Kremy na dzień

Iwostin Estetic II, Ujędrnienie w kremie na dzień SPF 15

• 16 października 2024 o 15:51
    krem na dzień
    Produkt bardzo dobry, polskiej firmy i w przystępnej cenie. Super się wchłania, uelastycznia , napina i wygładza skórę twarzy, która po kilkutygodniowym stosowaniu staje się miękka i przyjemna w dotyku. Lekko też wygładza drobne zmarszczki. Nie uczula, nie podrażnia i nie powoduje tworzenia się opuchlizny wokół oczu. Ma przyjemny lekki nie agresywny zapach.Produkt zgodny z zaleceniami producenta, czyli dla osób 40+. Szkoda że ma niski filtr SPF15 jak na krem dzienny. Ja osobiście stosowałam jeszcze dodatkowo krem firmy Nivea Luminous 630 anti-pigmentflecken Fluid LFP50 z którym się akurat nie rolował.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • subtelny i miły zapach
    • bardzo dobrze się wchłania
    • nie powoduje podrażnień
    • zaczerwienień
    • nie powoduje nabrzmienia pod oczami
    • koi
    • nawilża
    • nadaje się pod makijaż
    • wydajny
    Wady:
    • czasami się roluje
    • za niski filtr jak na krem dzienny
  • 23 lutego 2023 o 11:54
    Działa bardzo dobrze, ale niestety się roluje
    Krem odkryłam dzięki próbce otrzymanej w aptece. Po zużyciu próbki stwierdziłam, że krem jest rewelacyjny i zakupiłam opakowanie pełnowymiarowe. Opakowaniem kremu jest plastikowa tubka o pojemności 40 ml z zakręcaną nakrętką, dodatkowo zapakowana w kartonik. Krem zgodnie z opisem producenta dedykowany jest dla osób 40+. Zawartość składników aktywnych takich jak dermican i trylagen działa na skórę ujędrniająco i wygładzająco, kwas hialuronowy oraz czynnik nawilżający NMF odpowiadają za nawilżenie i wygładzenie skóry, omega 6 ceramide i Lipex omega 3/6 mają za zadanie regenerację i utrzymanie równowagi skóry, natomiast lipchroman odpowiada za antyoksydację i wzmocnienie. Dodatkowo krem zawiera filtr SPF 15. Szkoda, że taki niski jak na krem na dzień, w okresie słonecznym i tak trzeba nałożyć dodatkowo krem z filtrem. Moja cera to skóra dojrzała, 40+, wrażliwa, skłonna do podrażnień, przesuszona, z przetłuszczającą się strefą T. Więc zdaje się, że jest to krem idealny dla mnie. Takie też miałam odczucia po użyciu próbki. Krem ma konsystencję taką na granicy lekkiej a średniej. Rozprowadza się bezproblemowo, nie zostawia żadnych białych smug. Dodatkowo pięknie pachnie, więc jego aplikacja jest przyjemnością. Jeśli chodzi o wchłanianie, to w sezonie zimowym, w którym używałam kremu pełnowymiarowego, wchłaniał się dość dobrze, w miejscach przesuszonych szybko i bezproblemowo, ale już w strefie T bywało z tym różnie. Zdarzało się, że zostawiał świecącą warstewkę. Podejrzewam, że w okresie letnim ten trend może się pogłębiać, dlatego raczej nie nadaje się do skór tłustych, a tym bardziej na lato. Co ciekawe, używając próbki kremu nie miałam takich obserwacji, a używałam ją właśnie latem. Co jeszcze ciekawsze, krem pełnowymiarowy się roluje, a próbka nie dawała takich objawów. Nie wiem jak to możliwe, bo powinien to być ten sam kosmetyk, a zachowuje się, jakby różnił się od próbki. Niemniej jest to właśnie jego największy minus - rolowanie. Przy czym serum aplikowane pod krem nie ma tu raczej większego znaczenia, bo w trakcie stosowania kremu używałam dwóch różnych serum i krem tak samo się rolował. Nie muszę chyba mówić, że jest to dość uciążliwe i potrafi zepsuć makijaż. Poza tymi dwoma defektami w działaniu, naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Krem skutecznie i trwale nawilża, daje skórze uczucie ukojenia. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam delikatną poprawę jędrności skóry, miałam też odczucie poprawy jakości skóry "w dotyku", stała się bardziej miękka i gładka (nie mylić z wygładzeniem zmarszczek, bo na to krem nie zadziałał). Podsumowując, jest to naprawdę fajny krem, który robi dla skóry dużo dobrego. Niestety jego dużym minusem jest rolowanie się. Nie wiem czy kupię go ponownie, bo znam inne kremy, które również dobrze służą mojej skórze, ale się nie rolują.
