Peelingi do twarzy

Lirene Dermoprogram Bambusowy peeling gruboziarnisty z ekstraktem z mięty

• 3 grudnia 2023 o 23:19
    Fajny, ale trudno dostepny
    Moja cera zalicza się do mieszanych, ale borykających się trądzikiem (a niekiedy odwodnieniem), dlatego czasem konieczne jest użycie peelingu, aby pozbyć się martwego naskóra i nie doprowadzać przez to do stanów zapalnych. Opakowanie: Pierwsze, co przykuwa moją uwagę, to minimalistyczne, plastikowe opakowanie w delikatnym miętowym odcieniu. Tubka o pojemności 75 ml z zamknięciem na klik to strzał w dziesiątkę. Bezproblemowo można wycisnąć dokładnie tyle, ile potrzebujemy. Konsystencja: Chociaż nazwa sugeruje, że mamy do czynienia z gruboziarnistym peelingu, dla mnie drobinki są średniej wielkości. Natomiast całość jest taka bardziej kremowa z drobinkami (niż pasty w moim odczuciu). Zmysłowy Zapach: Chwilę po otwarciu tubki unosi się w powietrzu przyjemny zapach mięty. To jak wdech świeżego powietrza, coś, co dodaje temu pielęgnacyjnemu rytuałowi wyjątkowego charakteru. Wydajność: Podczas aplikacji można odczuć delikatne chłodzenie, a drobinki rozprowadzają się równomiernie na skórze. Wydajność produktu jest na naprawdę wysokim poziomie, co sprawia, że tubka starcza na długo. Skład: Przejrzyjmy razem skład tego małego cuda! Wyciąg z ziaren soczewicy, wyciąg z kwiatu lotosu, glinka czy wyciąg z bambusa zwyczajnego - to tylko niektóre z dobroczynnych składników, które sprawiają, że nasza skóra odczuwa prawdziwą przyjemność podczas stosowania. Efekt: Po kilku minutach masażu odczujemy, jak peeling oczyszcza i odświeża naszą skórę. Pięknie wygładza, choć może nie zdetronizuje mojego absolutnego ulubieńca, to zdecydowanie zasługuje na uznanie (dla mojej mamy jest najlepszy) Podsumowanie: Bambusowy peeling z ekstraktem z mięty to nie tylko pielęgnacyjny rytuał, ale prawdziwe doświadczenie dla zmysłów. Odkryjcie świeżość mięty i delikatność kremowej konsystencji w jednym produkcie!
    Zalety:
    • Przyjemna konsystencja i delikatne drobinki.
    • Miętowy zapach, który relaksuje zmysły.
    • Wydajność produktu, dzięki której tubka starcza na długo.
    • Skład wzbogacony naturalnymi ekstraktami.
    Wady:
    • Dostępność może być wyzwaniem, co czyni ten peeling bardziej wyjątkowym i poszukiwanym.
  • 14 grudnia 2022 o 22:51
    Uwielbiam ten kosmetyk do pielęgnacji twarzy
    Delikatne drobinki wraz z kremową mazią dokładnie oczyszcza martwy naskórek, nie drapie, nie podrażnia, nie uczula, pozostawia skórę gładką oraz odświeżoną. Ładnie pachnie.
  • 7 października 2022 o 7:02
    Dobry
    Za peeling zapłaciłam grosze w sklepie internetowym, a ja kocham takie ceny. Podczas mycia wyczuwalny zapach mięty oraz pewnie bambusa. W sumie nie wiem jak pachnie, ale zapewne to bambus. Ogólnie bardzo przyjemny. Na mój nos pachnie to bardziej ziołowo. Drobinki peelingujące nie są ostre i mocne, spodziewałam się, że jeśli jest gruboziarnisty to będzie mocny no ale nie jest. Jeśli chodzi o samo działanie to bardzo dobrze oczyszcza skórę, nie wysusza a drobinki nie powodują podrażnienia skóry. Mimo dość małego opakowania jest super wydajny. Jedna porcja wystarcza na „wyszorowanie” całej twarzy. Całość oceniam na 4. ZALETY: niska cena w sklepie internetowym mimo malutkiego opakowania dość wydajne WADY: drobinki ścierające mogły by być mocniejsze
    Iwona_C
    28 września 2022 o 20:29
    Zapach miętowy ale nie zachwyca. Peelinguje całkiem dobrze, jednak reszta działania jakaś taka nijaka.
