Pomadki i szminki

Yves Saint Laurent Volupte, Sheer Candy Pomadka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 maja 2018 o 18:51
    Okropnie nietrwała
    Posiadam numer 4, który jest takim trochę czerwonawym różem. Po nałożeniu na usta jest widoczny, jednak u mnie bardziej podkreśla naturalną czerwień warg, niż daje jakiś super mocny kolor. Jestem najbardziej zawiedziona tym kolorem z jednego względu - on nie wytrzymuje u mnie nawet godziny. Mam wrażenie, że zachowuje się całkowicie jak pomadka ochronna. Nakładam, on zostawia troszkę koloru i blasku, ale po godzinie już nie ma nic i trzeba aplikować ponownie. Tego koloru nie odkupię, bo trwałość jak dla mnie jest zbyt niska i chociaż rozumiem, że miało być "sheer", to nie rozumiem, dlaczego to trwa mniej niż godzinę. Opakowanie oczywiście piękne i luksusowe i za to się płaci, pomadka też ma ładny, lekko owocowy zapach, nie wyjeżdża poza kontur ust i generalnie wszystko jest cacy, nawet nawilża dość fajnie, jednak nie po to płace tyle hajsu, żeby coś mi się utrzymywało tylko godzinę. Zamiast tej serii polecam kupić RV Shine.
    Ola-zz
    22 grudnia 2016 o 13:14
    Szminka jako balsam do ust.
    Po Świętach wyjeżdżamy z mężem na narty więc pomyślałam, że muszę kupić jakiś balsam do ust, szminka, która by je świetnie nawilżała ale i zarazem dawała czerwony kolor. Gdy to powiedziałam w sklepie, kobieta momentalnie poleciła tą szminkę. Pierwsze zerknięcie: Łał cudne opakowanie niby to srebrne z złotymi ozdobami i złotym znakiem firmy na czerwonym tle. Takie małe cacuszko na zamknięciu szminki, opakowanie zostało tak wypolerowane, że możemy się w nim przeglądać jak i na szybko pomalować usta. Pomadka? Wybrałam kolor nr 6 Luscious Cherry. Jest to śliczna wiśniowa czerwień z złotymi drobinkami. Z tego co pamiętam błyszczyki z tejże firmy o tym samym nr miały na ustach ten sam kolor. Szminka bardzo łatwo nakłada się na usta, od razu je nawilża, jak dla mnie to nie pomadka a balsam pielęgnujący usta. Po pomalowaniu nią wargi są bardziej miękkie i pachną….. pięknie pachną, jakby kwiatem ale nie wiem co to za zapach. Dla mnie śliczny, delikatniejszy od zwykłych pomadek YSL. Co do utrzymywania się koloru na ustach to faktycznie jest ona niska ale jeśli nawet już nie mamy na wargach koloru to nadal mamy wrażenie, posmarowania ich balsamem bowiem są gładkie, cały czas szminka je pielęgnuje. Odczucie takie utrzymuje się do 6 godzin. Dodam też, że pomadkę tą mam krótko ale jak tak widzę, jest ona mało wydajna , najprawdopodobniej dlatego, że ma bardzo miękki sztyft. Polecam ją dla kobiet, które chcą bardziej pielęgnować usta, spotęgować ich naturalny kolor niż nadać ustom zdecydowany kolor i jego trwałość. Oceniam ją na 4 bowiem szukałam balsamu bardziej ale gdyby interesował mnie głównie kolor na ustach to byłoby 3. Szminkę tą kupię jeśli będzie mi znów potrzebny szminko-balsam :)
  • 2 lipca 2014 o 17:04
    gorsza wersja pierwotnej YSL Volupte
    Ocenaim kolor nr 8 - jasny róż z domieszką lila. Kolorek jest prześliczny, jak zwykle u YSL. Kolor przypomina płatki kwiatu. Szminkę trudno się nakłada, nie jest dobrze napigmentowana i przy bezpośrednim pociagięciu sztyftem po ustach zostawia grubą warstwę tłustej mazi, tworzac smugi w dodatku. Miękka i masełkowata konsysencja. Ja aplikuje ja w ten sposób , że najpierw nabieram na opuszrek palca i rozcieram delikatnie po ustach. Pczatkowo efekt jest nawet fajny niestety, szminka nierówno znika z ust, przede wszystkim na środku, waży się i migruje na obrzeża. Na ustach nie trzyma sie długo. Z upływem czasu kolor lekko sie utlenia i ciemnieje. Na pozątku ładnie nawilża usta aby po około 1-2 godzinach zacząc je wysuszać. Ogólne wrażenie - błyszczyk w formie szminki. Jakość słaba jak na selektywny kosmetyk. Porównuje do pierwotnej Volupte która jest supenapigmentowana , bardziej sucha i bardzo trwała. po 2 godzinach s Używam tego produktu od: drugi rok ja meczę Ilość zużytych opakowań: kończe 1
  • 20 maja 2014 o 9:02
    Rewelacja!! Lepsza wersja pomadki ochronnej.
    Pomadkę znalazła przez przypadek zukając delikatnego koloru. Doświadczenie mam różne z pomadkami, zakochana w Diorze postanowiłam spróbować YSL. Mam pomadkę w kolorze 3 - juicy grapefruit jest to delikatny połysk, z drobinkami - nie jest to brokat znany w wielu błyszczykach. Drobinki są delikatne, subtelne, pomadka pięknie pachnie, doskonale nawilża usta, to taka lepsza wersja pomadki ochronnej. Sprawdziłam się o każdej porze roku. Nie klei się, nie zwija, nie zostaje w kącikach, jest trwała. W moim przypadku koloru nie ma, ale połysk daje super efekt naturalnych ust. Uważam że jest lepsza niż błyszczyk i pomadka, dla osob ktore nie lubią mocnego koloru pomadki na ustach oraz klejącej się konsystencji błyszczyka. Właśnie kupiłam kolor 4 Pomegranate, recjenzja będzie za jakiś czas;] Kupiłam ponownie i kupię jeszcze nie jeden raz! POLECAM! Używam tego produktu od: poł roku Ilość zużytych opakowań: 1 małe
  • 28 marca 2014 o 17:58
    Wow!
    Swietna -maselkowa konsystencja!!! Dlugo sie utrzymuje i cudownie nawilza!!!! Piekne kolory i rewelacyjne opakowanie!!! Love it ! Po aplikacji usta nie pierzchna, sa nawilzone i pieknie blszcza. Szminka dosc droga ale warto ja miec w swojej kolekcji. Używam tego produktu od: krócej niż 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: mniej niż 3