Kremy uniwersalne

HOBB
Bielenda Krem rozświetlający

• 3 czerwca 2023 o 12:00
    Dobry krem na dzień!!
    Stosuję ten krem codziennie. Kończę już trzecie opakowanie produktu, bardzo się z nim polubiłam. Ma lekka formułę, nie lepi się. Moja skóra jest nawilżona, rozświetlona. Ja jako osoba nosząca soczewki doceniam też to iż po nałożeniu kremu na twarz, oczy nie szczypią mnie. Produkt w wygodnym opakowaniu.
  • 3 maja 2023 o 7:50
    Przyjemny krem na dzień. Nawilża, szybko się wchłania, ale rozświetlenia skóry nie zauważyłam.
    Jestem fanką witaminy C. Ale serum z C to kapryśny kosmetyk, więc w dłuższe podróże go nie zabieram. Postanowiłam zamiast tego spróbować oferty Bielendy z serii rozświetlającej, zwłaszcza, że lubię tonik z tej serii. OPAKOWANIE Świetne na podróże. Małe (choć to 50 ml), lekkie. Wygodna nakrętka. Mały otworek, więc nie wylewa się za dużo. KREM Średnio-gęsty, lekki, przyjemny zapach. STOSOWANIE Stosowałam rano. Na serum peptydowe. Szybko się wchłania. Skóra jest nieźle nawilżona, choć dla suchej skóry może być nie dość (moja jest mieszana). Nie roluje się. Dobrze przyjmuje krem z filtrem i makijaż. To tyle pozytywów. Producent obiecuje: "Produkt wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia przebarwienia, rozświetla naskórek." Żaden z tych efektów nie był na tyle mocny, by go zauważyć. Krem zawiera tylko pochodne witaminy C i być może dlatego efekt rozświetlania jest marny. Zawiera też kwas ferulowy, który jest świetnym anty-oksydantem. Kilka olejków roślinnych. PODSUMOWUJĄC - poprawny, nawilżający krem na dzień. Ale jeśli ktoś szuka efektu rozjaśniającego, to lepiej zainwestować w dobre serum z wit. C.
    Zalety:
    • nawilża
    • nie podrażnia
    • lekki
    • dobrze się wchłania
    • nie roluje się
    • opakowanie przyjazne w podróży
    Wady:
    • nie rozjaśnia
    • nie rozświetla
    • nie wyrównuje kolorytu
  • 15 kwietnia 2023 o 20:50
    Dobry krem rozświetlający.
    Bielenda Good Skin Glow Boost Illuminating Face Cream to dobry krem rozświetlający, który poprawia wygląd i kondycję skóry. Dzięki zawartości aktywnych składnikiów wit.C nadaje skórze zdrowy i promienny blask. Krem nawilża lekko skórę, wzmacnia jej barierę ochronną, redukuje przebarwienia i łagodzi podrażnienia. Ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Mógłby lepiej nawilżać. Dla skóry dojrzałej za mało.
    Zalety:
    • Wzmacnianie bariery ochronnej skóry
    Wady:
    • Nie nawilża skóry wystarczająco
    JJuly28
    15 grudnia 2021 o 21:41
    Witamina C
    Krem wygodny w aplikacji, chociaż bardziej wolę kremy z dozownikami są dla mnie bardziej higieniczne. Po nałożeniu daje efekt nawilżenia i odżywienia. Skład całkiem prosty. Efekty są, ale na pewno nie po 7 dniach stosowania ;) Stosuję z pozostałymi kosmetykami z tej serii (tonik + serum) razem dają radę. Rozjaśnia skórę stopniowo z tygodnia na tydzień, całkiem dobrze radzi sobie z niedoskonałościami i przebarwieniami pozostałymi po nich. Stosuję rano, to taka kawa dla skóry :)
    Zalety:
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Brak :)