Podkłady

Yves Rocher Rayonnant Jeunesse Fond de Teint Podkład wygładzająco-rozświetlający

Nasi użytkownicy zostawili 58 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 marca 2022 o 13:31
    Polecam.
    Bardzo fajny podkład. Daje na twarzy bardzo delikatny i naturalny efekt, nie robi na skórze maski, a cera jest delikatnie rozświetlona. Nie roluje się i nie zbiera wokół zmarszczek. Jest bardzo wydajny, świetnie się rozprowadza. Nie wysusza skóry i nie widać suchych skórek. Ma delikatny pudrowy zapach. Wydaje mi się, że nie jest najlepszy w mocnym kryciu ale mi to nie przeszkadza bo nie zależało mi na takim efekcie. Na prawdę produkt godny polecenia tylko nie wiem czy jest jeszcze w ofercie. Jedyne co mi przeszkadza to brak zatyczki czy zakrętki...
    Zalety:
    • Konsystencja,
    • nie wysusza skóry,
    • wydajność,
    • zapach.
    Wady:
    • Brak zakrętki
    Iwona_C
    4 października 2021 o 13:41
    Efekt naturalnie wygladającej, zdrowej i promiennej cery.
    Podkład wygładzająco-rozświetlający zakupiłam na wyprzedaży, obecnie nie jest już dostępny w ofercie YR a szkoda bo mojej cerze przypasował. Opakowanie jest masywne wykonane z przeźroczystego szkła przez które widać znajdująca się wewnątrz zawartość i na bieżąco można śledzić zużycie produktu. W złotej zakrętce znajduje się pompka dozująca która odmierza idealna ilość kosmetyku i działa bez żadnych zastrzeżeń. Posiada ona blokadę załączoną poprzez przekręcanie jej w prawo, jednak brakuje tu zatyczki ochronnej i w kosmetyczce opakowanie potrafi brudzić nie tylko wnętrze ale i opakowania innych kosmetyków. Grafika przejrzysta w białym kolorze , po czasie napisy się ścierają i nie wygląda to zbyt estetycznie. Konsystencja jest kremowa, delikatnie lejąca o przyjemnym kwiatowy zapachu. Skład jak większości podkładów drogeryjnych z podstawą wygładzających silikonów, z dodatków pielęgnujących skórę producent dorzucił tutaj wodę różaną, olejek różany, witaminę E, olej sojowy, wyciąg z pestek rokitnika, wosk z róży. Podkład dostępny w wielu odcieniach kolorystycznych z uwzględnieniem podziału na odcienie wpadające w żółć i róż. Ja dla siebie wybrałam podkład z żółtymi tonami w odcieniu Beige 300. Bardzo ładny ciemniejszy beż, początkowo wydawał mi się zbyt żółty ale po nałożeniu na twarz kolor jest idealny dla mojej cery. Produkt przyjemnie się rozprowadza, ładnie stapia z cera nie tworzą się smugi ani plamy. Kryje skórę równomiernie ale bardzo delikatnie, jedna warstwa w zasadzie nie kryje przebarwień tylko delikatnie wyrównuje koloryt. Przy nałożeniu większej ilości podkładu nie powstaje efekt maski, ale też nie jest on w stanie zniwelować widoczności ciemniejszych plam. Trwałość jest średnia, w połowie dnia widać ubytki w warstwie podkładu ale też nie rzuca się to bardzo w oczy. Kosmetyk fajnie współpracuje z innymi produktami, nie wchodzi w załamania skóry nie podkreśla zmarszczek i nie powoduje przesuszania cery. Na plus zasługuje fakt że skóra wygląda naturalnie, świeżo i promiennie. Podkład posiadam około pół roku, stosowałam go naprzemiennie wraz z innymi podkładami i pozostała mi resztka w opakowaniu czyli wydajność jest odpowiednia. Cenowo jest dość drogo, ale YR ma dobre promocje więc też dramatu nie ma. Mimo że moja cera potrzebuje podkładów z mocniejszym kryciem to podkład wygładzająco-rozświetlający przypadł mi do gustu, bo makijaż po jego zastosowaniu wyglądał bardzo naturalnie i dziewczęco. Cera była ładnie rozświetlona i wygładzona. Szkoda że obecnie nie ma go w ofercie to całkiem przyzwoity kosmetyk kolorowy.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • ładny kwiatowy zapach
