Serum do twarzy

Bielenda Professional SUPREMELAB Exclusive Anti-wrinkle Serum with Peptide Complex Ekskluzywne serum przeciwzmarszczkowe z kompleksem peptydów

notino.pl
Bielenda Bielenda Pro serum SupremeLab Pro Age Expert 30ml
Bielenda Professional SupremeLAB Ekskluzywne Serum Przeciwzmarszczkowe z Kompleksem Peptydów 30g
Bielenda Professional Supremelab Pro Age Expert Serum przeciwzmarszczkowe 30 ml
hairstore.pl
Bielenda Bielenda Pro serum SupremeLab Pro Age Expert 30ml

• 20 sierpnia 2024 o 17:26
    Kocham to serum
    Wiele złego słyszałam o tym serum, że pogarsza cerę, że ma fatalny skład bodajże formaldehyd no ale kupiłam bo kocham peptydy i u mnie robią cuda na twarzy. Stosowałam już mnóstwo serum, kremów, toników z peptydami uważam że jestem w stanie wychwycić subtelne różnice między tymi produktami. Dla mnie to serum jest rewelacyjne, nakładam na mocno nawilżoną wodą różaną twarz i czekam, twarz jest po nim przede wszystkim wygładzona i taka napompowana od środka, nawilżona przepięknie jest lekki glow ale ładny nie jest to żaden tłusty spocony look. Delikatny glow takiej zdrowej cery wypielęgnowanej porządnie nawodnionej skóry. Napina, wygładza, zebrałam dużo komplementów na temat cery mając to serum na twarzy. Dla mnie super. Opakowanie fajne, pompka u mnie działa, zapach dość wyrazisty nie leży mi uważam że nie powinno się na siłę tak mocno perfumować produktów do twarzy i jest to zbędne, serum jest fioletowe żelowe. Do tej pory moim nr 1 było serum miedziane peptydy Dermiki ale ono jest lekko lepiące ten efekt błysku tutaj w Bielenda Peptide Complex podoba mi się bardziej. Każdy ma swoje oczekiwania i wymagania w moim przypadku to jest idealne serum od wszystkiego, nie dostałam żadnych uczuleń czy pryszczy po nim.
  • 23 lutego 2024 o 18:47
    Elastyczna, miękka w dotyku skóra, ale też delikatne wyświecanie się
    Jakiś czas temu postanowiłam wdrożyć do mojej codziennej pielęgnacji to ekskluzywne, mocno skoncentrowane, przeciwzmarszczkowe serum zawierające kompleks trzech rodzajów zaawansowanych peptydów – Nutripeptides, Argireline oraz Syn-Coll z kwasem hialuronowym. Przeznaczone jest do dojrzałej cery ze względu na działanie przeciwzmarszczkowe. Ja mimo, że jestem krótko po 30, to lubię sięgać od czasu do czasu po takie bardziej skoncentrowane produkty , żeby ujędrnić, poprawić elastyczność skóry. Byłam ciekawa, czy serum to może na takiej cerze się sprawdzić. Wspomnę , ze jest mieszana, z tendencją do zatykania porów, potrzebująca nawilżeniai równowagi. Serum zamknięte jest w malutkiej szklanej buteleczce. Ma lekką, żelową konsystencję. Aplikacja jest całkiem przyjemna. Może troche przeszkadza mi zapach, który jest dość intensywny jak na produkt do twarzy. Na szczęście po chwili od nałożenia się ulatnia. Po aplikacji skóra jest napięta, gładka, ale też błyszcząca, odżywiona. Serum ma bogaty skład i to czuć przy każdej aplikacji. Mimo wszystko minimalna ilość produktu użyta rano pozwala na nałożenie makijażu, który trzyma się całkiem dobrze. Mały minus, ze czasem jednak zauważałam zwiększone świecenie w strefie ,,T". Może jednak jest zbyt bogate jak na mój wiek... nie wiem. Mimo wszystko na noc bardzo fajnie mi sie po nie sięgało. Serum wystarczyło mi na prawie dwa miesiące regularnego stosowania. Na początku używałam co drugi dzień, natomiast po czasie codziennie. I faktycznie po pewnym czasie serum delikatnie wygładziło mi cerę. Drobne zmarszczki nieco spłyciły się, skóra stała się miękka i elastyczna. Skóra wokół oczu, ust nie wygląda już na taką zmęczoną. To serum za sprawą połączenia tych trzech peptydów na prawdę ujędrnia skórę co mogę rzeczywiście potwierdzić. Mimo wszystko cena w porównaniu do wydajności i poziomu efektów wydaje się dla mnie nieco wygórowana. Nie czuję potrzeby sięgnąć po kolejne opakowanie. Na razie poszukam czegoś innego, tańszego o zbliżonym działaniu.
