Tusze do rzęs

Yves Rocher Couleurs Nature, Mascara Volume 360° Tusz do rzęs zwiększający objętość

• 8 grudnia 2022 o 19:29
    360 stopni
    Tusz z tradycyjną szczoteczką, którą tak lubiłam. Fajne różowe opakowanie. Tusz sam w sobie zwyczajny. Ja mam swoje ładne rzęsy, więc większość tuszy się u mnie sprawdza. Aby był czarny i ten akurat był. Troszkę wydłużał i troszkę pogrubiał. Jednak biorąc pod uwagę cenę? Raczej nie polecam…
  • 1 października 2020 o 16:58
    Tusz bez szału.
    Po marce spodziewałam się kolejnego hitu, jednak tusz do rzęs okazał się być dla mnie bezużyteczny. Próbowałam się do niego przekonać, lecz nic z tego. Za każdym razem produkt bardzo skleja mi rzęsy i odbija się na dolnej oraz górnej powiece. Szczoteczka jest bardzo nieprecyzyjna. Nie rozczesuje rzęs. Jedynym plusem produktu jest jego intensywny kolor.
    Zalety:
    • intensywna czerń
    Wady:
    • skleja rzęsy
    • nie rozczesuje rzęs
    • mało precyzyjna szczoteczka
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 29 marca 2020 o 22:45
    Super!
    Wspaniały tusz od Yves Rocher. Ma tradycyjną szczoteczkę, która doskonale rozdziela włoski. Produkt nie zlepia rzęs, rzęsy są zdecydowanie dłuższe. W ciągu dnia nie zauważyłam osypywania się tuszu. Kupiłam go na promocji, nie wiem czy zdecydowałabym się na kupno w standardowej cenie, jednakże tusz jest bardzo dobry.
    Zalety:
    • formuła
    • wydłużenie
  • 26 marca 2020 o 11:37
    Wow, niezły efekt
    Moje rzęsy: krótkie, rzadkie, łatwo wypadają Miło zaskoczył mnie ten tusz. Ma standardową szczoteczkę o regularnych włoskach. Początkowo bałam się, że nie da żadnego efektu na moich rzęsach, ale już po pierwszej aplikacji byłam miło zaskoczona. Rzęsy są pogrubione, podkręcone, idealnie rozdzielone. Nie tworzy grudek, efektu pandy ani nie osypuje się. Gorzej z jego wydajnością. Szybko zaczął wysychać. Cena około 40-50 zł, więc dosyć sporo. Bardzo ładnie się zmywa i nie podrażnia oczu.
    Zalety:
    • jakość,
    • efekt jaki daje na rzęsach - pogrubione, podkręcone, rozdzielone,
    • naturalne wykończenie z efektem wow,
    • łatwość zmywania,
    • nie osypuje się, nie rozciera
    Asje
    24 lutego 2019 o 21:19
    Nic ciekawego
    Tusz dostałam gratis przy zamówieniu YR, dzięki czemu nie muszę wylewać żali na cenę, która w normalnej ofercie jest dosyć wysoka. Ma standardową szczoteczkę, przypomina tą z maskary Sexy Pulp, ale z krótszym włosiem. Praca z tą maskarą jest średnio przyjemna, potrafi skleić rzęsy i nie pomaga w poskromieniu/ukierunkowaniu rzęs. Daje w miarę naturalny efekt - lekko pogrubia, z tym, że nie jest to gładkie pogrubienie - na rzęsach są grudki. W ciągu dnia nie osypuje się. Pod koniec dnia zaczynam odczuwać coś dziwnego - trochę jakbym miała przesuszone rzęsy. Używam go raz na jakiś czas, bo szkoda mi go wyrzucić póki nie wysechł. Kiedy to nastąpi - pożegnam się z nim na zawsze.
    Zalety:
    • nie odbija się
    • naturalny efekt
    • delikatne pogrubienie rzęs
    • bezproblemowe zmywanie
    Wady:
    • skleja rzęsy
    • nie potrafi rozdzielić/ujarzmić rzęs
    • uczucie "przesuszenia" rzęs pod koniec dnia