Bielenda Blue Matcha, Blue Correcting DropsKrople korygujące zwężające pory
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
3 hity!
Bielenda Blue correcting drops – krople korygujące, zwężające pory
17,39 zł
Hej piękna! Jesteś gotowa na coś zupełnie innego? Poznaj linię BLUE MATCHA i wkrocz do świata niebieskiej pielęgnacji, gdzie lekkie jak chmurka, pełne składników pochodzenia naturalnego formuły zapewnią Twojej skórze obłędne nawilżenie i balans.
Gwarantujemy, że pokochasz ją od pierwszej aplikacji!
♥Love it so matcha ♥
Przed Tobą blue correcting drops! Krople korygujące i zwężające pory, o lekkiej, wegańskiej formule, które sprawdzą się w codziennej pielęgnacji każdego typu skóry, a szczególnie tej z miejscowymi niedoskonałościami. Zachwyci Cię ich żelowa konsystencja i skuteczne działanie. Krople wygładzają i odświeżają skórę, zmniejszają widoczność porów i niedoskonałości, poprawiają nawilżenie, kondycję skóry i jej wygląd.
Co jeszcze powinnaś o nim wiedzieć?
- zawierają aż 92% składników pochodzenia naturalnego (wg normy ISO 16128)
- posiadają naturalny, delikatny niebieski kolor, który wynika z zastosowania składnika blue matcha
- dają efekt odświeżonej skóry, redukują widoczność porów i niedoskonałości
- są lekkie, nie obciążają skóry
- możesz je stosować rano i wieczorem.
Twoja skóra nie będzie chciała się z nimi rozstać!
Jakie składniki wpływają na skuteczność tego produktu?
- blue matcha - czyli instagramowy superfood, który posiada dobroczynny wpływ na skórę, jest naturalnym antyoksydantem, wspiera regenerację skóry, nawilża ją i uelastycznia, łagodzi podrażnienia.
- kwasy AHA - wykazują właściwości nawilżające i normalizujące, złuszczają zbędne, zrogowaciałe komórki naskórka, poprawiają kondycję skóry
- betaina salicylowa – jest łagodniejsza niż kwas salicylowy, a przy tym równie skuteczna, nie podrażnia skóry, skutecznie ją oczyszcza, wspiera walkę z zaskórnikami
- niacynamid - reguluje nadmierne wydzielanie sebum, wspiera walkę z powstawaniem wyprysków i wspomaga zmniejszenie widoczności rozszerzonych porów
- ekstrakt z liści zielonej herbaty – łagodzi podrażnienia, koi i regeneruje, jest źródłem witamin i soli mineralnych, wspiera elastyczność skóry
- ferment drożdżowy - naturalne źródło peptydów i witamin, posiada właściwości wygładzające, nawilża i odżywia skórę, wspiera jej zdolność do regeneracji
Oczarowana kremem pianka z tej samej serii, wiedziałam że i te krople sprawdzą mi się świetnie! Nie myliłam się :)
Fajne poręczne opakowania z perfekcyjnym aplikatorem, jest higieniczne. Moja skóra bardzo lubi ten kosmetyk zaraz po porannym umyciu twarzy i nałożeniu mgiełki z tej samej serii, krople mam wrażenie lepiej sie wchłaniają. Klasyczne opakowanie, standardowa pojemność i przystępna cena. Ilość składników pielęgnacyjnych w stosunku do ceny jest godna pochwały. Moja skóra w połączeniu z kremem z tej samej serii wygląda bardzo ładnie. Pory w skórze stały sie mniej widoczne, skóra bardziej nawilżona a koloryt wyrównany. Zdecydowanie to produkt odpowiedni dla cery mieszanej i tłustej. Idealnie sprawdzi się wiosną i latem. Moja cera pokochała całą serie Blue Matcha!
Zalety:
aplikator
wydajność
cena
dostępność
inne kosmetyki z tej samej serii, dzięki którym można stworzyć pielęgnacje jedną linią
Krople kupiłam po przeczytaniu pozytywnych opinii w sieci.
