Kremy na dzień

Clinique Superdefense SPF 40 Fatigue + 1st Signs of Age Multi-Correcting Gel Krem nawilżający

Clinique Superdefense żel nawilżający SPF, 40 ml
CLINIQUE Superdefense SPF40 Fatigue + 1st Signs of Age Krem ochronny do twarzy 30ml 30 ml

Mborka
    12 czerwca 2023 o 12:33
    Nie dla mnie
    To bardziej żel niż krem i dla mojej wymagającej skory 40+ jest zbyt słaby. Efekt nawilżenia utrzymuje się tylko kolka godzin. Po ok 8 h skóra już prosi się o nawilżenie. Może dla młodszych się sprawdzi.
    Agala89
    14 lipca 2022 o 13:06
    No nie wiem
    Kupiłam mniejsze opakowanie kremu niż standardowe - 30ml i w sumie dobrze zrobiłam. Krem jest strasznie drogi i z plusów, co mogę powiedzieć to, że konsystencja żelowa jest bardzo fajna. Super się wchłaniał i wystarczyła niewielka ilość, żeby posmarować całą twarz. Mniejsze opakowanie wystarczyło mi na około 4 miesięcy stosowania. Duży plus za wysoki SPF w produkcie. To chyba tyle. Niestety mimo to, produkt troszkę mnie rozczarował. Wchłaniał się szybko, ale zostawiał taką lepką warstwę na twarzy, która nie była zbyt przyjemna i długo się utrzymywała. Poza tym nie zauważyłam żadnego działania kremu. Moja cera jaka była taka nadal jest. Cena przy takim braku działania jest dla mnie nie do zaakceptowania i nie kupię więcej tego produktu.
    Zalety:
    • wysoki SPF,
    • fajna żelowa konsystencja,
    • szybko się wchłania.
    Wady:
    • wysoka cena,
    • brak jakiegokolwiek działania,
    • lepka warstwa na twarzy.
  • 16 marca 2022 o 16:35
    Letnia alternatywa
    Zelowa konsystencja, cytrusowy zapach i całkiem dobre wchłanianie- jak dla mnie idealne rozwiązanie na gorące dni, gdzie jeden produkt załatwia mi i nawilżenie i ochronę przed poparzeniami przeciwsłonecznymi. Przy większej ilości zostawia błyszczącą skórę.
  • 13 lipca 2021 o 13:42
    Czuję niedosyt ...
    Żel Superdefense SPF 40 CLINIQUE kupiłam z przeświadczeniem, że jego lekka formuła i wysoka ochrona SPF 40 idealnie sprawdzi się w lecie. Nie bez znaczenia było, że kosmetyk dodatkowo zawiera kreatynę, karnitynę, kofeinę oraz przeciwutleniacze: witaminę C, witaminę E i ergotioneinę. Technologia Stop Signs ™ chroni skórę przed promieniami UV, podczerwienią, niebieskim światłem, wolnymi rodnikami, zanieczyszczeniem/PM 2.5, kurzem i pyłkami. Konsystencję określiłaby jako kremo-żel. Lekka. Dobrze się rozprowadza na skórze, ale pozostawia klejącą warstwę. Zapach trochę chemiczny. Mam cerę mieszaną. Chciałam stosować tylko ten krem i nie nakładać już podkładu czy pudru. Niestety się nie udało. Niby lekka formuła, a u mnie kompletnie się nie wchłania, nawet do półmatu. Twarz bardzo mocno się świeci. Nie da rady bez przypudrowania. Ewentualnie na plażę odważyłam się wyjść z taką błyszczącą buzią. Jeśli chodzi o zmniejszenie widoczności drobnych zmarszczek to faktycznie to prawda, ale chyba związana z tym mocnym rozświetleniem (błyszczeniem). Na plus zaliczam, że żel ładnie chroni przed słońcem i nie zapycha.
    Grinaa
    17 października 2020 o 12:53
    Moja skóra w końcu polubiła jakiś krem
    Nie wiem, co w nim jest, ale w końcu moja skóra, na chwilę obecną, polubiła jakiś krem. Testowałam ich mnóstwo, ale dopiero ten nie robi mi krzywdy. Mam skórę skłonną do zapychania i do niedoskonałości. Gdy stosowałam kremy dedykowane dla takiej cery, jej stan był gorszy. Tego kremu dostałam próbkę kiedyś w Douglasie i po niej zdecydowałam się na pełnowartościowy produkt i muszę przyznać że nie robi mi krzywdy. Prawdę mówiąc nie liczy się dla mnie bardzo redukcja oznak starzenia, ponieważ jestem jeszcze młoda i nie dostrzegam u siebie żadnych, więc tego ocenić nie mogę. Jednak skóra jest po nim miękka i nie ma więcej niedoskonałości niż wcześniej. Cena jest nieco wysoka, jednak wypróbowałam już tyle kremów, że jestem w stanie, na chwilę obecną, zaprzestać poszukiwań na tym produkcie. Konsystencja jest przyjemna, chociaż czasem wydaje mi się nieco lepka na twarzy.

Zobacz także inne Kremy na dzień