Emulsje, esencje i boostery

Oskia Get Up & Glow Radiance & Energy Booster Serumrozświetlająco - energetyzujące

3 na 51 opinię

wrola1
    20 grudnia 2021 o 22:47
    takie piękne
    O Oskii nasłuchałam się swego czasu bardzo dużo u brytyjskich blogerek, więc strasznie chciałam czegoś spróbować, a jednocześnie ceny skutecznie mnie powstrzymywały. Na jakiejś promocji jednak udało mi się dorwać dwa produkty, balsam pod oczy i do ust, i to serum. Serum przepięknie się mieni, w buteleczce wygląda jak jakiś magiczny eliksir ;), choć żadne drobinki nie są widoczne na twarzy. Do tego ładnie, subtelnie pachnie - czuć, że to produkt z wyższej półki. Niestety, działanie na mnie miało tak znikome, rozświetlenie w sumie żadne, nazwałabym je typowym produktem do zdenkowania. Konfrontując moje wrażenia z ceną, a jednocześnie ze składem, który napakowany jest naprawdę masą świetnych składników, mogłabym nazwać moje testy spektakularnym rozczarowaniem. Co mnie przed tym powstrzymuje? Otóż, po pierwsze na wypielęgnowanej trzydziestoletniej skórze nie wszystko momentalnie "robi wrażenie", po drugie może to być jeden z tych produktów, które należy potraktować jako inwestycję na przyszłość, choć nie dają widocznych rezultatów. A ja czytając po raz kolejny obietnice producenta na kartoniku być może byłabym w stanie je kupić jeszcze raz, tym bardziej, że moja cera cały czas się zmienia - w stronę cery wrażliwej, a serum było bardzo delikatne. W sumie, generalnie przeglądając produkty Oskii, czytając opisy, mogłabym się pokusić o stwierdzenie, że to kosmetyki tak kompletne, tak wypełnione po brzegi najlepszymi antyoksydantami, witaminami i minerałami, że mogłabym nie używać innych. Ale powtórzę, ceny zwalają z nóg. W związku z tym, daję serum 3* i osobistej refleksji każdego pozostawiam decyzję o kupnie kosmetyku.