Produkt zamknięty w buteleczce z pipetą poprawił wygląd mojej cery. Widoczność porów zdecydowanie się zmniejszyła, ale jednocześnie skóra w miejscach aplikacji dość mocno się wysusza . Krople stosuję na noc i nakładam krem mocno nawilżający. Dzięki temu nie widzę suchych skórek na nosie.
Aplikowanie za pomocą pipetki jest jedną z moich ulubionych form. Jest higieniczna , można nabrać odpowiednią ilość produktu .
Kosmetyk jest wydajny , ładnie, delikatnie pachnie , dobrze się rozprowadza , szybko wchłania. Z moją cerą dobrze współpracuje, jedyna gwiazdka mniej za wysuszanie.
Krople stosuję od paru miesięcy. Skusiło mnie ładne opakowanie oraz marka, którą lubię. Jak przeczytałam, że do cery problematycznej, i że zmniejszają pory to wylądowały w koszyku.
Niestety nie jestem pod wrażeniem tego kosmetyku. Nie zauważyłam widocznej zmiany. Sebum wydziela się jak dawniej.
Dodatkowo produkt wysuszał, a jednocześnie nie matowił. Skóra jest jakby zmęczona. Wchłania się niby dobrze, ale pozostawia skórę delikatnie lepką.
Na plus jest opakowanie i świeży, ładny zapach. Nie zauważyłam zmniejszenia trwałości makijażu, ale też nie wydłużył jego świeżości.
Krople są raczej łatwo dostępne, np. w Rossmanie.
Skusiłam się na ten produkt, ponieważ myślałam, że pomoże mi on chociaż trochę zwężyć pory (które są niewielkie), jednak nie zauważyłam żadnej zmiany, jedynie zaczerwienioną skórę w tych okolicach, gdzie produkt był nakładany. Niestety, moim zdaniem jest to produkt, który nie ma żadnych właściwości, a przynajmniej nie spełnia swojej funkcji. Według mnie, są to stracone pieniądze, a szkoda, bo bardzo lubię kosmetyki z Bielendy i liczyłam na to, że zadziała.
Dostałam ten produkt w prezencie. Ucieszyłam się, ponieważ zmagam się się z widocznymi porami. Produkt ten pomógł mi troszkę ten problem zwalczyć. Krople te nakładałam na dzień przed nałożeniem makijażu, dzięki czemu skóra stała się matowa i makijaż wyglądał naprawdę dobrze. W składzie znajduje się blue matcha, która jest naturalnym antyoksydantem. Skóra jest odświeżona i delikatna po użyciu. Sam produkt jest bardzo lekki i nie obciąża skóry. Miałam okazję testować więcej produktów z tej serii i naprawdę jestem zachwycona ich działaniem.
Opakowanie z pipetą ułatwia dozowanie produktu. A samo opakowanie szklane.
Szukając kosmetyku, który (przynajmniej chwilowo) zatuszuję moje rozszerzone pory sięgnęłam po kropelki Bielendy.
Mimo atrakcyjnej ceny dochodzę do wniosku, że nawet ona nie była warta jakości, z jaką się spotkałam.
Zapach jest (przynajmniej dla mnie) mocno chemiczny i odpychający. Nie przemawia dla mnie także konsystencja, którą ciężko porównać mi do innego produktu. Jakie jednak efekty zauważyłam po codziennym stosowaniu kropelek? … wysyp. Cera znacząco się pogorszyła, a produkt w żaden sposób nie spełnił swoich obietnic z opakowania.
No, nie polubiliśmy się. ;)
Dawałam wiele szans takim tanim serum, Bielenda jest po prostu kolejnym, które zawiodło. Z Bielendy jednak tylko linia Professional sprawdza się na mojej skórze.
Mam cerę mieszaną ze skłonnością do niedoskonałości i zaczerwienień, mocno przetłuszcza się strefa T i tam jest też dużo porów. Świetnie działają na mnie kwasy, niacynamid, retinol, wszystkie aktywne substancje dla cer mieszanych i tłustych, więc miałam duże nadzieję w związku z tym produktem Bielenda.
To serum miało działać zawężająco na pory i patrząc na skład byłam bardzo ciekawa działania, bo zapowiadał się zachęcająco.
Opakowanie jest estetyczne, szklane, z pipetką dozującą produkt.