    Zalety:
    • skutecznie nawilża
    • koi i łagodzi
    • delikatnie poprawia jędrność i gładkość skóry
    • przepięknie pachnie
    Wady:
    • roluje się, co dziwne roluje się tylko krem w opakowaniu pełnowymiarowym, przy próbce nic takiego nie zauważyłam
    • ma tendencję do wyświecania skóry w strefie T
  • 16 sierpnia 2022 o 18:05
    good
    Bardzo dobry i w bardzo dobrej cenie. Sprawdza się przy cerze wymagającej, wrażliwej i dojrzałej. Polecam to polska marka, a nie widzę różnicy pomiędzy nim a drogimi markami
    Gogo145
    10 kwietnia 2022 o 19:38
    Przyjemny, lekki i działa
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kiedy poszukiwałam kremu do skóry problematycznej Iwostin dla syna miła ekspedientka zasugerowała mi również zakup kremu na dzień również dla mnie oferując kilka pokaźnych próbek kremu przeznaczonego dla skóry dojrzałej 40+. Pakiet gratisów wystarczył mi na prawie miesiąc używania i na tej podstawie dokonam jego oceny. To co od razu przykuło moją uwagę to aksamitna, lekka konsystencja produktu i delikatny, lekko perfumowany zapach. Krem w białym kolorze łatwo i przyjemnie rozprowadza się na skórze, jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość produktu do pokrycia skóry, która tuż po aplikacji od razu staje się niezwykle gładka, nawilżona i przyjemna w dotyku. Skóra promienieje , wygląda wyjątkowo świeżo. Krem dobrze współgra z podkładem ,czy kremem BB ,a makijaż przez cały dzień nie wymaga poprawek. To bardzo przyjemna propozycja szczególnie na wiosnę i lato kiedy potrzebujemy lżejszych i szybko wchłaniających się produktów, serdecznie polecam.
    Zalety:
    • nawilża, wygładza i uelastycznia skórę
    • lekka i przyjemna konsystencja
    • szybkie wchłanianie produktu
    • duża wydajność
    • przyjemny zapach
    • filtr 15 SPF
    • możliwość testowania produktu w postaci próbek
    Kaisja
    21 marca 2021 o 19:43
    Luksusowa różana aura
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem polecany jest szczególnie do cery Użytkowniczek po 40. roku życia, a dopisek na saszetce z próbką informuje dodatkowo, że "na utrwalające się zmarszczki". Podobnie, jak w kremach na noc z tej linii, i przez cały czas mam nadzieję, że, że jest nie tyle "na|", co "przeciwko" zmarszczkom. Testowanie kremu trwało u mnie przez kilka tygodni; na tak długo wystarczyło mi kilka otrzymanych próbek – czyli naprawdę długo, co świadczy o świetnej wydajności kosmetyku, którego do jednorazowej aplikacji wystarcza mała kropelka. Korzystałam z saszetek z próbkami, ale normalnie Firma umieszcza Swoje kremy w poręcznych i schludnych tubkach, oznaczając je estetycznie barwnymi elementami graficznymi – w zależności od linii kosmetyków – dla przeciwzmarszczkowej "Estetic" to blady róż. Subtelna "rozbielona", kremowo-mydlana woń róży – podkreślam, że bardzo delikatna i absolutnie nie męcząca charakteryzuje też sam krem, więc jego aplikacja jest wyjątkowo przyjemna, tym bardziej, że ten gładki, lekki specyfik bardzo delikatnie wmasowuje się skórę i natychmiast wchłania do sucha. Do cery normalnej, i suchej (przy czym tu nie zamierzam dywagować, czy krem jest wystarczająco nawilżający dla takiej cery) nie będzie nawet wymagał zmatowienia, bo przy mojej cerze mieszanej, po kilku godzinach od nałożenia, szczególnie w strefie T – owszem, wymagał. Nawilżał za to głęboko, więc zapewne w dłuższym okresie wykazałby widoczne działanie przeciwzmarszczkowe, skóra była nawilżona, gładka i sprężysta, czułam też, że "uspokajał" moją trudną cerę, na której w czasie stosowania kremów z tej linii (na noc też dobrałam "Estetic") nie pojawiały się niedoskonałości. To już kolejny kosmetyk Iwostinu, którego używałam, a który też okazał się bardzo dobry, więc szczerze polecam.
    Zalety:
    • Producent – polska, uznana i godna szacunku Marka,
    • skuteczność,
    • walory pielęgnacyjne – skutecznie nawilża, ujędrnia, w dłuższym czasie działa przeciwzmarszczkowo,
    • wchłanialność – doskonała – jedynie cera mieszana wymaga po tym kremie zmatowienia,
    • wydajność – bardzo dobra – wystarcza mała kropelka,
    • konsystencja – przyjemna, zmysłowa, ultragładka,
    • zapach – perfumeryjny, ale subtelny, świeży, mydlano-kremowy z bardzo delikatną nutą róży,
    • opakowanie – ładne, eleganckie, poręczne, skromna biała tubka z ładną grafiką z bladoróżowymi elementami (uwaga – o pojemności 40 ml, czyli nieco mniejszej od zwyczajowych dla kremów 50 ml),
    • efekt – cera skutecznie nawilżona i ukojona, bez drobnych niedoskonałości,
    • cena – w miarę przystępna, w szczególności mając na uwadze walory produktu
    Wady:
    • brak wad