Maski do włosów

Trust My Sister Different Porosity Hair, Humectant Hair Mask Humektantowa maska uniwersalna

Trust My Sister
Nacomi Trust My Sister Humectant Hair Mask humektantowa maska do włosów o różnej porowatości 150g primavera-5902539715309

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 grudnia 2024 o 14:06
    Strzał w dziesiątkę!
    Maska Trust My Sister Humectant to prawdziwy must-have w mojej pielęgnacji włosów. Dzięki uniwersalnej formule idealnie sprawdza się przy różnych typach porowatości, a moje wysokoporowate włosy po prostu ją uwielbiają! Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że moje włosy stały się bardziej miękkie, elastyczne i nawilżone na całej długości. Maska ma lekką, ale kremową konsystencję, która świetnie się rozprowadza i wnika w pasma, zamiast tylko je oblepiać. To, co wyróżnia ten produkt, to jego silne działanie nawilżające. Dzięki zawartości humektantów, takich jak gliceryna i aloes, moje włosy przestały być suche i szorstkie, a zaczęły wyglądać na zdrowo nawodnione i pełne blasku. Przy regularnym stosowaniu zniknęło również uporczywe puszenie, które do tej pory było moją zmorą. Zapach jest delikatny i przyjemny, a produkt bardzo wydajny – wystarczy niewielka ilość, aby uzyskać świetne efekty. Opakowanie jest estetyczne i praktyczne, co zawsze cenię w kosmetykach.
  • 7 marca 2024 o 19:50
    Skład wymarzony
    Życzylibyśmy sobie chyba wszyscy, żeby większość masek na półkach drogerii miała takie składy. Może cena też nie jest najniższa, jak na takie opakowanie, ale też nie jest zbyt wygórowana. Włosomaniaczki chyba są zadowolone z tego, co oferuje ta marka. Ja również, chociaż wydaje mi się, że mimo wszystko kilka tańszych propozycji (oczywiście z gorszym składem) daje podobne efekty. Ale jak wiadomo, wygładzenie dają również silikony. W każdym razie maska jest względnie wydajna, pachnie obłędnie, spłukuje się bez problemów, a włosy fajnie się po niej rozczesują.
  • 11 stycznia 2024 o 20:00
    Bardzo dobry produkt w bardzo zawyżonej cenie
    Jestem właścicielką kręconych, zadbanych włosów, do tego fanką naturalnej pielęgnacji i restrykcyjnej metody pielęgnacji włosów o nazwie "CG". Jako włosomaniaczka dbam przy tym o zachowanie równowagi PEH- czyli dostarczanie włosom Protein, Emolientów i Humektantów- w zależności od ich bieżących potrzeb. Zadaniem tego produktu, jak wskazuje już sama jego nazwa- jest dostarczenie włosom humektantów, czyli substancji które mają spowodować ich nawilżenie. I ten produkt co do zasady to właśnie robi.
    Zalety:
    • bardzo dobra wydajność;
    • bardzo dobry skład- zgodny z metodą CG;
    • bardzo dobra, niespływająca konsystencja;
    • bardzo przyjemny zapach w typie unisex- w moim odczuciu przypomina zapach sklepu stradivarius, wzbogacony o kremową nutkę zwietrzałego już odrobinę kremu nivea ;)
    • podwójne wieczko pomaga utrzymać produkt w czystości;
    • działanie. Ten produkt robi to, co trzeba- czyli dostarcza nawilżenia moim kręconym, cienkim i niezbyt gęstym włosom, jednocześnie nie powodując ich przeciążenia.
    Wady:
    • nie zgodzę się jednak z zamieszczonym na etykiecie zapewnieniem producenta, że produkt ten jest odpowiedni dla włosów o każdej porowatości. Jestem posiadaczką włosów bardzo zadbanych o średniej porowatości, i ilość nawilżenia której dostarcza mi ta maska uważam za optymalną, co jednak jednocześnie powoduje, że w mojej ocenie w przypadku włosów o wysokiej porowatości najpewniej okaże się ona niewystarczająca;
    • działanie produktu bardziej przypomina mi odżywkę, niż maskę. Napotykałam już w swojej karierze włosomaniaczki na odżywki za połowę ceny tego produktu, których działanie i uzyskiwane rezultaty były dokładnie takie same jak w przypadku tej maski;
    • opakowanie wydaje się być konkretne i sprawia wrażenie dużego, jednak pojemność produktu to jedynie 150 gramów, co oznacza, że jego cena w odniesieniu do gramatury jest dosyć wysoka...