    • równomiernie się rozprowadza
    • nie tworzy smug ani plam
    • daje efekt zdrowej, młodzieńczej cery
    • makijaż wygląda bardzo naturalnie
    • rozpromienia skórę
    • nie podkreśla zmarszczek
    • nie tworzy efektu maski
    • nie uczula i nie zapycha
    • obszerna gama kolorystyczna
    • dostępne kolory z tonami żółtymi i różowymi
    • eleganckie szklane opakowanie
    • dobrze działająca pompka dozująca z opcją blokady
    Wady:
    • brak zatyczki ochronnej
    • średnia trwałość
    • bardzo delikatne krycie
    Seyli
    10 listopada 2020 o 15:19
    Dobry na lato dla nieproblematycznej cery
    Był to mój pierwszy podkład kupiony w Yves Rocher i jak na pierwszy zakup przystało, po części trafiony, po części nie. Zamknięty jest w ładnym, szkalnym opakowaniu ze złotą pompką, co tworzy bardzo estetyczną całość. Pojemność też jest całkiem przyzwoita, bo podkład jest dość wydajny. Jeśli chodzi o konstysentcję to jest on dość wodnisty. Nie wchodzi w zmarszczki i nie tworzy efektu maski, ma satynowe, naturalne wykończenie. Łatwo się rozprowadza, dając delikatne krycie, które można budować. Zauważyłam jednak, że nie wystarcza to do uzyskania zadowalającego efektu przy mojej naczynkowej cerze skłonnej do podrażnień. Mimo prób zbudowania krycia czerwoności nadal przebijają, więc nie jest to podkład najlepszy do tego typu skóry. Niestety najjaśniejsze odcienie mają różowe poddotny (dlaczego producenci nadal tak robią?!) co powoduje, że bladziochy takie jak ja będą miały spory problem z dobraniem prawidłowego koloru. Nie wiem jak wygląda gama dla ciemniejszych odcieni, ale przy jaśniejszych niestety jest ten kłopot.
    Zalety:
    • Ładne, satynowe wykończenie
    • Wygląda bardzo naturalnie
    • Estetyczne opakowanie
    • Lekki, idealny na lato
    • Przyzwoita trwałość
    Wady:
    • Dość drogi
    • Nie dla cery skłonnej do zaczerwienień
    annasik
    4 sierpnia 2020 o 11:37
    Nie polecam
    Niestety nie polecę podkładu. Podkład jest dość drogi i oczekiwałam czegoś zupełnie innego. Jest bardzo rzadki, trzyma bardzo krótko. Niestety nie polecam.
  • 27 kwietnia 2020 o 20:19
    Totalny hit dla suchej cery
    W końcu znalazłam podkład idealny. Mam jasną cerę. Od dawna szukałam podkładu bez różowych podtonów. Kolor 100 (jasny porcelanowy beż) jest dla mnie idealny. Podklad jest lekki, świetnie nawilża, rozświetla i przede wszystkim - najważniejsze , nie podkreśla suchych skórek. Ładnie rozprowadza się na twarzy. Używam do niego lekko mokrej gąbeczki i wklepuje. Krycie jest lekkie, ale można go budować. Lubię go łączyć ze swoim ulubionym kremem wtedy uzyskuje efekt lekkiego kremu BB na codzień.
    Zalety:
    • kolory bez różowych podtonów
    • rozświetlenie, nawilżenie
    • nie podkreśla suchych skórek
    • super łączy się z kremem
    Wady:
    • buteleczka bez zatyczki