem. Na ustach wpada jednak bardziej w koral. Formułą jest gęstawa przez co bardzo łatwo wyrysować odpowiedni kształt bez konieczności konturówki. Aplikator miękki i precyzyjny, w kształcie spłaszczonego serduszka. Niestety nie jest ani trwała ani komfortowa. Zaraz po zastygnięciu na ustach bardzo ją czuć. Przy dokładaniu warstw usta stają się ciężkie i obklejone. Trwała nie jest, utrzymuje się do momentu posiłku. Podkreśla suche skórki i potrafi się kruszyć. Kupiłam z ciekawości i ze względu na ładny, letni kolor ale więcej nie kupię. Są lepsze pomadki tego typu w podobnej cenie jak i niższej. Nie polecam.
    Zalety:
    • ładny kokor
    • łatwa w aplikacji
    Wady:
    • nietrwała
    • kruszy się
    • niekomfortowa na ustach
    AnaSky
    15 grudnia 2022 o 21:28
    Przepiękny kolor, ale transferuje na wszystko czego się dotknie
    Niedawno trochę zmieniło się w moim podejściu do wyrażania siebie poprzez makijaż. Ja - używającą dotąd delikatnych nudziaków, rzadko w szmince, głównie w błyszczyku, zapragnęłam krzyknąć: "Hej, to ja!" I pójść w odważniejsze kolory. Przy jakiś czas krążyłam wokół pomadek matowych w odcieniach czerwonych, aż wreszcie mój wybór padł na tę Physicians Formula w kolorze Free Red. Opakowanie pomadki jest ładne - kanciaste, niby proste, ale jednocześnie w jakiś sposób eleganckie. Do tego przeźroczyste, dzięki czemu widzimy kolor pomadki. A ten jest przepiękny! Aplikator pomadki jest w kształcie łezki, giętki - poddaje się naciskowi i pozwala na perfekcyjne krycie już przy pierwszej aplikacji. Kolor jest żywy. Naprawdę piękny. Mimo że pomadka jest matowa - nie wysusza ust, nie tworzy na nich skorupy - wygląda na nich matowo, ale naturalnie - to duży jej atut. I teraz pora przejść do słabych stron. Pomadka jest wszędzie, tylko nie tam gdzie być powinna. Nie mówię już nawet o jedzeniu. Zwykłe wypicie kawy czy herbaty - mamy ozdobioną szklankę. Skupiając się nad czymś przy pracy mamy nawyk podpierania brody dłonią? I już mamy ozdobione dłonie czy wysmarowana twarz. Wczoraj naszła mnie taka refleksja, że to pomadka dobra dla figury woskowej bądź nieboszczyka w trumnie, bo naprawdę ciężko z nią funkcjonować będąc żywą i działającą osobą. Szkoda, bo kolor przepiękny, na ustach wygląda bardzo ładnie, nie wysusza, ale to transferowanie dosłownie wszędzie niestety u mnie ją dyskwalifikuje.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • piękny kolor
    • aplikator ładnie pokrywa usta już jedną wartwą
    • dobrze napigmentowana
    • nie wysusza ust
    • ładnie wygląda na ustach
    Wady:
    • nietrwała
    • transferuje na wszystko z czym ma styczność
    JMajaa
    18 grudnia 2021 o 17:58
    Rewelacja!!
    Na tą pomadkę trafiłam całkiem przypadkowo przechadzając się po drogerii. Akurat była w ofercie więc cena była zachęcająca. Opakowanie jest bardzo estetyczne i eleganckie. Sama szminka nie ma nachalnego zapachu co jest dużym plusem. Konsystencja kremowa, a wykończenie satynowo/matowe. Nie tworzy skorupy na ustach co często się zdarza przy pomadkach matowych. Po całym dniu użytkowania czuje, że moje usta są lekko nawilżone. Narazie posiadam jeden kolor ale na tym nie poprzestanę.
    • krycie
    • nawilżanie
    • cena regularna
  • 21 sierpnia 2021 o 13:29
    po proostu piękna
    posiadam kolor dose of rose, jest to typowy róż ale w nietypowej formie. Pomadka jest niesamowicie komfortowa w noszeniu o niebo przyjemniejsza niż mat lip ink i golden rose maty razem wzięte. jest pięknie napigmentowana, kolor rozkłada się równomiernie, po zastygnięciu nie robi skorupy, nie powoduje uczucia spękania, nie kruszy się. pięknie sie utrzymuje, wygpada bardzo lekko i taka sama jest w odczuciu na ustach. Daje efekt jakby zamszowych ust. nie jest to taki tani pospolity różyk ale przez swoja formę velvetowa wygląda szlachetnie. szczerze polecam.
    Zalety:
    • wszyatko!
  • 24 maja 2021 o 20:20
    Dla całuśnych
    Pomadka jest moim odkryciem i ulubieńcem. Jako fanka czerwonych ust używam naprzemiennie "Fight free red icals" oraz "Tu-lip treatment". Co dla mnie zaskakujące, nie muszę się martwić,że mój mężczyzna będzie miał równie czerwone usta, bo pomadka nie odbija się! Sama aplikacja jest przyjemna, kolory intensywne. Warto zwrócić uwagę na tę firmę, bo choć niepozorna, tworzy całkiem niezłe produkty i to w przyzwoitych cenach
    Zalety:
    • kolory, a w szczególności odcienie czerwieni
    • intensywność
    • aplikacja
    • możliwość długich pocałunków z partnerem bez strachu,że będzie miał czerwone usta