Konsystencja serum jest… tania. Dużo wody, a jednocześnie dość lepkie. Rozprowadza się dobrze, dość szybko wchłania.
Przy dobrym niacynamidzie już po tygodniu widzę różnicę na skórze. Natomiast w przypadku tego serum nawet po zużyciu całej butelki nie zadziało się dosłownie nic wygładzającego.
Jedyne działanie jakie zauważyłam to delikatne nawilżenie. Wszystkie inne obietnice producenta nie zostały spełnione. Generalnie mogłabym nie nakładać nic i moja skóra wyglądałaby dokładnie tak samo.
Jestem strasznie rozczarowana, bo cała linia Blue Matcha zapowiadała się naprawdę ciekawie. Ale jeśli nie widzę działania, po co w ogóle używać. Nie wrócę na pewno. Może zadziała na jakąś 19-letnią skórę, ale na moją za słaby produkt.
Mam problem z wielkimi porami. Niestety jest to pozostałość po dawnej walce z trądzikiem. Tak więc gdy widzę jakiś kosmetyk, który obiecuje ich zmniejszenie to ląduje u mnie na półce. A o tych kroplach przeczytałam wiele pozytywnych opinii. Kupiłam je w Rossmannie. Zamknięte są w buteleczce z pipetą. Zapach mają całkiem całkiem ale konsystencja jest trochę dziwna. Mam odczucie jakby się lekko lepiło. Produkt jest bardzo wydajny bo wystarczy naprawdę niewielka ilość by nanieść na twarz. Niestety długo się wchłania. A co do działania. Świeżo po nałożeniu skóra rzeczywiście fajnie wygląda, pory nie są takie widoczne. Ale po jakimś czasie jest tak jak było. W moim przypadku nie ma żadnych efektów. Na szczęście tych negatywnych też nie. Niestety niewypał dla mnie.
Przy okazji zakupów w drogerii dostałam kilka próbek kremu z tej serii. Naprawdę jest godny polecenia. Zachęcona próbkami kremu, dokupiłam na promocji krople korygujące. Niestety zawiodłam się. Nie zauważyłam, aby moje pory się zwęziły. Wręcz tak jak moje poprzedniczki uważam, że ten produkt zapycha buzię :( Konsystencja tych kropelek jest dość dziwna, lekko jakby lepiąca i faktycznie pieni się nakładana na tonik.. Niestety nie polecę tego produktu.
Kosmetyk zakupiłam na promocji kiedy to linia wchodziła na rynek w Rossmannie i bardzo chętnie sięgnęłam z półki to niebieskie cudo jako uzupełnienie kosmetyczne do kremu i toniku z tej linii. Produkt okazał się niewypałem i najsłabszym ogniwem z całej serii.
Zamknięty w szklanym słoiczku produkt ma przedziwną konsystencję-niby esencja, emulsja, niby lekko żel który pieni się jeśli potrzesz go w rękach. Dla mnie konsystencja dość dziwna o tyle, że na skórze pozostaje dość długo zanim faktycznie się wchłonie. Stosowana na krem-tonik z tek serii potrzebuje jeszcze więcej czasu na wchłonięcie się- mam wrażenie, że te dwa kosmetyki ze sobą nie współgrają. Zadanie esencji to zwężenie porów. Nigdy nie miałam większego problemu z porami jednak z zaskórnikami już tak. Naczytałam się w internecie pochwał, że produkt ten niweluje również zaskórniki i niedoskonałości wygładzając twarz. W moim przypadku nic takiego nie miało miejsce a wręcz odwrotnie- miałam wrażenie, że przez tę "ciężką" konsystencję produkt zapycha mnie jak silikon! O! Właśnie ta emulsja jest jakby lekko silikonowa dla mnie.
Po dłuższym stosowaniu nie zauważyłam żadnych zmian na skórze a nawet lekkawe zapychanie newralgicznych miejsc co jak dla mnie skreśla produkt od razu. Cena jest ok ale po co kupować skoro nie działa?!