  • 27 września 2023 o 20:04
    nie wiem czy bym ponownie kupiła
    niestety tutaj już takiej miłości pomiędzy mną a tym serum peptydowym z bielendy. niestety bo miałam wielkie nadzieje co do niego. przede wszystkim dlatego że niestety nie jest on do mnie do końca dopasowany. mam cenę skłonną do zapychania się i trądziku, ale jednocześnie mam też problem ze zmarszczkami. tutaj myślałam, że będzie to coś dla mnie, ale jednak okazało się, że mimo nawilżenia i odżywienia mam problem z trądzikiem nasilającym się po tym serum. po miesiącu się poddałam i oddałam serum chłopakowi. u niego spisuje się bardzo dobrze.
  • 2 kwietnia 2023 o 18:03
    Jest ok,ale nie w regularnej cenie. Bogaty skład,kilka rodzai peptydów.
    Bo o zbliżonym działaniu serum z peptydami kupimy taniej np z Ordinary, Revox czy Bielendy,albo seria Skinclinic czy Hydroboost,trochę ich do wyboru jest. Oczywiście dobór peptydów w wspomnianych jest różnoraki, od tych działających doraźnie, po te wymagające czasu,ale rezultat zazwyczaj jest zbliżony- wygładzenie,ujędrnienie,prasowanie drobnych zmarszczek. Tutaj mamy w porównaniu do wspomnianych jeszcze domieszki,które same z siebie dodatkowo nawilżają czy odżywiają(przykładowo oleje). Sam peptyd,a w gruncie rzeczy mix znanego mi peptydu airgeline i dwóch,ktorych nazwa niekoniecznie jest mi znana -działają jak powinny,drobne zmarszczki prasują,cerę ujednolicają, ujędrniają ,nawilżają optymalnie, ale na pewno mniej niż niebieskie serum z hialuronem z Supremelab. Brakowało mi właśnie jeszcze tego,żeby do efektu wyprasowania i wygładzenia dostać i konkretne nawilżenie,wtedy z lekkim sercem mogłabym je nazwać ekskluzywnym, tak musiałam dokładać cos jeszcze żeby skóra była w pełni zadowolona. Zwracam też uwagę na inne produkty podczas jego aplikacji, ponieważ ma w składzie caprylic,a ten składnik w nadmiarze potrafi mnie zapchać,na szczęście nic takiego nie nastąpiło. Konsystencja jest żelowa,ale nie tak gęsta jak wersji z hialuronem,wydajność oceniam jako takie pomiędzy niebieskim a ciemnofioletowym serum Supremelab,po miesiącu poszło 2/3 opakowania,średnio raz dziennie dwie pompki. Zapach ma taki trochę jak perfuma, trochę jak woda kolońska,moim zdaniem przyjemny,być może w serum jest to zbędne,ale nie przeszkadza mi,całkiem szybko też znika i nie drażni. Mimo wszystko jestem zwolennikiem braku zapachów w takich kosmetykach,na pewno takich co nie pochodzą od składników w nich zawartych. Kolor lekko fioletowy,szybko się wchłania, nie lepi jakoś wyjątkowo na skórze,ale też nie że w ogóle,krem niweluje to dość szybko. Czuć po nałożeniu też subtelne odżywienie. Cena regularna wysoka,swój zakupiłam w promocji, moim zdaniem trochę za wysoka ta cena do efektu. Daje mu 4.
    Zalety:
    • Fajny skład,bez silikonów,który rzeczywiście optycznie drobne zmarszczki prasuje,ujędrnia i wygładza.
    • Mamy tu oczywiście peptydy,hialuron, trehaloze, oleje itp.
    • Można więc spokojnie powiedzieć,że jest to bogaty skład, ale nie zachowuje się na skórze jak serum o wlasciwosciach typowo odżywczych,nada się pod makijaż.
    • Fajny zapach.
    • Lepsza wydajność niż wersji ciemnofioletowej Supremelab poprawiającej mikrobiom.
    • Nie podrażnia,nie uczula.
    Wady:
    • Gorsza wydajność niż wersji niebieskiej (z hialuronem),mniej też od niej skórę nawilża.
    • W składzie caprylic co może niekoniecznie podpasować cerom trądzikowym,na szczęście też nie jest to też jakaś porażająca ilość.
    • Myślę,że dla skór typowo tłustych i trądzikowych moze okazać się za bogate.
    • Cena regularna dość wysoka.
  • 8 października 2021 o 22:29
    Przyjemne serum.
    Serum zamknięte w szklanym opakowaniu. Konsystencja żelowa, dość rzadka. Zapach delikatny. Działanie oceniam na dobre. Skora jest nawilżona. Zostawia troszkę kreująca warstwę, ale po nałożeniu kremu warstwa znika. Nie kupię go ponownie ponieważ na paraben w składzie.