Maseczki klasyczne

Bielenda Juicy Jelly Mask, 2 w 1 Oczyszczająca maska + peeling z kiwi i kaktusem

• 2 lutego 2023 o 14:25
    Fajny produkt 2w1
    Peeling jest bardzo przyjemny, drobnoziarnisty. Delikatnie złuszcza naskórek. Pozostawiony na twarzy jako maska zostawia przyjemnie uczucie nawilżenia i wygładzenia twarzy. Produkt ma bardzo ładne, szklane opakowanie z nakrętką. Jest wygodny w użyciu i bardzo wydajny. Nie ma specyficznego zapachu kiwi, a przynajmniej ja go nie czuję. ;)
    Zalety:
    • dobrze złuszcza naskórek
    • wygodne opakowanie
    • brak sztucznego zapachu
    • dobry również jako maska
    Wady:
  • 4 sierpnia 2022 o 7:32
    Tylko jako peeling
    Pierwsze co czuć po otwarciu to bardzo mocny, perfumowany zapach - wcale nie czuć owoców, a szkoda. Niestety jako maska produkt kompletnie się nie sprawdza, nie widać jakichkolwiek efektów pielęgnacyjnych. Używany jako peeling jest nawet ok, delikatnie usuwa martwy naskórek i pozostawia skórę gładszą.
    Zalety:
    • Szklane opakowanie
    • Usuwa martwy naskórek dzięki drobinom
    Wady:
    • Brak właściwości pielęgnacyjnych
  • 27 grudnia 2021 o 12:37
    Całkiem fajna
    Muszę przyznać, że zrobiła na mnie dobre wrażenie. Wybrałam tą z kiwi i kaktusem. Przeznaczona do cery tłustej i mieszanej. Matuje, normalizuje, zwęża pory. Pachnie cudownie! Jeśli chodzi o jej działanie to uważam, że jak na drogeryjny i stosunkowo tani kosmetyk, jest serio dobra. Buzia jest po niej odświeżona i oczyszczona z martwego naskórka. Poza tym ta „galaretowa” konsystencja sprawia, że mała ilość produktu starcza, a zatem jest dosyć wydajna. Ja osobiście jestem zadowolona.
    shewild
    6 grudnia 2020 o 19:26
    Tylko jako peeling
    Produkt dostajemy zapakowany w szklany słoiczek jak w przypadku kremu. Zapach to raczej sztuczne kiwi, z naturalnym niewiele ma wspólnego, ale na szczęście nie jest zbyt intensywny. Konsystencja to gęsty zielony żel z zatopionymi w nim drobinkami, które przypominają pestki kiwi. Używałam produktu regularnie, ale muszę przyznać, że od pewnego czasu tylko jako peelingu, który nakładałam na twarz na czas prysznica, a po ok. 10 minutach masowałam twarz i zmywałam go. I tylko w takiej formie jestem w stanie ocenić produkt, bo jako maska dla mnie nic nie robił. Owszem, po użyciu skóra była bardziej miękka i odżywiona, ale to efekt jak po trzymaniu jakiegokolwiek kremu czy żelu przez kilka minut. Co do właściwości peelingujących to nie mam zastrzeżeń - skóra była baaardzo gładka i rozjaśniona. Wszystkie suche skórki znikały od razu, ale był to delikatny efekt, a nie agresywny peeling. Drobinki były na tyle delikatne, że przyjemnie masowały skórę, ale na tyle skuteczne, że po zmyciu miałam uczucie dobrego oczyszczenia skóry. Oceniam produkt na solidną trójkę, chociaż wciąż sceptycznie podchodzę do takich wynalazków typu 2 w 1 czy 3 w 1, bo do tej pory raczej jedna funkcjonalność wybija się na tle reszty.
  • 1 października 2020 o 17:40
    Nawet dobra
    Miałam wersję ananasową i była świetna. Co do tej z kiwi to ma konsystencję galaretki o jasnozielonym kolorze z drobinkami białymi i chyba kiwi. Pachnie cudnie jednak zapach bardziej przypomina kwiaty niż kiwi czy kaktusa. Używałam jej jako maski i sprawdziła się nawet dobrze. Skóra po aplikacji była oczyszczona i nawilżona. Zauważyłam również poprawę kondycji cery. W dotyku skóra była miękka i gładka. Co do zwężania porów to nie zauważyłam takiego efektu. Dla mnie dobry produkt jednak znam maseczki, które działają lepiej. Jeśli chodzi o minusy to na pewno zmywanie maski z twarzy, gdyż białe drobinki zostają na skórze i ciężko się och pozbyć.