    • Reasumując - produkt co do zasady spełnia obietnice producenta. Myślę, że sprawdzi się u posiadaczek włosów zdrowych, zadbanych, nisko do średnioporowatych, które wymagają jedynie drobnego tuningu w celu podtrzymania ich dobrej kondycji, jak również w przypadku włosów cienkich i delikatnych- albowiem produkt ten raczej nie spowoduje ich obciążenia czy przyklapu. Moim zdaniem nie sprawdzi się jednak w przypadku włosów wysokoporowatych, po inwazyjnych zabiegach fryzjerskich, zniszczonych czy rozjaśnianych. W takim przypadku jego działanie najpewniej okaże się po prostu za słabe.
    • Ja ten produkt kupuję ze względu na jego piękny zapach i tylko wówczas, gdy znajduje się w promocyjnej cenie, gdyż uważam, że nie jest wart zakupu w cenie regularnej :) szczerze mówiąc podobny efekt uzyskiwałam przy pomocy odżywki humektantowej, której cena w superpharm za 1 l pojemności wynosiła 16 zł :) produkt jest w porządku, ale to na pewno nie włosowy must- have :)
  • 27 kwietnia 2023 o 9:49
    Daje niesamowite efekty, w szczególności stosowana razem z emolientami
    Po maskę nawilżającą od Trust My Sister sięgnęłam rok temu, kiedy to chcąc poprawić kondycję swoich średnioporowatych, skłonnych do puszenia włosów niechcący je przeproteinowałam ;) Pomimo tego, że prawdziwym zbawieniem okazała się dla mnie wtedy emolientowa odżywka od Happy PEH to recenzowana aktualnie maska humektantowa również wniosła w moją pielęgnację wiele dobrego. Masywny, plastikowy słoik skrywa w sobie jedynie 150 g. produktu, ale i tak pozwoliło mi to używać go przez prawie rok, więc na wydajność nie narzekam przy moich niezbyt gęstych włosach. Konsystencja maski jest średniej gęstości, białego koloru, a zapach ma w sobie coś z męskiego żelu pod prysznic, czego jestem wielką zwolenniczką ;) Nie jest to zapach intensywny i nie utrzymuje się zbyt długo na włosach. W jej składzie oprócz klasycznych humektantów (sok z aloesu, gliceryna, pantenol i kwas hialuronowy) znajdują się również: * wyciągi z nasion hibiskusa, lnu, korzenia prawoślazu czy słodkich migdałów; * hydrolizowane proteiny ryżu; * hydrolizowane glikozaminoglikany - syntetyczne humektanty, które zapobiegają odparowywaniu wilgoci z włosów poprzez tworzenie na nich warstwy okluzyjnej; * olej babassu - idealny do regeneracji włosów suchych i zniszczonych, nadaje im miękkość, gładkość i połysk. Używałam tego produktu na wiele sposobów: * solo na 30-40 minut, * jako podkład pod olejowanie na mokro, * w formie odżywki na max. 5 minut po myciu włosów, * jako pierwsze O w metodzie OMO, * do emulgowania oleju po olejowaniu na sucho. W każdej formie maska spełniała swoje zadanie, ale chyba najbardziej podobało mi się jej działanie w połączeniu z emolientami. Efekt tafli (w szczególności teraz, kiedy to już doprowadziłam moje włosy do porządku) murowany. Stosowana solo najlepiej sprawdza się na moich średnioporach latem, kiedy to z powodu słońca i wysokiej temperatury stają się bardziej przesuszone i potrzebują się porządnie napić. Jest spora szansa, że jeszcze do niej wrócę, pomimo dość wysokiej ceny regularnej, ale aktualnie sprawdzę coś innego dla doświadczenia i porównania ;) Tym z Was, które jeszcze jej nie próbowały szczerze polecam.
    Zalety:
    • wielorakie zastosowanie (jako maska, odżywka, podkład pod olejowanie, emulgator)
    • najlepsze rezultaty daje stosowana wraz z emolientami
    • nadaje miękkość, gładkość i blask
    • stosowana solo przynosi ukojenie i nawilżenie włosom, które jest szczególnie widoczne w upalne dni
    • bardzo dobry, całkiem bogaty skład
    • dobra dla włosów o każdej porowatości
    Wady:
    • fenoksyetanol
    • oszukane" opakowanie
    • cena może odstraszać, ale dość często jest w promocji
  • 3 lutego 2023 o 22:20
    Super
    Kilka humektantowych odżywek już przerobiłam i ta jest najlepsza, jaka miałam do tej pory! Tak właściwie do moich wysokoporowatych włosów używałam tego typu produktu rzadziej niż raz w tygodniu. Dotychczas to wystarczało, ale włosy nigdy nie były takie piękne jak po tej masce. Są gładkie, w dobrej kondycji, ładnie się układają i rozczesują. Produkt nakładam na kilka minut pod prysznicem, nie mam cierpliwości i pamięci do nakładania jej np. na pół godziny. Efekty po kilku minutach są super, więc jak najbardziej polecam. Maska nie ma bardzo gęstej konsystencji, ale też nie jest lejąca, ładnie przylega do wilgotnych włosów, bez problemu się spłukuje. Już po pierwszym użyciu widać różnicę, polecam.