Maski do włosów

Kerastase Resistance, Masque Force Architecte Maseczka wzmacniająca dla osłabionych, zniszczonych i rozdawjających się włosów

Kerastase Force Architecte [1-2] Maska do włosów kruchych i zniszczonych 200ml
Sephora
Kérastase - Resistance Pielęgnacja Twarzya Wzmacniająca Force Architecte - 200ml - Dla Kobiet

Sabi01
    29 listopada 2024 o 10:25
    Sprawdzony sposób na piękne wlosy
    Jestem posiadaczką bardzo długich włosów i z tego powodu zawsze zwracam uwagę na jakość produktów pielęgnacyjnych. Wybór tej maseczki okazał się dla mnie strzałem w dziesiątkę. Maseczkę kupiłam ponad miesiąc temu i jestem zachwycona jej dobroczynnym działaniem. W okresie grzewczym, moje włosy stają się przesuszone, posiadają większą tendencję do wypadania i łamliwości. Elektryzowanie włosów mocno porowatych powoduje ich plątanie. Idealnym remedium na wszystkie te problemy jest właśnie ta maseczka. Włosy podczas mycia stają się gładkie, mniej podatne na uszkodzenia, dobrze się rozczesują, a po wyschnięciu są odżywione, błyszczące, gładkie i dobrze nawilżone. Czego chcieć więcej? Maseczkę nakładam czasami na pół godziny, przykrywając głowę czepkiem. Posiada dosyć rzadką konsystencję, więc należy zabezpieczać włosy przed jej spływaniem. Design opakowania produktu jest bardzo gustowny. Kolor turkusowy odpowiednio reprezentuje konkretną serię pielęgnacyjną dostosowaną do potrzeb włosów. Minimalistyczna czcionka i eleganckie detale dodają uroku całości. Maseczka posiada dosyć intensywny, perfumowanych zapach, który długo utrzymuje się na powierzchni włosów. Po 3dniach od mycia włosów wciąż jest on wyczuwalny. Przypomina zapach wielu drogeryjnych szamponów marki L’Oreal. Wyczuwam w nim orzeźwiające nuty cytrusowe. W podsumowaniu chciałabym zwrócić uwagę na wysoką cenę tej maseczki. Drogie produkty często nie są idealne, ponieważ w dużej mierze płaci się za markę. W przypadku tej maseczki jednak cena idzie w parze z jakością, dlatego ja z pewnością kupię następne opakowanie.
  • 24 czerwca 2024 o 10:55
    Miękkość jest,ale z tą odbudową to różnie
    Lubię kąpiel z tej serii, także w "skoku" na internetową drogerię zaopatrzyłam się między innymi w tę maskę. Nie zrobiła na mnie aż tak dobrego wrażenia jak np. Definisgue czy Chrome Absolu, chociaż każda z nich ma swoje wady i zalety (odsyłam do recenzji). Ta jest typowo dedykowana moim włosom,które trochę przeszły, są rozjaśniane,skłonne do skrętu, na końcach wysokoporowate, bywa,że się łamią i robią się szybko suche. Spodziewałam się po niej pozytywniejszego wpływu na strukturę włosa (dzięki prokeratynie i cermidom zawartym w skladzie), ale nie czuje się w pełni usatysfakcjonowana,nieważne czy stosowaną wraz z kąpielą czy innym delikatnym szamponem. Muszę do niej coś dokładać,czy jeszcze protein, czy nawilżenia czy emolientu,mam taki niedosyt i bardziej poczucie,że włos jest po prostu czymś pokryty (jak mniemam silikon),niż wypielęgnowany. Owszem czuć,że jest bardziej miękki,nabiera lekkiego połysku, struktura jest trochę lepsza, ale czegoś mi tu brakuje, moje włosy najwidoczniej mają większe wymagania,być może bardziej mi się sprawdzi kiedy wrócą do jeszcze lepszej kondycji (systematycznie je scinam). Także po zużyciu mniej więcej połowy, bo często dawałam jej więcej, myśląc,że to zrobi różnice, odłożyłam ją na razie na półkę. Trzymałam ją na włosach różnie, od 20 minut do godziny. Stosowałam ją tak raz,dwa razy w tygodniu,nie przy głowie bo ma silikon ( ten lżejszy czyli amodinethicone). Jest to maska proteinowo-emolientowa, z odribiną trehalozy,zapakowana w elegancki słój jak to na Kerastase przystało, ma całkiem przyjemny zapach, maślaną lekko silikonową konsystencję,no i oczywiście wysoką cenę ;). Ma u mnie 4-, spodziewałam, się po prostu czegoś lepszego,nie że nie robi nic, bo ten włos wygląda lepiej, czuć miękkość, jest bardziej lejący się, gładki i bardziej elastyczny, ale mam niedosyt.
  • 13 stycznia 2024 o 23:30
    Ok, ale więcej nie kupię
    Jak dla mnie jest to maska na tzw. większe wyjścia. Po każdym użyciu miałam good hair day. Mam cienkie, rozjaśniane włosy i po użyciu tej maski wyglądały jak po wyjściu od fryzjera. Wg mnie maską jest mało wydajna, a cena zabójcza. Aktualnie ok. 180 zł za 200ml. W związku z tym nie kupię jej więcej.
    Wady:
  • 10 października 2022 o 10:22
    ok
    Mam włosy rozjaśniane, przesuszone, ze skłonnością do puszenia się. Maski nawilżające / wzmacniające to coś po co sięgam najczęściej. Teraz postanowiłam przetestować wzmacniającą maskę od Kerastase. Maska jest w opakowaniu 200ml. Wolę właśnie takie mniejsze opakowania i szybciej zużyć produkt, niż pół roku "męczyć się" z półlitrową maską. Jej cena jest jednak dość wysoka jak za taką pojemność. Zapach jest cudowny. Uwielbiam większość zapachów Kerastase. Są to zapachy, które faktycznie wskazują, że maska nie była tania. Maska fajnie nawilża włosy, nie obciążając ich, co u mnie zdarza się często. Spektakularnej regeneracji włosów po prawie dwóch miesiącach użytkowania jednak nie zauważyłam - dalej się plączą i puszą. Maska jest jednak dobra, spełnia swoje zadanie.