Podkłady

Bielenda Make-Up Academie, Cover++, Kryjąco-korygujący fluid do cery naczynkowej

HOBB
Bielenda Kryjąco-korygujący fluid do cery naczynkowej, odcień 02

• 13 października 2024 o 17:33
    No zdecydowanie nie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Pełnowymiarowe opakowanie tego podkładu było dołączone do jednego z magazynów kobiecych, które zabierałam że sobą w podróż. Akurat trafił mi się egzemplarz w kolorze 3 czyli mocno za ciemny jak na moje blade lico,ale tutaj gwiazdki nie odejmuję. Nie byłabym sobą,gdybym nie postanowiła go przetestować w formie korektora pod oczy. Jeśli chodzi o opakowanie to zdecydowanie nie trafia w mój gust, kolorystyka przypomina mi produkty do pierwszego w życiu makijażu dla nastolatek a przecież problem z naczynkami dotyczy także dorosłych kobiet. Zapach kosmetyku również jest specyficzny i przypominała mi kosmetyki sprzed epoki typu Constance Castrol czyli trochę trąci myszką. Największą wadą tego kosmetyku jest jednak jego trwałość a raczej jej brak. Mam cerę mieszaną,jak wspomniałam używałam tego podkładu jedynie w formie korektora pod oczy i mimo przypudrowania kompletnie sobie nie radził,źle krył, ważył się na twarzy i generalnie nie nadawał do niczego . Moim zdaniem kosmetyczny bubel.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 31 maja 2024 o 17:36
    Porażka
    Mam cerę naczyńkową skłonną do zaczerwienia. Marka Bielenda należy do moich ulubionych a tu produkt dedykowany i taka porażka . Kupiłam numer 01 odrobinę za jasny ale zimą nie ma dramatu . Produkt dość gęsty zamknięty w poręcznej tubce . I tu utknęłam nakładany palcami robi lekkie smugi , wklepywany gębką wygląda lepiej ale z pewnością ten produkt kryje czegokolwiek . Można się bawić pokryć policzki korektorem potem nałożyć podkład tylko po co są o wiele lepsze produkty Kolejnym minusem ten podkład ma słabą trwałość dość szybko znika z twarzy . Plus hmmm... cena i to ,że nie podkreśla zmarszczek.
    Zalety:
    Wady:
    • słabe krycie i trwałość
  • 12 stycznia 2024 o 10:10
    Podkład kryjący
    Jeśli chodzi o krycie to według mnie ma słabe, fajna gęsta konsystencja, kupiłam najjaśniejszy odcień i pasuje do mojej skóry. Niestety jako podkład kryjący się nie sprawdził, a na pewno nie przy jednej warstwie. Może da się budować to krycie, ale nie sprawdzałam, bałam się że przy większej ilości warstw podkład zacznie się odklejać. Ogólnie skusiła mnie cena i opis, ale wg nie było warto.
    Her666
    25 sierpnia 2023 o 18:04
    Łał ! Mega naturalność!
    Podkład zakupiłam z czystej ciekawości tej nowości i jestem bardzo zadowolona. Podkład jest dość gęsty, ładnie aplikuje się gabeczką i gabeczka nie wchłania nadmiaru produktu jak przy rzadszych podkładach więc jest wydajny. Kryje małe niedoskonałości, ładnie zakrywa cienie pod oczami i nie roluje się ani nie wchodzi w załamania skóry. Kupiłam odcień 2 i idealnie stapia się z moją lekko opaloną skórą. Cerę mam mieszana czyli tłustą w strefie T i suchą na policzkach z czym świetnie sobie radzi. Trzyma cały dzień ( ok. 10 g. ) , pod wieczór lekko ściera się na nosie, gdy używamy chusteczek non stop przy katarze siennym jak ja. W upale przy poceniu nie odbija się na chusteczce i pozostaje na swoim miejscu co jest dla mnie mega zaskoczenie i duży plus bo strasznie się pocę na twarzy, a tu nie muszę się bać że za godzinę wszystko spłynie. Co do szaty graficznej jest w fajnych letnich pastelowych kolorach pistacji i bieli. Bardzo dobrze współpracuje z pudrami matującymi bez efektu maski jak i cieniami do powiek i brązerami.
    Zalety:
    • Kolor stąpający się ze skórą
    • Ładnie współpracuje z pudrami matującymi ,rozswietlaczami i brązerami
    • Długo się utrzymuje
    • Nie zostaje na chusteczce przy dużej potliwości
    Wady:
    • Same plusy
  • 22 marca 2023 o 10:14
    Raczej słaby
    Kupiłam zachęcona deklaracją producenta, że maskuje zaczerwienienia i jest stworzony do cery naczynkowej - a ja mam cerę skłonną do zaczerwienień. Produkt faktycznie przykrywa i niweluje ten problem, ale niestety nie polubiłam się z nim mimo to. Czuć go na twarzy i podkreśla inne niedoskonałości, np. Rozszerzone pory czy suche skórki. Najjaśniejszy odcień po nałożeniu na twarz jest wręcz pomarańczowy - na szczęście po chwili stapia się że skórą i wygląda naturalnie. Szybko też się wyświeca, więc raczej nie nadaje się do tłustej czy mieszanej cery. Jeśli nałożę go w niewielkiej ilości to jest nawet do okiełznania, ale jeśli nałożę więcej to wygląda niestety brzydko i nieświeżo. Nie wiem czy w ogóle dokończę opakowanie, bo mam lepszy produkt na co dzień w zanadrzu.
    Zalety:
    • Niweluje zaczerwienienia skóry
    Wady:
    • Podkreśla pory i suche skórki
    • Szybko się wyświeca
    • Czuć go na twarzy