Maseczki pod oczy

Oriflame Optimals, Insta-Cool Anti-fatigue Hydrogel Cooling Face Patches Hydrożelowe płatki do twarzy

AnaSky
    8 lipca 2023 o 20:37
    Chcesz być gwiazdą Instagrama? Nie tędy droga
    Długo opierałam się tym płatkom, w końcu kupiłam je tylko dlatego, że były wśród produktów zapewniających mi darmową dostawą. Stwierdziłam, że to dobra okazja, by je sprawdzić. Płatki znajdują się w saszetce. Po ej otwarciu sporo produktu wypływa na zewnątrz, także plastikowe etui, w którym płatki są schowane całe pływa. Mam wrażenie, że finalnie więcej produktu znalazło się wszędzie indziej, a nie na samych płatkach. Płatki zabezpieczone są z dwóch stron - z jednej przeźroczystą folią, z drugiej białą folią. Trzeba pamiętać, by przy aplikacji folie te zdjąć we właściwej kolejności. Same płatki są dość dobrze docięte i bardzo dobrze trzymały się skóry - nic nie zjeżdżało, czułam wyraźnie, że mam je cały czas pod oczami. Po nazwie insta-cool spodziewałam się konkretnego chłodzenia. Nie było go mimo że wcześniej włożyłam płatki na 2 godziny do lodówki. Może jednak przez ich używanie miałam się jedynie czuć cool. no nie czułam się. Po ściągnięciu płatków skóra pod oczami może i jest lekko jaśniejsza, nawilżona i wygładzona, ale ukojenia i chłodu to tu nie było. Generalnie brak spektakularnych rezultatów, dość drogi to gadżet, do którego już na pewno nie wrócę.
  • 6 października 2022 o 20:52
    polubiłam je
    Polubiłam ostatnio nawilżające, relaksujące czy odświeżające płatki pod oczy (używałam z różnych firm, po prostu uwielbiam). Także mocno nawilżające, błyskawicznie odświeżające, plastry żelowe, zwalczają oznaki zmęczenia skóry, takie jak cienie, obrzęki i drobne zmarszczki w zaledwie 10 minut! Koją i chłodzą moją skórę pod oczami zapewniając jej zdrowy, promienny, młodzieńczy wygląd. MEGA ???? jak je damy do lodówki, otrzymamy lepszy efekt! Jeden minus, tak bardzo nasączone, aż wyciekało z opakowania wewnętrznego.
  • 9 marca 2021 o 12:28
    OPTIMALS INSTA-COOL 7 g
    Polubiłam ostatnio nawilżające, relaksujące czy odświeżające płatki pod oczy (używałam z różnych firm, po prostu uwielbiam) Kolejne testowane moje hydrożelowe płatki pod oczy tym razem w prezentacji od oriflame. Także mocno nawilżające, błyskawicznie odświeżające, plastry żelowe, zwalczają oznaki zmęczenia skóry, takie jak cienie, obrzęki i drobne zmarszczki w zaledwie 10 minut! Koją i chłodzą moją skórę pod oczami zapewniając jej zdrowy, promienny, młodzieńczy wygląd. MEGA
  • 11 sierpnia 2020 o 14:49
    Bez szału
    Płatki były moją nadzieją na kiepskie noce przy dwójce dzieci, jednak nie spisały się. W sumie nie widzę żadnego efektu oprócz chłodzenia ale chyba tylko dlatego, że włożyłam je do lodówki przed nałożeniem pod oczy. Producent zapewnia o super efekcie już po 10 minutach, a ja po 20 nawet nie widziałam różnicy. Jestem na prawdę zawiedziona bo reklama jest naprawdę kusząca, zapakowane są również dość elegancko, niestety to by było na tyle.
  • 8 sierpnia 2020 o 13:17
    W sumie nic nie robią.
    Płatki kupiłam z nadzieją, że zredukują sińce pod oczami. Płatki wykonane są z silikonu i bardzo mocno nawilżone, wręcz pływają w opakowaniu. Produkt nałożyłam pod oczy i niestety nie spodobało mi się to, że cały czas mi się zsuwały płatki na policzki. Wielkością też nie były dobrze docięte, ponieważ ciężko mi było je ułożyć w odpowiedni sposób. Po aplikacji pozostawiłam kosmetyk na 10 minut jak w instrukcji. Czułam bardzo przyjemne chłodzenie, ale nic poza tym. Po zdjęciu płatków nie odczułam by przestrzeń pod okiem była lepiej nawilżona i rozjaśniona. Może czułam lekkie ukojenie, ale trwało ono 5 minut po zdjęciu płatków. Nie tego się spodziewałam, miałam na prawdę dużo większe oczekiwani, tym bardziej że produkt jest dosyć drogi, bo w promocji w katalogu kosztuje 10 zł a regularna cena to około 20 zł.
    Zalety:
    • Nie widzę zalet
    Wady:
    • źle docięte płatki
    • brak nawilżenia
    • brak rozjaśnienia
    • 5 minutowe kojenie
    • produkt cały czas się zsuwał