Produkt zakupiłam z polecania znajomej, początkowo w ogóle nie byłam do niego przekonana. Jednak po czasie ten cudowny produkt okazał się strzałem w dziesiątkę oraz wybawieniem dla mojej cery trądzikowej. Aktualnie nie wyobrażam sobie swej pielęgnacji bez tego serum. Krople przyczyniły się u mnie do zmniejszenia trądziku oraz wyeliminowały wągry. Z czystym sercem mogę polecić ten produkt każdemu, kto boryka się z problem zaskórników oraz trądziku
To serum to odkrycie tego roku dla mojej cery.
Produkt dorwalam na promocji w drogerii Rossmann i pełna obaw zaczęłam testować.
Niestety po ciąży i burzy hormonów zauważyłam ze zaczęło mi wychodzić pełno zaskórników i chcąc niechcąc musiałam znaleźć coś co na nie podziała i znalazłam.
Już po tygodniu zauważyłam znacząca poprawę . Skóra zrobił się przyjemniejsza w dotyku a samych zaskórników i porów na nosie znacznie mniej.
Dodatkowo produkt ładnie pachnie i przyjemnie rozprowadza się po twarzy
Krople korygujące Blue Matcha od Bielendy kupiłam kilka miesięcy temu, raczej z czystej ciekawości dla sprawdzenia, czy pomoże mi zwężyć pory. Nie miałam wtedy problemów z trądzikiem ani z zaskórnikami. Niestety po zastosowaniu tych kropli miałam niezły wysyp na twarzy i dalej widoczne pory. Odstawiłam kosmetyk i stan cery wrócił do normy.
Teraz przed miesiącem dałam tym kroplom drugą szansę. Mam problemy z niedoskonałościami (trądzik, zaskórniki, przebarwienia, widoczne pory i nadmierne wydzielanie sebum) spowodowane przez używanie serum z retinalem. I znowu niestety nie pomogło, a raczej pogorszyło stan mojej skóry na twarzy.
Te krople nie korygują, raczej zaostrzają stany zapalne. Nie czuję nawet minimalnego nawilżenia czy odświeżenia cery. Skóra wygląda na zmęczoną i przesuszoną. Nic, co producent obiecuje, u mnie nie zostało spełnione, nawet ten niebieski kolor żelu jest moim zdaniem bezbarwny, a nie niebieski jak to jest napisane.
Jedyny plus jest taki, że jedna kropla wystarczy na pokrycie całej twarzy, więc jest mega wydajny. Tylko co z tego, skoro data ważności jest bardzo krótka (4 miesiące) i nie da się zużyć tego kosmetyku, zanim straci swoją ważność, zwłaszcza jeśli nie działa. A mojemu właśnie upłynął termin...
W moim wypadku zmarnowane pieniądze.
Zalety:
mega wydajny
Wady:
ogólnie pogarsza stan skóry
zaostrza stany zapalne
powoduje jeszcze większy wysyp pryszczy i zaskórników
dodatkowo obciąża
nie redukuje widoczności porów
nie pomaga w regulacji nadmiernego wydzielania sebum
Zwęża pory jednak spodziewałam się bardziej widocznego działania
Ogromny plus za bardzo wygodne opakowanie i łatwość aplikacji produktu. Wystarczy niewielka ilość, dlatego uważam, że krople są bardzo wydajne. Produkt zwęża pory jednak spodziewałam się bardziej widocznego działania. Zapach produktu jest delikatny.
Bezpośrednio po nałożeniu serum moja skóra jest gładka i rozjaśniona, a pory są zwężone. Jednak to efekt po aplikacji, a w dłuższej perspektywie skóra jest taka jak zawsze. Jeśli chodzi o zaskórniki i niedoskonałości, to nie zauważyłam znaczących zmian.
Produkt ma bardzo wygodne opakowanie. Aplikuje się na skórę szybko i wygodnie. Jest bardzo wydajny - wystarczy niewielka ilość.
Kosmetyku używam od ponad 3 tygodni na dzień i na noc. Muszę przyznać, że skóra jest dużo gładsza. Jednak na tym koniec.
Liczyłam, że faktycznie będzie zwężać pory ale nic ten kosmetyk nie dał.
Szczerze mówiąc trochę wątpiłam w działanie czegoś takiego, ale został pozytywnie zaskoczona! Moje pory zwężyły się, mój nos zawsze miał mnóstwo porów, a teraz są o wiele mniej widoczne. Będę stosować dalej i polecam.