    Peeling dostałam jako gratis do zakupów. Jest to typ produktu jaki lubię i systematycznie stosuję. Ten jeszcze jest gruboziarnisty, czyli trafił w moje upodobania. Tubka z kosmetykiem jest mięciutka w błękitno - miętowym kolorze. Posiada zakrętkę z zamykaniem klik na której opakowanie stabilnie stoi. Niewiele tu grafiki, ale znalazł się tu listek mięty i krople wody. Mamy także duże logo producenta, nazwę kosmetyku i jego szczegółowy opis. Pojemność standardowa 75 ml. Peeling ma kremową konsystencje w jasnozielonym kolorze z widocznymi ciemniejszymi drobinkami ścierającymi. Zapach intensywnie miętowy, świeży jednak nie zachwycił mnie zbytnio. Bardziej przypomina mi zapach pasy do zębów niż kosmetyku pielęgnacyjnego. Szybko ulatnia się podczas aplikacji to i zbytnio mi nie przeszkadza w użytkowaniu. W składzie z substancji aktywnych znalazły się naturalne drobinki ścierające z bambusa, ekstrakt z mięty, ekstrakt z lotosu i lilii wodnej, ekstrakt z bambusa, glinka, panthenol, gliceryna, wyciąg z soczewicy. Bardzo dużo tu konserwantów i zagęszczaczy w tym mikroplastik i fenoksyetanol. Peeling dobrze trzyma się skóry podczas masowania, dość szybko gęstnieje i zasycha na skórze, to chyba przez zawartość glinki w składzie i trochę utrudnia to wykonywanie masażu. Drobinek jest sporo, jak dla mnie to raczej nie należą one do gruboziarnistych, ale ich tarcie na skórze jest wyczuwalne. Przy jego aplikacji czuć przyjemne chłodzenie . Kosmetyk bardzo łatwo zmywa się z skóry. Cera po jego zastosowaniu jest przyjemnie wygładzona, bez szorstkości, czy uczucia ściągnięcia. Delikatnie zaczerwieniona co świadczy o jej lepszym ukrwieniu, ale bez cech podrażnień. Działanie złuszczające jest dobre natomiast obietnice producenta dotyczące zmniejszenia widoczności porów czy redukcji nadmiaru sebum w przypadku mojej cery nie zostały zaspokojone, w zasadzie to nie zauważyłam takiego efektu. Na plus zmiękczenie skóry, delikatne jej rozświetlenie, wyrównanie i rozjaśnienie kolorytu. Wydajność jest duża, cena regularna w granicach 15 zł, ale często można dorwać go w promocji i to nawet za kilka złotych. Podsumowując bambusowy peeling gruboziarnisty z ekstraktem z mięty miłości u mnie nie wywołał. Samo działanie złuszczające jest dobre ale jego reszta nie ma pokrycia z obietnicami producenta. Zapach taki sobie, skład również, działanie przeciętne. Nie wiem czy zakupie ponownie.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja z dużą ilością drobinek ścierających
    • łatwo się aplikuje i trzyma twarzy podczas masowania
    • przyjemnie chłodzi skórę
    • bezproblemowo się zmywa
    • dobrze ściera martwy naskórek
    • odświeża, wyrównuje i rozjaśnia koloryt cery
    • niweluje przesuszenia i suche skórki
    • wygładza cerę
    • naturalne bambusowe drobinki ścierające
    • nie podrażnia skóry
    • wygodna w użyciu i ładna kolorystycznie tubka
    • często w promocji
    • duża wydajność
    Wady:
    • bardzo dużo konserwantów w składzie
    • zapach miętowy ale niezbyt przyjemny
    • nie zmniejsza widoczności porów
    • nie ma wpływu na regulacje wydzielania sebum
  • 16 lipca 2022 o 11:03
    Mięta&Bambus
    Peeling w wygodnej tubie, o konsystencji gęstej pianki, bardzo przyjemnie sie nakłada. Ładnie pachnie i pozostawia przyjemne uczucie chłodu. Ziarnistość jak dla mnie ok, dobrze ściera martwy naskórek. Pory są zwężone, skóra oczyszczona. Wiadomo nie jest to taki efekt 100% ale 60-70% czyli fajny efekt. Zero podrażnienie, zaczerwienienia. Zwykle używam enzymatycznych, ale ten jak najbardziej ok, tym bardziej, że peeling ma rewelacyjną cenę. Szata graficzna też robi robotę.
    • efekt