Podkłady

Kobo Professional Healthy Luminous Make Up Odżywczy podkład rozświetlający

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 kwietnia 2022 o 21:19
    Kobo - bubel - mój pierwszy z tej marki - ale wybaczam
    Kupiłam go, bo zaciekawiły mnie podkłady rozświetlające. Ten był pierwszym moim produktem z tego rodzaju. Podkład pachnie bardzo delikatnie i jest zamknięty w wygodniej tubce. Zawiera w formule dużo dużych rozświetlających drobinek. Ma bardzo lekkie krycie, a rozświetlenie jest zbyt duże. Trochę ciemnieje na twarzy. Określiłabym, że nawet o jeden ton. Trzeba go zdecydowanie utrwalić, bo nie zastyga wcale. Mimo lekkiego krycia jest ciężki i czuć go na twarzy. Nie wtapia się w skórę, tylko na niej "siedzi". Zbyt trwały nie jest, a samo rozświetlenie- nie podoba mi się i zdecydowanie nie tego oczekiwałam.
    piqinqa
    6 stycznia 2021 o 16:55
    Dobrze się zapowiadał
    Niestety podkład totalnie nie dla mnie, opakowanie no okej ale ja przelałam do buteleczki z pompką, po prostu tak mi wygodniej. Miał być gęsty i w miarę kryjący. Mocno rozświetlający, zbyt wiele drobinek. Szybko ścierał się z twarzy i pomimo najjaśniejszego koloru, lekko ściemniał i nie pasował do reszty ciała. Podkład totalnie nie dla mnie, czy nakładany palcami, gąbeczką, pędzlem. Nie byłam w stanie go zużyć i musiał iść do kosza, na szczęście kupiony na promocji za 10zł.
    Zalety:
    Wady:
    • Działanie
    • Drobinki
    • Ciemnieje
    • Zbyt wodnisty przez co nie rozkłada się równomiernie
    • Miałam wrażenie jakbym nakładała wodę z odrobiną pigmentu
  • 12 lutego 2020 o 17:41
    Nie wart ...
    ... tej regularnej ceny, niestety. Ja niewiele straciłam, bo tylko 9,90 zł, ale już wiem, że podkłady Kobo będę omijać. No cóż, zdarza się, że kupimy na szybko. Mój kolor to 601 Porcelain. Podkład gęsty, wyciska się go z tubki ze sporym wysiłkiem. Recenzentki przede mną pisały, że jest rzadki, no, akurat mój egzemplarz wprost przeciwnie. Jakiś felerny? Kolor ładny, jaśniutki,wpadający w żółte tony. Akurat takie lubię. Podkład rozsmarowuje się na twarzy ciężko, tu moim zdaniem najlepiej sprawdziły się palce, a gąbką delikatniuśko na sam samiuteńki koniec tak, by nie zabrała podkładu. Wcześniej Panie pisały, że jest dużo brokatu w tym podkładzie. Ja tego nie zauważyłam, owszem, jest troszeczkę, ale trzeba się dobrze przypatrzeć. Tuż po nałożeniu buźka wygląda świeżo, zdrowo, widać lekkie rozświetlenie. Ale schody zaczynają się, gdy trzeba przypudrować twarz. Czy zrobię to odrobiną pudru, czy trochę intensywniej, w każdym wypadku widać najdrobniejszy włosek na twarzy. Jest widoczny meszek, oj, bardzo. Dalej: brązer i róż aplikuje się bez problemów. Jak już się tak człowiek przyłoży do tego makijażu, to wygląda to nawet spoko, ładnie, delikatnie, świeżo. Tak mniej więcej do 3 godzin, bo potem podkład zanika sam z siebie. Po 4 godzinach w pracy miałam pustą brodę, cały nos i czoło. Na policzkach śladu znaku podkładu, o dziwo róż pozostał. Nie wiem, jakim sposobem. Nie wiem, czy podkład ciemnieje, bo zaraz po nałożeniu jest idealnie, a po tych 3-4 godzinach trudno ocenić, skoro go na twarzy nie ma. Ja nakładałam jedną-dwie warstwy, przy czym przy nakładaniu drugiej namęczyłam się jak przy pracy w kamieniołomach. Nawet nie chcę myśleć, jak wygląda to przy trzeciej warstwie. Reasumując, nie kupię więcej, dla mnie to bubel.
  • 5 czerwca 2019 o 12:34
    Kobo Professional, Healthy Luminous Make Up (Odżywczy podkład rozświetlający)
    Kupiony kompletnie przypadkiem podkład, który bardzo szybko stał się dla mnie hitem! Co prawda bardziej bym go zaszufladkowała jako krem BB, ze względu na swoją kremową konsystencję i odżywczy skład. Moja skóra jest wypoczęta, rozświetlona, przy czym wygląda bardzo naturalnie, ponieważ fluid nie jest zbyt kryjący i ciężki, lecz w rzeczywistości poprawia koloryt.
    Zalety:
    • bardzo niska cena
    • ładne opakowanie
    • ładny zapach
    • rozświetlające drobinki
    • odżywczy skład
    Wady:
    • troszkę zbyt tłusty na upały
    • szybko się ściera
    Yunisja
    30 marca 2019 o 22:31
    Nie polecam
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Podkład nie kryje dopiero po 3 warstwach coś widać. Dodatkowo dostałam uczulenie. Oczy lzawiły a na policzkach pojawiły się czerwone plamki :/ Ściera się szybko a po kilku warstwach podkład nie wygląda dobrze. Na zgięciach się roluje... Nigdy więcej.
    Zalety:
    • Jasny odcień 600
    Wady:
    • Nie kryje
    • Uczula (przynajmniej mnie)
    • Widać suche skórki
    • Szybko się ściera