Korektory pod oczy

AA Wings of Color All Day Long, Concealer Rozświetlający korektor pod oczy

• 15 czerwca 2020 o 22:18
    Dużo obiecuje mało robi
    Korektor nie poradził sobie z moimi cieniami. Konsystencje ma bardzo przyjemną. Myślę, że sprawdziłby się u starszych pań potrzebujących lekkiego wyrównania koloru. Właśnie, jeśli chodzi o odcień, używałam odcienia 10 ivory. Niestety, na mnie bardzo bladej osobie, był mocno odznaczający się , nabierał nawet pomarańczowych podtonów.
    lergie
    14 kwietnia 2020 o 12:47
    Trochę niewypał
    Lubię markę AA Wings Of Color, bo jest kilka produktów, które mi się rewelacyjnie sprawdzają. Także bardzo ucieszyłam się, że mogłabym uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych przez Wizaż. Korektor i kilka innych produktów dostałam do wypróbowania od marki AA. Jako fanka korektorów płynnych, zwłaszcza z aplikatorem, chętnie zabrałam się za testy. Niestety czuję rozczarowanie akurat tym produktem. Myślałam, że kolor 10 Ivory będzie dość jasny i jako bladzioch będę zachwycona. Niestety taki nie jest, w dodatku nieco oksyduje i wybija się u mnie jego żółty pigment. Nie jest to stricte wada, bo przecież kolor to sprawa indywidualna, ale jako iż jest najjaśniejszym z serii All Day Long Super cover UNDER EYE concelaer to liczyłam na rozjaśnienie a nie przyciemnienie okolicy pod oczami... Następnie chciałabym zwrócić uwagę na konsystencję. Niby jest ok, kremowa, dość tradycyjna dla tego typu produktu. Jednak jest dość nieznośna w aplikacji, być może to kwestia aplikatorka, który wielkością nie grzeszy, a może już tak ma, że trzeba zanurzyć go kilka razy aby wydobyć odpowiednią ilość produktu. Ale, gdy już wygrzebiemy z niego tyle ile potrzeba, to niestety wciąż nie jest w stanie zakryć cieni i niedoskonałości, a przypudrowany (różne pudry sprawdziłam) wręcz znika. Nie całkiem, ponieważ widać, że jest ciemniejszy niż podkład, ale cienie jak były tak są dość widoczne. I choć jest to eleganckie opakowanko, w którym znajdziemy takie dobrodziejstwa w składzie jak ekstrakt z zielonej herbaty, kolagen i kwas hialuronowy oraz mamy produkt bezpieczny i hipoalergiczny, to niestety w działaniu wypada dość słabo. Także cenowo.
    Zalety:
    • Dostępność (Rossmann)
    • Fajny bezpieczny skład
    Wady:
    • Nikłe krycie
    • Wygląda dość sucho pod oczami
    • Trzeba się namachać aby go nałożyć
    • Zbyt żółty i ciemny jak na Ivory
    • Tylko trzy kolory do wyboru
    • Cena regularna
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 25 marca 2020 o 21:40
    Spełnia moje oczekiwania.!
    Korektor dostałam w paczce podczas warsztatów makijażowych. Klasyczne ale bardzo ładne. Aplikacja nie jest zbyt przyjemna poprzez mały aplikator i bardzo mało produktu nabiera się na aplikator. Kolor jaki posiadam ivory. Cudowny neutralny kolor dość jasny dla mnie strzał w 10. Konsystencja bardzo gęsta na początku obawiałam się ze może zbierać się w załamaniach przez swoją ciężka konsystencje. Nic bardziej mylnego korektor pięknie wyglada pod okiem ładnie zakrywa cienie pod oczami ale umówmy się nie mam problemu z mocnymi zasinieniami. Ładnie rozświetla spojrzenie. Absolutnie nie zbiera się w drobnych zmarszczkach oraz załamaniach skory. Nie wyglada sucho pod okiem. Byłam do niego steptycznie nastawiona ale ten korektor okazał się miła niespodzianką. Napewno jeszcze go kupie.
  • 6 stycznia 2020 o 17:39
    Nie dla mnie
    Słabo kryje, mało wydajny. Z plusów mogę wymienić konsystencję i to, że nie uczula. Jednak to za mało jak na korektor, który miał rozświetlać i ukrywać cienie pod oczami. Zdecydowanie nie trafiony zakup.
  • 21 listopada 2018 o 1:13
    Ok
    Wydajność: nie trzeba go wiele, jest dosyć wydajny. Trwałość: makijaż na nim nie trzyma się ani lepiej ani gorzej. Stosunek jakości do ceny: jest dość drogi, a nie zastąpi korektora pod oczy, co wiąże się z zakupem kolejnego kosmetyku. Korektor ma za zadanie rozświetlać i robi to fenomenalnie, ale wymaga pokrycia go innym korektorem lub podkładem, w innym wypadku zwraca na siebie uwagę. Kupiłam go z myślą, że będzie zwykłym korektorem, a tu zaskoczenie różowo-brokatowy. Nawet obejrzałam go jeszcze raz aby sprawdzić czy to nie błyszczyk. Świetnie działa na dolinę łez, uwypukla ją optycznie, ale powtarzam sprawdza się jako baza pod korektor. Opakowanie: nic z niego nie cieknie, aplikator jest w porządku.
    Zalety:
    Wady: