Kremy BB, CC i DD

Manaslu Outdoor Beauty of Nature, Krem Blur BB

• 26 lutego 2024 o 18:44
    zależy od wymgań. nie tego się spodziewałam, ale...
    Jak dla mnie nie wypał. Chyba że ktoś naprawde nie lubi makijażu i oczekuje delikatnego wyrównania koloru. Nie porwał mnie. Dla mnie to krem z odrobiną koloru. Bardziej baza wyrównująca kolor niż bb cream. Nie lubię produktów utudniających makijaż. Tutaj decydownie trzeba nalożyć coś dodatkowo. Kolor który miałam zdecydowanie za ciemny, pomarańczowy. Nie mam pojęcia czy są dostępne inne jaśniejsze. Według mnie produkt sprawdzi się u osób które nie mogą lub nie chcą nosić makijżu. Delikanie wyrównuje koloryt. Nadaje skórze blask typowy dla pielęgnacji.
    Zalety:
    • opakowawanie
    Wady:
    • kolor
    • zbyt male krycie
  • 31 lipca 2022 o 23:19
    Dobry, ale…
    Od kremu bb oczekuję, że skoro jest kremem, to nie będę musiała pod niego nic nakładać i będzie samodzielny. I faktycznie podkład nakłada się dobrze sam, wchłania się porządnie i na codzień nie wymaga pudrowania, jeśli nie ma upału (mam cerę normalną z tłustszym czołem). Niestety po kilku dniach regularnego używania solo trochę mnie podraznil i skóra była tkliwa. Więc niestety muszę nakładać pod niego dodatkowo krem lub serum i dla mnie to minus. Kolejny minus to kolor. Jeśli ktoś nie jest opalony lub nie ma naturalnie ciemniejszej karnacji, to niech nawet nie rozważa tego bb :p Z plusów - higieniczne opakowanie, ładny zapach, trudny do opisania. Raczej kremowy. Przyjemnie się ten krem aplikuje, dla mnie tempo zastygania w sam raz. Na twarzy wyglada naprawdę ładnie jak na naturalny bb! Lekko rozświetla. Ściera się troszkę, mnie to nie przeszkadza. Ogolnie polecam :)
    • Konsystencja
    • Formuła
    • Efekt na twarzy
    Wady:
    • Kolor
    • Lekko podrażnia
  • 22 maja 2022 o 1:12
    Wcale się nie dopasowuje kolorem
    Ten krem bb "chodził za mną" od prawie roku. Najpierw czekałam na więcej recenzji, potem zupełnie o nim zapomniałam, aż znalazł się w promocyjnej cenie w rossmanie - kupiłam i użyłam dwa razy. Krem zamknięty jest w plastikowym pojemniku ariless, opakowanie nie powinno sprawiać trudności. Na początku trzeba kilka razy ponaciskać, żeby wydobyć kosmetyk. Krem ma przyjemną konsystencję, trzeba go jednak wklepywać warstwami bo dość szybko zasycha. Im dłużej pracuje się z nim na twarzy, tym jest gorzej-zaczyna się rolować. Pierwszy raz nakładałam na serum z wit c, drugi raz solo. Na linii żuchwy rolował się za każdym razem. Mogłabym to przeżyć i próbować się z nim dogadać, gdyby nie kolor- jest ciemny. Być może trzeba go jeszcze dłużej rozsmarowywac ale wtedy roluje się coraz mocniej. Kolor ma zupełnie neutralne tony. Ja jestem różowo beżowa, a nie wybija mi na żółto. Na początku kolor jest bardzo mocny, w trakcie rozsmarowania na ręce się stapia- prawie wogóle nie widac roznicy. Jakbym była lekko muśnięta sloncem. Niestety, na twarzy widac, ze szyja sie odcina (babcia powiedziała, że "ależ ci sie równo twarz opaliła", co było dla mnie ostatecznym dowodem złego odcienia). Dodam, że nie jestem porcelanowo biała. Wielka szkoda, bo to składowo bardzo obiecujący krem.
  • 28 września 2021 o 13:30
    Mega
    Na wstępie muszę wspomnieć o jego pięknym designie. Piękna kolorowa, poręczna i oczywiście przyjemna aplikacja, w 100% wegański, ochronny, bogaty w antyoksydanty, zawiera spf15. Krem ma właściwości mega nawilżające i odżywiające, a także ma właściwości upiększające - może służyć również jako podkład BB. Krem ma bardzo lekką, a zarazem aksamitną formułę o lekko beżowym kolorze , dzięki któremu daje nam lekkie, naturalne wykończenie, fajnie wyrównuje koloryt skóry. Krem można również stosować jako baza pod makijaż. I tutaj u mnie sprawdzą się genialnie. Fajnie trzyma nałożony na niego podkład i mam wrażenie, że przedłuża jego trwałość. Jeśli ktoś szuka naturalności w makijażu - to ten krem śmiało może zastąpić podkład‼️‼️‼️
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 17 września 2021 o 22:32
    Najlepszy!
    Bardzo lekki krem BB dający bardzo naturalny efekt. Dostępny jest tylko w jednej wersji kolorystycznej. I tu pojawia się pytanie - czy kolor będzie pasował do jasnej karnacji? Jak najbardziej! Kolor idealnie dopasował się do mojej bardzo jasnej cery. Nie obciąża, jest niewyczuwalny na skórze. Dobrze nawilża, nie roluje się i dodatkowo zapewnia ochronę na poziomie SPF 15. Ma delikatny zapach, jest bardzo trwały. Pięknie przykrywa zaczerwienienia i wygładza pory skóry. Daje satynowe wykończenie i świetnie współgra z minerałami. Nie zapycha. W składzie znajdują się m.in.: Hydromanil™, masło tucuma, olej z opuncji figowej, olej z orzechów włoskich, ekstrakt z rozmarynu.
    • skład
    • kolor