Kremy BB, CC i DD

Vianek Seria Różowa, Łagodzący krem BB SPF 15 (dwa odcienie)

SYLVECO VIANEK łagodzący krem BB z ekstraktem z jeżówki SPF 15 jasny 50 ml

Nasi użytkownicy zostawili 127 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Iwona_C
    8 kwietnia 2025 o 12:16
    Kolor, zapach, konsystencja i efekt na skórze - nie dla mnie.
    Takie niewielkie filtry Spf 15 nie pojawiają się u mnie w zasadzie wcale, cały czas jadę na Spf 50 . Krem pochodzi z boxa kosmetycznego, kosmetyki tej marki bardzo lubię za dobre działanie i fajne składy, niestety ten krem to dla mnie duże rozczarowanie Mamy tutaj ładne opakowanie w postaci białej tuby z wygodną pompką "press" zamykaną dodatkową zatyczką ochronną. Szata graficzna jest charakterystyczna dla różowej serii Vianka, z różowymi dodatkami oraz ornamentem z kwiatów. Znajdziemy tu krótki opis kremu.Pojemność 50 ml . Jako że jest to krem to powinnam napisać że konsystencja jest kremowa, niestety przy wyciskaniu z pompki leci mi woda zabarwiona na beżowo. Kiedy już sporo pomacham pompką to jakieś połączenie kremu z wodą się pojawia. Produkt ma tendencję do rozwarstwiania się na dwie fazy: wodną i kremową, jest to zupełnie niekomfortowe w aplikacji. Zapach też nie napawa mnie optymistycznie, jest niezbyt przyjemnie, mi osobiście zapach kojarzy się z plastikiem. Jest sztuczny, na szczęście wyczuwalny tylko podczas aplikacji. Skład zawiera trójglicerydy, olej z pestek winogron, cynk, olej z nasion słonecznika, glicerynę, naturalne filtry i barwniki, ekstrakt z ziela jeżówki purpurowej, witamina E, alatoina, substancje zapachowe i delikatne konserwanty. Pomijając już tą fatalną konsystencję i ten dziwny zapach, to krem w miarę dobrze rozprowadza się na skórze i początkowo po aplikacji wygląda całkiem dobrze. Niestety w ciągu dnia ma tendencję do dziwnego zbierania się na skórze, ciastkowania i warzenia się . Zrobiłam kilka podejść do stosowania tego kosmetyku i za każdym razem efekt jego działania i wygląd na skórze był identyczny. Ciężko mi też odnieść się do jakiekolwiek działania łagodzącego czy nawilżającego, ponieważ tak rzadko go stosowałam że raczej jest to niemożliwe bym cokolwiek takiego odnotowała. Na plus brak podrażnień, brak uczucia ściągnięcia. Krem dostępny jest dwóch odcieniach, ja posiadam ten ciemniejszy który i tak dla mnie jest zdecydowanie za jasny, to również dyskwalifikuje go stosowaniu. Podsumowując dla mnie ten krem to zupełny niewypał. Mogę mu dać plus za naprawdę ładne opakowanie, wygodną pompkę dozującą i fajny skład, reszta cech tego produktu zupełnie mi nie pasuje. Jest to kosmetyk który nie nadaje się do mojego typu i odcienia cery.
    Zalety:
    • ładne opakowanie z śliczną grafiką
    • wygodna pompka dozująca
    • dobry skład
    • nie podrażnia cery
    Wady:
    • konsystencja rozwarstwia się
    • sztuczny zapach
    • na skórze warzy się i ciastkuje
    7wishes
    18 grudnia 2024 o 0:05
    Ciekawa propozycja jeśli nie chcesz SPF50.
    To co najbardziej lubię w tym kremie to bardzo lekka konsystencja, która po pierwsze sprawia, że produkt ten jest ultra przyjazny w aplikacji, wystarczy naprawdę niewielka ilość, a po drugie jest lekki jak chmurka, nie czuję go wcale na mojej buzi. Fajną sprawą jest też delikatny, niedrażniący zapach, jednak to jest bardzo indywidualna kwestia. Jeżeli szukasz fajnej bazy pod makijaż (chociaż pod puder), to warto sprawdzić ten krem. Jeżeli jednak spodziewasz się 100% krycia, to sięgnij po produkty do tego przeznaczone. Można pogłębić kolor tego delikatnego BB stosując kolejną warstwę, mnie to w zupełności wystarcza bo nie oczekuję od niego pełnego krycia.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • delikatny przyjemny zapach
    • wegańska formuła
    Wady:
    • niski SPF
  • 19 września 2024 o 0:12
    Fajny, ale niski SPF
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Krem BB ma lekką konsystencję i łatwo się rozprowadza. Produkt ma lekkie krycie i delikatnie wyrównuje koloryt skóry. Odcień jasny idealnie dopasował się do mojej cery. Nie jest za jasny, ani zbyt pomarańczowy. Szkoda tylko, że krem ma niski filtr SPF, bo nie mogę go stosować samodzielnie i muszę sięgać po dodatkowy produkt zapewniając lepszą ochronę przeciwsłoneczną. Próbkę dostałam jako gratis do zamówienia. Saszetka wystarczyła mi na trzy aplikacje.
  • 6 sierpnia 2024 o 14:11
    Nie warty uwagi
    Bardzo taki sobie jest ten krem. Można zacząć od koloru, który nie bardzo wpasowuje się w koloryt skóry - wersja ciemniejsza jest za ciemna dla mnie. Tuż po nałożeniu czuję się jak ze źle dobranym podkładem, jak z maską. Mam wrażenie, że ciągle czuję go na twarzy, że mi ciąży. W wielu miejscach na twarzy po prostu się zbiera i źle wygląda - odznacza się. Po kilku godzinach np. na czole skóra mi się mocno błyszczy, gdzie przy innych produktach nie mam takiego problemu. Ma być z SPF 15 - tego nie mam jak ocenić, ale jakoś nie wierzę, by Sylveco robiło dobre SPFy.
  • 11 marca 2024 o 15:17
    W poszukiwaniu zalet
    Krem w jasnej wersji zakupiłam na allegro w standardowej cenie (ok.40zł), skuszona pięknym opakowaniem i obietnicami producenta o łagodzeniu i pielęgnacji cery. Opakowanie ostatecznie okazało się dla mnie jedyną jego zaletą. Przez pierwsze kilka pompek ciekła biała woda (wybaczyłam,kosmetyk naturalny), ale wyciśnięty kosmetyk przypominał w konsystencji i zapachu masę papierową. Niestety, przemęczyłam go. Nakładanie w różny sposób było męczące, żeby jakkolwiek wyglądał na twarzy. Zapach bardzo mi przy tym przeszkadzał. Na twarzy wydawał się być ciężki, gryzł się z innymi kosmetykami nakładanymi na i pod niego. Czasem udało mu się wyglądać ładnie, na koniec dnia, kiedy wymieszał się trochę z sebum. Jeśli w ogóle dotrwał, bo byle dotyk sprawiał, że krem od razu przenosił się na palce. W kwestii pielęgnacyjnej też nie zauważyłam nic szczególnego. Niestety bardzo ciężko jest mi wyciągnąć z tego produktu jakiekolwiek zalety... Mnie się nie sprawdził :(
    Zalety:
    • Ładne opakowanie z pompką
    Wady:
    • Ciężka, tępa konsystencja, przypominająca masę papierową
    • Tożsamy zapach, dla wrażliwych na pewno uciążliwy
    • Niekorzystny wygląd na twarzy
    • Ciężko znaleźć produkt utrwalający, który by nie sprawił zrolowania się kremu
    • Nie trzyma się twarzy