Podkłady

Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation Hydration and Longwear Podkład do twarzy

kasinaa
    23 marca 2024 o 15:08
    Raczej nie dla cer mieszanych i dojrzalych
    To dobry produktale nie dla mnie. Ma przepiekny zapach i chcialoby sie go używać codziennie jednak jak wygląda na mojej 48 letniej twarzy tu już nie ma takiego wow. Szczerze mówiąc u mnie lepiej wygląda Maybelline Tinted serum a najlepiej chyba Catrice Nude drops serum - ten ostatni bije te oba na głowę a kosztuje no właśnie znikomą kwotę szanela. Lubie drogie i dobre kosmetyki ale wtedy kiedy są dobre i wyglądają wow bo za to płacimy. Wracając do Les Beiges którego konsystencja też jest super i nakładanie super łatwe i przyjemne to wybranie koloru też jest trudne dla mnie. B30 kupiłam bo 20 jest za jasna i nie mogłam nic innego trafić jednak ta trzydziestka jest sporo ciepła i mam wrażenie że podczas noszenia jeszcze troszkę oksyduje. Co mi nie pasuje prócz koloru i ceny to to że podkład podkreśla pory skóry tam gdzie są i leży w tych miejscach dość ciężko kiedy w pozostałych miejscach jest dosyć ok. Na brodzie i nosie po kilku godzinach już go nie ma.Wyswieca sie na mnie bardzo szybko. Myślę że młodym dziewczynom bardzo się spodoba oraz osobom z suchą i naturalną skórą. Najwyraźniej moja buzia nie polubi się z żadnym z chanelowych podkładów a szkoda bo cienie , róże i brazery są moimi ulubionymi w tej marce.
    W strefie wolnocłowej
  • 12 stycznia 2023 o 11:01
    Przyjemny i swietlisty
    Mialam poprzednia wersje tego podkladu, ktora miala nie wiedziec czemu taka sama nazwe jak ta nowa, jednak absolutnie to nie jest ten sam kosmetyk. Poprzednia wersja byla ok, ale byla bardziej matowa, welwetowa na skorze. Tutaj mamy zupelnie inny efekt. Ale moze od poczatku. Produkt przychodzi do nas w ladnej szklanej butelce, ja bardzo lubie estetyke Chanela. Szklana bardzo prosta butelka, mamy tez pompke, ktora sie nie zacina. Moj odcien to B10 i wydaje mi sie, ze byl to najodpowiedniejszy dla mnie wybor, by jeszcze jeden jasniejszy odcien, ktory testowalam, ale wydal mi sie troche za jasny. Kosmetyk ma piekny, brzoskwiniowy zapach i zazwyczaj starcza mi 1.5 pompki na na pokrycie twarzy, do czego uzywam gabeczki. Nie ma problemu z rozprowadzaniem i z tym, jak ten kosmetyk na buzi wyglada, cera sie ladnie ujednolica, natomiast trzeba wiedziec, ze przy tym produkcie krycie jest minimalne, mozna ciut nadbudowac, ale sredniego krycia to tutaj nie uzyskamy. Przy pomocy tego podkladu mamy jedynie ujednolicenie cery i taki blask z wewntatrz (szczegolnie jesli w pielegnacji bylo jeszcze rano zuyte serum z wit c, polecam - super glow na skorze), ale jak ktos sie spodziewa krycia, to to nie produkt dla niego. Gama kolorow jest dosc duza (nie wiem, jak w Polsce), ale tu gdzie mieszkam jak wspomnialam najjasniejszym nie jest B10, tylko jeszcze jasniejszy od niego, mamy tez BD10 i BR10, ktore dla mnie bylyby niedobre. Podklad jak wspomnialam nie kryje, wiec na jakiekolwiek niedoskonalosci czy cienie pod oczami trzeba dodatkowo uzyc korektora. Po przypudrowaniu (na strefie T i brodzie Nars Light reflecting sypany, a na bokach twarzy Hourglass prasowany), to podklad trzyma sie w nienaruszonym stanie calutki dzionek. No, moze po tych 8 godzinach juz jest ciut mniej swiezy, ale wciaz jestem zachwycona tym, jak wyglada po tylu godzinach tym bardziej, ze to nie jest kosmetyk zastygajacy. W ciagu dnia nie wlazi w pory ani w zalamania, utrzymuje sie w przepieknym stanie przez dlugi czas. Wydajnosc tez na plus, uzywam go codziennie od 2.5 miesiaca i zuzylam przy swojej 1.5 pompki dopiero pol buteleczki, wiec mniemam, ze starczy mi na jakies 5 miesiecy codziennej aplikacji, co jest dla mnie zadowalajacym rezultatem. Podsumowujac jestem bardzo z niego zadowolona, zdecydowanie ta wersja odpowiada mi bardziej, niz poprzednia, welwetowa wersja o tej samej nazwie, ktora zastygala. Tu nie mamy zastygania, tylko sliczna swietlistosc, czyli cos, czego ja osobiscie szukam w makijazu. Kolorystyka tez jest bardzo na plus, trwalosc na twarzy calodniowa, zapach przyjemny i konsystencja przyjemna wiec wiem, ze z pewnoscia kupie sobie ponowne opakowanie jak kosmetyk ten mi sie skonczy.
  • 15 października 2022 o 23:51
    Nienawidzę kupować podkładów
    Podkłady nie wyglądają na mojej suchej skórze dobrze. Jako posiadaczka suchej skóry mam bardzo duże problemy z zaaplikowaniem produktu. Od kiedy Face&Body z MAC stracił na jakości, nie byłam w stanie znaleźć godnego następcy. Chciałam też lepszego krycia, niż delikatny film, którego używałam jako młoda studentka. Spędziłam trzy lata z średnimi i tragicznymi podkładami, które niestety do tanich nie należały, zanim w ciemno kupiłam CHANEL LES BEIGES. Na tamtym etapie wiedziałam już, że oglądanie podkładu w sklepie nic nie da, i prawdziwy pojedynek z upartą skórą odbędzie się dopiero po 2 godzinach, kiedy moja wiecznie spragniona skóra spije podkład i zostawi za sobą jedynie nieestetyczny tynk. Tak się nie stało. Używam jednej butelki już od roku, i nie mam zamiaru się z nim już nigdy rozstawać.
    Zalety:
    • wydajny
    • nawilża
    • pięknie rozświetla
    • nie robi efektu maski
  • 9 czerwca 2021 o 15:53
    prawie ideał !
    Robiąc zakupy w Sephorze otrzymałam próbkę tego podkładu i nigdy nie pomyślałabym, że okaże się strzałem w dziesiątkę.. Zakupiłam wersję pełnowymiarową ze zniżką 20%. Jego zapach, konsystencja, efekt pięknej promiennej cery, po prostu cud miód. Niestety dla zwolenniczek mocnego krycia będzie rozczarowaniem bo jest to produkt, który wyrównuje koloryt (dlatego do widocznych niedoskonałości konieczny korektor). Można Nim też budować krycie i nie tworzy maski, jednak ze względu na koszt i wydajność nie polecam.
    Zalety:
    • lekki
    • nadaje efekt promiennej cera
    • dobrze współgra z innymi kosmetykami/m.in. SPF
    • nie zapycha
    • nadaje naturalne rozświetlenie
    • design butelki
    Wady:
    • mało wydajny
    • po całym dniu ściera się w okolicy T/warto przypudrować
    • brak SPF