Kremy na dzień

Clarins My Clarins, Re - Boost Refreshing Hydrating Cream Orzeźwiający krem nawilżający

• 19 kwietnia 2021 o 18:09
    Drogi bubel...
    OPAKOWANIE: Krem mieści się w przyjaznym dla oka, minimalistycznym słoiczku. ZAPACH: Zapach jest bardzo mocny i piękny... Taki kwiatowo-owocowy. Jednak uważam, że w przypadku kremu do twarzy taki zapach jest za mocny i zbyt sztuczny. Nadawałby się na zapach perfum. KONSYSTENCJA: Krem ma kolor biały. I jest dość gęstym kremem-żelem. DZIAŁANIE: Mam skórę mieszaną, skłonną do powstawania niedoskonałości i odwodnienia. Bardzo wrażliwą. Krem tuż po aplikacji powoduje lekkie pieczenie i zaczerwienienie. Jest dość lepki i wchłania się bardzo powoli. Twarz jest jakby oblepiona. Daje efekt lekkiego glow. Niestety w trakcie używania tego produktu zaczęło mnie bardzo wysypywać... Wyszła mi kaszka na policzkach, która jest bardzo trudna do zwalczenia, pomimo, że krem już odstwiłam. CENA: Cena jak za ten produkt i jego działanie jest totalnie nieadekwatna... WYDAJNOŚĆ: Krem jest średnio wydajny. Podsumowując krem jest wielkim rozczarowaniem... Zamiast poprawić moją cerę doprowadził ją do ruiny... Nie mogę nawet skonczyć opakowania, ponieważ krem powoduje duży wysyp. Nie polecam go totalnie...
    Zalety:
    • zapach (chociaż nie nadaje się on na zapach do kremu do twarzy)
    Wady:
    • wysyp niedokonałości (tzw.kaszka)
    • klejąca się konsystencja
  • 2 stycznia 2021 o 19:04
    Jeśli szukać nawilżenia to znalazłeś :)
    Krem kupiłam za namowa męża, ciagle narzekałam ze mam przeciwzmarszczkowe, odmładzające, przeciwtrądzikowe - a typowego nawilżenia brak :) trafiłam akurat na set , krem, mleczko do demakijażu, maska i żel do mycia- całość 20€, długo się nie zastanawiając wzięłam, konsystencja jest dla mnie idealna, mam skore mieszana w kierunku tłustej i krem sprawdza się super nawet jako baza pod makijaz, uwielbiam jego zapach, delikatny, szybko się ulatnia. Skóra jest mocno nawilżona, a mnie właściwie chodziło tylko o to, wiec nie mam się do czego przyczepić. Kupię kolejny
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja, spełnia swoją funkcje, cena
    Wady:
    • Nie ma
  • 18 maja 2020 o 11:55
    Okropnie mocny zapach
    Krem ten wyszedł jakiś czas temu jako nowość na rynku. Kupując go myślałam sobie, że dostanę taki prosty dość nawilżacz, którym będę mogła smarować sobie buzię, jak moja skóra będzie 'normalna' (przeważnie jest sucha w stronę mieszanej, albo na odwrót, zależy to od wielu czynników). Produkt przychodzi do nas zapakowany w ładny kartonik, do słoiczka też nie mam się co przyczepiać. W środku znajduje nasz krem o konsystencji raczej rzadkiej, takiej nieco żelkowej. Kolor ma białawy z delikatnym różowym tintem. Niby wygląda to fajnie i wszystko ok. Ale już przy pierwszym otwarciu wiedziałam, że zapach będzie tu wielkim problemem. Otoż zapach jest tak mocny, że aż aż świdruje w nozdrzach, już nie wspomnę, że nie jest to jeden z zapachów, który by mi się podobał - taka sztuczna brzoskwinia, mocno chemiczna. Niestety po nałożeniu na twarz wcale nie jest lepiej, bo zapach się utrzymuje cały czas, godziny nawet i cały czas to czuć. Na aplikację na buzię trzeba nałożyć ciut więcej, niż normalnie z racji tego, że krem właśnie nie jest zbyt bogaty w konsystencji. Ale rozsmarowuje się dobrze, czuję natomiast że on siedzi na skórze, nie wiem, czy to zasługa jakichś sylikonów w nim zawartych, czy czego, ale mam wrażenie, że skóra jest oblepiona. Po nałożeniu nie ma przesuszenia skóry, natomiast przy używaniu ponad miesiąc nie zauważyłam, żeby mi tą twarz jakoś szczególnie nawilżył, a takie było jego główne zadanie, nic więcej nie oczekiwałam. I teraz muszę przejść do najgorszej części, czyli dlaczego będę musiała go albo wyrzucić, albo zużyć do pięt? Otóż dlatego że nie dość, że ten zapach był po prostu nie do zniesienia, to jeszcze po kilku dniach od rozpoczęcia używania zauważyłam na mojej twarzy wysyp krostek, odstawilam go, krostki ustąpiły, wróciłam do niego, pojawiły się, odstawiłam - ustąpiły. Zrobilam tak 3 razy i za każdym razem miałam na niego jakąś dziwną reakcję. Nie wiem, co się stało z Clarinsem, kiedyś ich kremy były jednymi z moich ulubionych, a ten po prostu nadaje się do niczego. Bardzo irytujący i mocny zapach, formuła mocno oblepiająca skórę, a do tego nawilżenie na marnym poziomie i powodowanie niedoskonałości? Ja podziękuję za takie coś...

Zobacz także inne Kremy na dzień