Peelingi do skóry głowy

Pharmaceris H - Stimupeel, Oczyszczający peeling trychologiczny

Pharmaceris H Stimupeel Oczyszczający peeling trychologiczny 125 ml
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris H Oczyszczający peeling trychologiczny, 125 ml

Nasi użytkownicy zostawili 53 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 lutego 2025 o 19:48
    Dobry produkt w beznadziejnym opakowaniu
    Zupełnie rozumiem frustrację wizażanek wynikająca z okropnego opakowania tego produktu. Producent pokusił się o pochwałę i innowacyjność kaniuli dozującej preparat,nie zwracając uwagi na fakt,że kaniula kompletnie sobie nie radzi z konsystencją peelingu. Ale po kolei. Swoją wersję peelingu kupiłam w aptece, dość drogo bo zapłaciłam ok 52zł. Czaiłam się na peeling Seboradin ale niestety nie był dostępny,więc wzięłam co było. Peeling zapakowany jest w duży kartonik dokładnie opisujący walory produktu, skład oraz sposób użycia , dostajemy wersję zarówno w języku polskim i angielskim. W środku czai się brązowo-złota tubka,dość elegancka ale średnio praktyczna,bo ze względu na stożkowatą nakrętkę ze wspomnianą kaniulą może tylko leżeć i zabiera przez to dużo miejsca. Przy pierwszym uruchomieniu musimy odkręcić tubkę,zdjąć folię ochronną, zamknąć i używać przekręcając lekko zakrętkę,aby produkt mógł wydobywać się przez kaniulę. Tyle z teorii. Myślałam początkowo,że lament w związku z opakowaniem jest lekką histerią niestety okazał się także moim koszmarem. Jeśli słyszeliście o wielbłądzie,który miałby przejść przez ucho igielne to chyba była historia która przyświecała architektowi opakowania. Niestety, formuła peelingu jest na tyle gęsta,że nawet przy pierwszym użyciu nie udało mi się wycisnąć ani odrobiny preparatu. Mówiąc wprost skapitulowałam i po prostu odkręciłam ponownie nakrętkę i podałam preparat bezpośrednio na rękę. Formuła peelingu mnie osobiście bardzo odpowiada,ale wynika to z faktu,że noszę krótką fryzurę i nie nam trudności z nałożeniem kremu na skórę głowy. Konsystencja bowiem jest bardziej kremowa,lekko lejąca ale dość treściwa,zawiera drobinki które dobrze wetrzeć w skórę głowy i porządnie przemasowac. Jestem w stanie wyobrazić sobie że posiadaczki włosów ciężkich i długich mogą mieć z tym problem. Gdyby kaniula działała jak należy nie było by gadania ale nakładanie preparatu z rąsi może być problematyczne. Sam peeling u mnie sprawdza się naprawdę dobrze,świetnie czyści,unosi włosy, nie obciąża, wpływa na regulację sebum. Widzę szczególnie różnice teraz,w sezonie czapkowym,że skalp w końcu oddycha,włosy są puszyste i sypkie,mimo,że wciąż używam tego samego szamponu. Gdyby Pharmaceris pomyślało o udoskonaleniu opakowania z pewnością sięgnęłabym po nie ponownie,teraz się waham bo zabawa z wyciąganiem peelingu z tubki jest teraz u mnie rytuałem typowo kąpielowym,bo pod prysznicem jest to po prostu niepraktyczne.
    Wady:
    • Tragiczne opakowanie
  • 6 lutego 2025 o 20:04
    Wielkie rozczarowanie
    Uwielbiam firmę Pharmaceris. Uwielbiam ich produkty do skóry głowy i włosów. Pierwszy raz po ich użyciu widziałam efekty, ale ten peeling to porażka. Żałuję, że nie sprawdziłam opinii przed zakupem, brałam w ciemno po zachwycie innymi produktami. Peeling nie zrobił nic pozytywnego z moją skórą głowy, drobinki za duże blokowały zakrętkę przez co zdarzało się, że produkt potrafił wypływać bokiem. Podczas zużywania produktu czułam irytację i więcej się namęczyłam niż miałam z tego korzyści. Niestety nie polecam, ale nie rezygnujcie z innych produktów tej firmy.
    Wady:
    • Nie oczyszcza skóry głowy
    • Duże drobinki zatykają zakrętkę
  • 25 października 2024 o 13:20
    Jestem zawiedziona
    Kupiłam Pharmaceris H - Stimupeel, bo ufam kosmetykom tej marki. Miałam nadzieję na poprawę kondycji moich włosów i dokładne oczyszczenie skóry, ale niestety, moje doświadczenie było rozczarowujące. Po pierwsze, drobinki w produkcie są za duże, przez co trudno je wypłukać z włosów, jednocześnie jest ich niewiele, przez co ciężko natrafić na nie palcami i potrzeć je o skórę. Zamiast oczekiwanego efektu świeżości, czuję się, jakbym miała zanieczyszczone pasma, pomimo kilkukrotnego mycia. Po drugie, konsystencja jest zbyt gęsta, co sprawia, że ciężko jest równomiernie rozprowadzić preparat na skórze głowy. Produkt blokuje też dozownik, w pewnym momencie by wydobyć go z opakowania musiałam odkręcać nakrętkę. Nie zauważyłam też żadnego wzrostu włosów. Po zastosowaniu nie miałam uczucia czystej skóry - a to jest dla mnie najważniejsze wymaganie wobec stosowania peelingów trychologicznych, ponieważ stosuję na co dzień produkty utrwalające fryzurę, sporadycznie również suchych szamponów. Niestety, nie polecam tego produktu.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    Wady:
    • grube drobinki
    • gęsta formuła
    • niewygodne opakowanie
    • brak mocnego oczyszczania skóry
    • niewydajny w stosunku do ceny
  • 18 października 2024 o 14:26
    Nie polecam.
    Z powodu wypadania włosów, zaczęłam bardzo dbać o pielęgnację skóry głowy. Peeling do skóry głowy jest stałym elementem mojej pielęgnacji. Niestety, nie polecam peelingu trychologicznego Pharmaceris H. Zacznę od wad, które uniemożliwiły mi korzystanie z kosmetyku. 1. Peeling ma konsystencję balsamu z zatopionymi drobinkami. Po nałożeniu delikatnie czuć drobinki na skórze głowy. Konsystencja peelingu - czyli "balsam" nie odpowiada mi. Peeling jest niezwykle delikatny, wręcz niewyczuwalny. Nie zauważyłam działania tego produktu, w porównaniu do innych peelingów trychologicznych. 2. Tragiczne opakowanie, przez które nie można wydobyć produktu. Wyrzuciłam do kosza na śmieci tubkę z bardzo miękkiego plastiku do połowy pełną. Po otwarciu i kilku zastosowaniach, kiedy w tubce zostaje ok. połowa produktu, konsystencja "balsamu" uniemożliwia wydobycie kosmetyku z tubki. Tubka jest zakończona wąskim dozownikiem, który się zapycha pod wpływem ciężkiego, bogatego balsamu co powoduje, że wydobycie kosmetyku jest niemożliwe. Zalet nie zauważyłam. Podsumowując nie odpowiada mi konsystencja peelingu - bogaty balsam, dodatkowo opakowanie kosmetyku jest tragiczne. Nie zauważyłam również działania peelingu na skórę głowy. Lubię kosmetyki Pharmaceris, szczególnie szampony do włosów, jednak peeling to w mojej ocenie nieudany kosmetyk w całej serii.
    Wady:
    • konsystencja balsamu z zatopionymi drobinkami
    • fatalne opakowanie - tubka z miękkiego plastiku, z której ciężko wydobyć produkt
    • bardzo delikatne działanie, wręcz niezauważalne
  • 30 czerwca 2023 o 10:22
    Hmm chyba wolę jednak peelini enzymatyczne
    Ze względu na małe drobinki które plączą się między włosami chyba następnym razem sięgnę po peeling enzymatyczny bo ciężko pracuje się z takim peelingiem którego grudki dość cieżko wypłukać z włosów
    Zalety:
    • cena w relacji do pojemności
    Wady:
    • trudno wypłukać drobinki z włosów

Zobacz także inne Peelingi do skóry głowy