Cienie do powiek

Stars from the stars Stars from the stars x Wedel, Nadziana Deserowa, Paleta cieni

Stars from the Stars Wedel Nadziana Paleta Cieni do Powiek

• 2 kwietnia 2025 o 19:40
    Fajna paletka w dobrej cenie
    Cienie są dobrze napigmentowane, nie osypują się, łatwo się je blenduje i buduje krycie. Nie pasują mi w niej jedynie te niebieski cienie, ale to kwestia gustu.
    Zalety:
    • Dobrze napigmentowana
  • 26 marca 2025 o 16:35
    Towarzyszka w codziennym makijażu
    Stars from the Stars x Wedel, Nadziana Deserowa, Paleta cieni to moja ukochana paleta, której używam dosłownie codziennie! Mam już denko w trzech cieniach, co mówi samo za siebie. Cienie są po prostu cudowne – świetnie się blendują i pracuje się z nimi bez najmniejszych problemów. Pigmentacja jest rewelacyjna, nie ma się do czego przyczepić. Jedynym minusem jest to, że cienie mogą się trochę wysypywać w opakowaniu, ale to drobnostka w porównaniu do jakości. Błyski są perfekcyjne! Można je nałożyć delikatnie jako topper, ale też stworzyć bardziej intensywny efekt glamour, jeśli mamy na to ochotę. A do tego paleta ma subtelny zapach kakao, co sprawia, że korzystanie z niej to czysta przyjemność. Co mogę powiedzieć innego, jak tylko – JEST MIŁOŚĆ!
    Zalety:
    • Maty
    • Błyski
    • Pigmentacja
    • Wygląd i praca
    • Duże lusterko świetnej jakości
    Wady:
    • Dostępność
    • Limitka
    • Osyp mógłby być mniejszy
  • 15 marca 2025 o 21:16
    Paleta cieni
    + ładna szata graficzna + ładna kolorystyka + cienie matowe i błyski + dobrej jakości lusterko + wydajność + korzystna cena + dobra pigmentacja + bezproblemowa aplikacja + polska marka - edycja limitowana
  • 28 grudnia 2024 o 8:15
    Ta paleta jest totalnym sztosem
    Od pierwszego „macnięcia” czułam, że ta paletka będzie totalnym hitem. Mega mięciutkie, dobrze napigmentowane cienie. Pięknie rozprowadza się na powiece i blenduje. Jest bardzo użytkowa, jedynie dwa kobaltowe cienie są mniej „codzienne” ale za to samodzielnie robią naprawdę efekt wow i dawno nie widziałam tak pięknych niebieskich cieni. Totalnie w niej przepadłam i uważam, że jakościowo dorównuje wysokopolkowym od hudy czy anastasii. Świetny produkt!
  • 10 listopada 2024 o 23:20
    Mogłaby być ideałem, ale niebieskości wszystko popsuły
    Ta paleta miała potencjał na ulubieńca - świetna jakość, dobre pigmenty, przemyślane nudziaki… gdyby tylko ktoś zrezygnował z niebieskich odcieni. Serio, wystarczyłoby dorzucić czerń albo jeszcze jeden błysk - może srebrzysty? - i byłoby blisko perfekcji. A tak... no właśnie. Odcienie nude to największa zaleta tej palety: Maty są bardzo dobrze napigmentowane, mocne i konkretne. Jasne beże nie przyciemniają powieki, brązy są solidne, a najciemniejszy cień potrafi narobić plam jak się za dużo nabierze. Błyski to bardziej grubo zmielone metaliki niż delikatne drobinki - intensywne, dobrze przylegają nawet do suchej powieki, szczególnie nakładane palcem. Brakuje mi tylko jaśniejszego odcienia, który nadawałby się na środek powieki albo do rozświetlenia. A teraz niebieskości… Niby pigment jest, bo pędzel zostaje zafarbowany na dobre, ale na oku kolor traci intensywność w ekspresowym tempie - nawet z bazą. Do tego osypuje się, trudno go kontrolować i po prostu psuje cały makijaż. Metaliczny niebieski z tej palety też nie współpracuje najlepiej - nie trzyma się powieki i wygląda brzydko w połączeniu z resztą odcieni. Dla mnie te kolory są nietrafione, i choć wiem, że mają uzasadnienie (bo czekoladowe opakowanie we współpracy z marką ma niebieskie akcenty), to można to było ograć zupełnie inaczej. Poza tym - polecam. Paleta jakościowo wypada świetnie w stosunku do ceny, choć zajmuje trochę więcej miejsca w kosmetyczce niż bym chciała. Dodatkowo cienie są intuicyjnie rozmieszczone, nie ma co się zastanawiać co z czym nałożyć. Może jeszcze kiedyś wróci na stałe. Choć na pierwszy rzut oka paleta wydaje się prosta i stonowana, to dodatek niebieskości od razu przyciągnął moją uwagę. I rzeczywiście cienie pachną delikatnie czekoladą - trzeba się zbliżyć, aby wyczuć zapach, ale jest przyjemny, nie nachalny. Kolory są świetnie intuicyjnie rozmieszczone, co ułatwia stworzenie klasycznego dziennego makijażu bez większego zastanawiania się nad połączeniami. Matowe cienie rozcierają się płynnie, łatwo łączą ze sobą. Błyszczące cienie również zachwycają, zwłaszcza trzy w stonowanych odcieniach, które bez problemu przyklejają się do suchej powieki i dodają pięknego blasku. Z bazą (u mnie Inglot) efekt jest jeszcze bardziej intensywny, tworząc lśniącą taflę (idealną na wieczory, bądź większe wyjścia). Co do niebieskich cieni - nie ma co się ich bać. Prezentują się świetnie, ale warto nakładać je na bazę lub korektor, żeby kolor się nie wytracał w ciągu dnia. Rzadziej sięgam po nie, ale je lubię. Zarówno błyszczące, jak i matowe odcienie trzymają się bardzo dobrze przez cały dzień. Paleta jest dodatkowo wyposażona w wysokiej jakości duże lusterko, które dodaje jej praktyczności. Jedyny minus? Niestety, to limitowana edycja, szkoda, mogłaby zagościć na stałe w kolekcji.
    Zalety:
    • rozmieszczenie cieni w palecie
    • jakość cieni nude
    • spektakularne błyski
    • trwałość
    Wady:
    • edycja limitowana
    • niebieskie cienie