Bazy pod makijaż

Oriflame Giordani Gold, Serum Boost Primer Baza z serum

• 16 lipca 2024 o 13:10
    Dobry produkt
    Baza stosowana samodzielnie jest super wygładza i rozświetla skórę natomiast jako baza pod makijaż nie spełnia swojego zadania. Nie przedłuża trwałości makijażu. Plus za elegancki wygląd
    U konsultantki
  • 3 lutego 2024 o 10:42
    Ciekawy kosmetyk o takim nieco nowatorskim działaniu i efekcie. Widziałabym więcej takich kosmetyków na rynku kosmetycznym.
    Firma Oriflame na prawdę potrafi zaskoczyć. Zdarza się jej wypuścić na rynek prawdziwy hit co jakiś czas i takie właśnie jest to bazoserum. Dość nowatorskie w swoim działaniu z uwagi na upiększające,antiage i pielęgnacyjne właściwości, które możemy wykorzystać z makijażem jak i bez. Kosmetyk bardzo ładnie wygląda nałożony na krem dzienny. Delikatnie napina skórę i rozświetla dając efekt glow i dewy w jednym. Nawilża i wygładza. Jeśli ktoś ma problem z suchymi skórkami co jakiś czas, to ta baza zredukuje ich widoczność. W składzie bazy znajduje się kwas hialuronowy i olejek z pestek maliny moroszki dającej skórze blask i drugie życie. Nie bez powodu moroszka nazywana jest w Skandynawii złotem lasu. Mnie zdarzyło się zminimalizować makijaż dzięki temu kosmetykowi, a nawet z niego czasem zrezygnować. Jeśli nakładamy makijaż na serum to ten makijaż nie tylko będzie dłużej trwał, ale i efekt wizualny będzie lepszy. Olejek z opuncji figowej zawarty w kosmetyku ma właściwości napinające skórę i daje dużą dozę nawilżenia. To widać i czuć. Nawet po zmyciu makijażu skóra wyglada dobrze. Jest gładka i czysta. Serum redukuje problemy z rozszerzonymi porami. Kwas linolowy zwarty w serum wygładza skórę i usprawnia pracę gruczołów łojowych. Redukuje przebarwienia. Ja dopiero uczę się używać to serum. Używam je od kilku miesięcy jednak nie codziennie. Serum ma bardzo przyjemną konsystencję żelowo-olejową i dobrze rozprowadza się na skórze. Nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze. Szklana, estetyczna butelka na plus. Dobry dozownik. Polecam.
    Zalety:
    • Wygładza skórę.
    • Nawilża.
    • Reguluje pracę gruczołów łojowych.
    • Napina.
    • Rozświetla.
    • Dodaje blasku.
    • Pozytywnie wpływa na problemy mieszanych skór takie jak rozszerzone pory czy suche skórki. Ekstrakt z liści kamelii usprawnia oczyszczanie skóry i jej regenerację.
    • Powiedziałabym, że ma delikatne właściwości antiage choć jestem ostrożna w takich stwierdzeniach.
    • Przedłuża żywotność makijażu.
    • Fantastycznie wyglada po nałożeniu na krem dzienny bez makijażu, jak i z makijażem. Mieszanka dewy i glow z poświatą gwarantowana.
    • Szklana butelka.
    • Dozownik.
    Wady:
    • Słaba dostępność. Wiele tygodni oczekiwania na kosmetyk u producenta.
  • 1 września 2023 o 13:11
    Nie polecam
    Szklane opakowanie wygląda luksusowo, a sama cena również jest spora. Ma wodną, lekko żelową formułę z błyszczącymi drobinkami. Posiada perfumowany zapach, który jest raczej neutralny. Szybko się wchłania i dobrze współgra z nakładanymi później produktami. Sprawia, że skóra jest nawilżona i bardziej gładka. Nie zostawia lepkiej warstwy. Niestety nie przedłuża trwałości makijażu. Mikroperełki sprawiają, że skóra wygląda na rozświetloną jednak po nałożeniu podkładu baza nie jest w żadnym stopniu widoczna. Wydajność bardzo dobra, ale działanie marne chyba, że do używania samodzielnie, a nie pod makijaż. Nie polecam.
    Kokos3k
    13 maja 2023 o 18:56
    Pozytywnie zaskoczona
    Jestem zaskoczona, jak bardzo ta baza poprawiła wygląd mojej skóry, szczególnie gdy aplikuję ją pod podkład. Moja cera staje się gładka, a pory mniej widoczne. Dodatkowo, skóra wydaje się być bardziej nawilżona i wypoczęta. Efekt ten utrzymuje się przez cały dzień. Serum także sprawia, że makijaż na mojej twarzy trzyma się na niej dłużej i wygląda lepiej. Zauważyłam, że nie muszę poprawiać swojego podkładu, a moja skóra wygląda świeżo i naturalnie. Do tego serum zawiera w sobie drobinki brokatu, które wyglądają świetnie.
  • 16 lutego 2023 o 9:28
    Cudeńko
    Ta baza to jest po prostu mistrzostwo świata i okolic. Genialny zamiennik, jeśli chodzi o tą bazę żelową z hudy, ale po pierwsze, 5 razy tańszy, a po drugie dodatkowo fajnie rozświetla. Ma także właściwości odżywiające i utrzymujące nawilżenie twarzy pod podkładem, nie widzę ważenia się podkładu na nosie, a miałam z tym spory problem. Fajnie utrzymuje też cienie. Wydajność ok, do zaakceptowania. Opakowanie petarda. Na pewno będę kupować ponownie
    U konsultantki