Kremy na dzień

Ziaja Med, Kuracja ochronna UVA+UVB, Matujący krem do twarzy (nowa wersja)

• 30 sierpnia 2024 o 16:22
    Roluje się
    Mam tłustą i wrażliwą skórę. Od spf oczekuję komfortu na twarzy, bez wybielania i tłustego wyglądu. Krem od Ziaji byłby idealny, gdyby się nie rolował. + nie wybiela + prawie nie ma zapachu + niska cena, 18-30 zł + szybko się wchłania + komfortowo siedzi na twarzy - strasznie się roluje - opakowanie bardzo szybko się brudzi - często jest wyprzedany, ale da się znaleźć online
  • 25 lipca 2024 o 8:53
    Tani i dobry spf
    Szukałam taniego i dobrego kremu z filtrem i znalazłam ten. Cena tego produktu jest przystępna a krem jakościowo dobry. Rozprowadza się go łatwo, nie szczypie w oczy, całkiem dobrze się wchłania, ale nie jest na pewno matujący, zostawia lekką poświatę (twarz świeci się w słońcu). Mimo tego za taką cenę polecam. Sprawdzi się młodym osobom ale też starszym, które szukają spf w dobrej cenie.
    • Dobrze się rozprowadza
    • Nie bieli
    • Dobrze chroni
    Wady:
    • Brak matowienia
  • 7 lutego 2024 o 12:18
    Tani a dobry
    Krem zakupiłam z polecenia jednej influencerki na instagramie. Mam cerę mieszaną, że skłonnością do przetłuszczania i pomyślałam, że warto go przetestować. Pojemność jest standardowa, bo 50 ml. Jest on w białej, eleganckiej tubce. Ma zielonkawy kolor, który może mieć na celu redukcję widoczności zaczerwienień. Pachnie jak typowy krem, ale jednocześnie zapach nie jest ciężki i nikomu nie powinien przeszkadzać. Konsystencja jest lekko lejąca. Krem łatwo się rozprowadza. Na początku trochę się lepi, ale szybko się wchłania. Nie mogę powiedzieć, że matuje, ale zostawia satynowe wykończenie. Plusem jest to, że nie bieli i nie roluje. Dobrze współgra z makijażem. Jest komfortowy w odczuciu i ma stosunkowo wysoki wskaźnik PPD.
    Zalety:
    • Nie bieli
    • Nie roluje się
    • Łatwo się rozprowadza
    • Komfortowy
    Wady:
    • Nie matuje
    Lothris
    5 lutego 2024 o 15:30
    Matujący - choć w praktyce nie matujący, ale dobrze chroniący krem.
    Używam od kilku lat. Pomimo, że kupiłam go dla obiecanego efektu zmatowienia, a nie zauważyłam go ani razu. Jednak bardzo dobrze chroni moją skórę i nie pojawiają się na niej nowe przebarwienia, ani się stare nie pogłębiają. Stosowałam mało stabilną pochodną retinolu w kremie i teraz adapalen. Także ochrona UVA i UVB na 5+! Krem jest dosyć tłusty, ale dobrze się go rozsmarowuje. Mnie nie bieli. Czuję po aplikacji, że skóra jest natłuszczona i potrzeba kilka minut, by krem się wchłonął i można było przejść do nakładania podkładu. Pod kremami CC, BB i podkładzie zachowuje się dobrze. Jak już producent obiecuje na opakowaniu to matowienie, to fajnie jakby rzeczywiście było. Niestety ja go nie zauważyłam ani razu przez te kilka lat. Mam cerę mieszaną z tendencją do przetłuszczania na czole, brodzie i na policzkach przy nosie + rozszerzone pory. Krem ani razu ich nie zapchał, nawet w bardzo gorące dni. Krem jest całkiem wydajny. Pomimo wpadki z matowieniem bardzo mu ufam.
    Zalety:
    • Bardzo dobra ochrona przeciwsłoneczna
    Wady:
    • Nie matuje
    Tarant
    17 grudnia 2023 o 22:32
    Dobry SPF z wysokim PPD
    Krem pierwszy raz kupiłam dla mojej mamy. Zapomniałam kiedyś swojego i sobie pożyczyłam - spodobał mi się na tyle, że kupiłam własny :) Krem ma dosyć rzadką konsystencję, nałożony nie bieli (tylko pierwsze 2 minutki, po wchłonięciu jest przezroczysty). Ma bardzo przyjemny, delikatny zapach i wysokie PPD (27). Jedyny mój zarzut to brak zapowiadanego matowienia - odejmuję za to gwiazdkę. Pomimo tego nie zapchał on mojej trądzikowej cery ani nie pogorszył jej stanu. Trzyma się od rana do wieczora, także spełnia swoje zadanie :) Raczej nie klei się po wchłonięciu - na cerze tłustej może się świecić, na suchej wchłania się do sucha.
    • praktyczna tubka
    • wysokie PPD
    • nie uczula
    Wady:
    • nie matowi
    • może lekko przetluścić cerę tłustą