Gdyby nie moja opinia na Wizażu, która otrzymała zupełnie niespodziewane miano Recenzji Miesiąca (lipca 2024), nie poznałabym tej satynowo-matowej pomadki, ponieważ mam w swoim asortymencie kosmetycznym wystarczającą ilość kolorowych produktów do ust i jeszcze długo nie dokupowałabym kolejnej. Zazwyczaj sięgam po szminki w sztyfcie, bo z tymi w płynie mam problem, jednak Eveline miło mnie zaskoczyła swoim produktem...
W ogóle zaskoczyła mnie paczka, którą otrzymałam w nagrodę za recenzję! (dotyczyła ona colowego błyszczyka "Snack Fizzy Cola" od Gwiazdek i Wedla; mała autoreklama: zachęcam do zapoznania się z nią ꒰⑅ᵕ༚ᵕ꒱˖) W skrzynce mailowej znalazłam wiadomość od Pani Anety z informacją, że w zamian za tę aktywność, dostanę od Wizażu "drobny upominek"... W paczce (a raczej pace!), która została mi dostarczona znalazła się m.in. ta pomadka. Jaka ona jest? – Bardzo zadowalająca! ♥️
Tubka wykonana jest z porządnego szkiełkopodobnego niebarwionego plastiku, dzięki czemu od razu widać kolor pomadki. Mam przyjemność malować moje usta bardzo twarzowym, idealnie dopasowanym do mojego typu urody "truskawkowym koktajlem" z numerem 06. Gdybyście włożyli do blendera garść najczerwieńszych truskawek, dodali do niego dosłownie odrobinkę śmietany (i cukru! nie ma co sobie żałować słodyczy, prawda? :P), to uzyskalibyście kolor, który widać w opakowaniu. Uwaga! Na ustach wydaje się być nieco ciemniejszy - jak soczek truskawkowy bez śmietany (ale to chyba lepiej? mam jasną karnację, która lubi się z intensywnymi odcieniami - od razu twarz mi 'porcelanowieje'). Linia "Varieté" od Eveline wyróżnia się teatralno-burleskowymi elementami wzorniczymi użytymi na swoich kosmetykach: tajemnicza czarna koronkowo-woalkowo-kabaretkowa siateczka oraz maska zostały umieszczone na złotej nakrętce tej pomadki, a owa woalka przykrywa także kawałek fiolki. Estetyka wybrana przez Eveline od razu nasuwa skojarzenia z balem maskowym, burleską, teatrem, kabaretem (nie z tym chamskim stand upem, ale takim właśnie dark cabaretem, któremu wtóruje akompaniament akordeonu), Moulin Rouge'm, Christiną Aguilerą, Ditą von Teese, Depeche Mode w ich najbardziej tajemniczym okresie twórczości noir itp. Taaak... to jest zdecydowanie coś, co lubię... :) Otrzymałam egzemplarz z nieco zdartymi napisami, dlatego troszkę je podrapałam paznokciem w celu sprawdzenia, z jaką łatwością się ścierają i muszę przyznać, że mój paznokieć nie dał rady ich zdrapać - są solidne. Średniej wielkości sztywny aplikator ma kształt łezki i jest pochylony do tyłu. Można nim wygodnie manewrować. Dzióbkiem/szczytem/wierzchołkiem łezki lubię obrysowywać kontur ust, ponieważ jest ostry i działa jak konturówka. Powierzchnia zaś służy mi do pokrycia całości warg. Sama aplikacja jest niezwykle przyjemna za sprawą intensywnego pigmentu, który koloruje usta za jednym pociągnięciem gąbeczki i pozostawia za sobą piękne satynowo-matowe wykończenie. Konsystencja pomadki jest aksamitna, musowa, przypomina smoothie. Truskawkowe smoothie! Wszystko się zgadza! ;) Pierwsze nałożenie mnie zastanowiło, bo pojawiły się na powierzchni małe grudki, które na szczęście szybko zostało rozsmarowane; przy kolejnych makijażach z użyciem tej pomadki sytuacja się nie powtórzyła - tak że spokojnie! Szminka jest naprawdę trwała! Zasycha w dosłownie minutkę, a po zaschnięciu nie zostawia śladów, nie odciska się na powierzchniach. Tak się składa, że zbliża mi się większe wyjście, na którym zamierzam się objadać do woli. ;P Posiadam wiele pomadek, jak pisałam na początku, ale żadnej tak wytrzymałej, odpornej na ścieranie. Wiadomo, że to na nią padnie mój makijażowy wybór! ;)
Z uwagi na to, że jest to pomadka matowa, zalecam solidne przygotowanie ust przed jej użyciem (peelingi, maseczki). Obawiałam się, że pomadka wysuszy usta, ale nic takiego się nie wydarza!
Bardzo dziękuję Wizażowi za przesyłkę trafioną w punkt - skutecznie poprawiła mi humor! :) Ta pomadka to jeden z pierwszych produktów, na które się rzuciłam :D a testy przebiegły zgodnie z oczekiwaniami. Jest mi niezwykle miło, że moja aktywność na tym portalu została w tak hojny sposób nagrodzona - to motywuje do pisania opinii! ♥️
- Trwałość
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl