Kosmetyki brązujące

Alkmie No. 5 Hello Sunshine, Sun for Everyone Reconstructing Bronzing Cream Krem do ciała brązujący

Alkmie Hello Sunshine Rekonstruujący krem brązujący 50ml

• 15 listopada 2024 o 20:22
    Energia mango w kremie!
    Nie przesadzę pisząc, że ten krem jest stworzony, by dogodzić każdemu typowi skóry! Nie tylko długotrwałym nawilżeniem i ujędrnieniem. Nadaje cerze także zdrowy blask poprzez poprawę kolorytu oraz hamuje fotostarzenie. A do tego czaruje energetyzującym zapachem i lekką szybko wchłaniającą się konsystencją Formuła jest bogata nie tylko w witaminę E, ale także w masła: mango i shea, oleje: marchewkowy, kokosowy, słonecznikowy, ze słodkich migdałów, wyciąg z korzenia rabarbaru, który między innymi wpływa łagodząco na następstwa wystawiania skóry na słońce, a także erytrulozę o działaniu brązującym oraz sekretny składnik Lys’Sun, który hamuje i odwraca proces degeneracji elastyny. Krem dzięki opakowaniu z pompką ( taką jak lubię ) był bardzo dobrze dozowany - na twarz i szyję wystarczającą ilością była tylko jedna porcja produktu, co czyni go bardzo wydajnym. Godny polecenia, nawet jeśli dla niektórych efekt brązujący mógłby być bardziej widoczny, naszpikowana składnikami aktywnymi formuła - broni się sama.
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja, efekt nawilżenia.
    Wady:
    • Skromny efekt brązujący.
  • 6 lutego 2021 o 20:36
    Polecam
    Krem kupiłam zachęcona informacjami, które znalazłam w internecie. A że bardzo lubię kosmetyki Alkemie, postanowiłam wypróbować HELLO SUNSHINE. To, co zauważyłam po pierwszych dniach stosowania: krem dobrze się wchłania. Pozostawia skórę gładką i wyrównuje jej koloryt. Nie sposób też wspomnieć o zapachu, jest intensywny bardzo. I gdybym miała to ocenić, są dni kiedy go uwielbiam, ale są też dni, kiedy mi to przeszkadza. Kobieta zmienną jest! Produkt stosowałam głównie latem, krem delikatnie brązuje skórę, także bardzo mi to pasowało tej porze roku.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Miękka skóra po aplikacji
    Wady:
    • Czasem zapach był zbyt intensywny
  • 26 października 2020 o 11:08
    Fajna alternatywa dla podkładu latem
    Produkt kupiłam zachęcona cudownymi opiniami na temat jego zapachu! Sama jestem totalnie łasa na zapachy, dlatego i tym razem nie zwlekałam z zakupem. No i w tej kwestii nie mam żadnego ALE :) Zapach to jest po prostu jakiś obłęd! Cudowny, słodki, owocowy - mam też z tej serii krem do rąk i ten zapach mango to absolutnie mój hit lata. W sezonie wiosenno-letnim staram się nie używać podkładów, więc szukam kremów które mogą mi je fajnie zastąpić. Hello Sunshine również okazał się w tym wypadku moim kołem ratunkowym :D Może nie sprawdza się typowo jak podkład, jednak fajnie ujednolica koloryt skóry i zapewnia jej świeży wygląd przez cały dzień. Dodatkowo spełnia rolę ochronną przed promieniowaniem UV, gdzie przy mojej jasnej karnacji to naprawdę bardzo istotna kwestia. Także myślę, że ze spokojem będę wracała do niego w okolicach wakacji :)
    Zalety:
    • OBŁĘDNIE pachnie
    • ładnie ujednolica kolor skóry
    • chroni przed skutkami opalania
    Wady:
    • nie spełnia roli typowego podkładu
    wrola1
    9 sierpnia 2018 o 18:08
    ile mango w mango
    Chylę czoła przed pomysłem na linię kosmetyków brązujących i zmniejszających szkody spowodowane promieniami UV. Dla mnie, zwykłego zjadacza chleba, to jak wykonać niewykonalne. To w sumie jeden z 4 kosmetyków Alkemie, których próbowałam, i chyba tylko o nim, z czystym sumieniem mogę wypowiedzieć się zupełnie pozytywnie. Używałam kremu całe lato, myślę, że starczy też na najbliższy miesiąc (w sumie prawie 5 miesięcy, ale stosowany tylko rano). Do zakupu skłoniłymnie wspomniane obietnice producenta, jak i głośno komentowany wspaniały zapach, o którym sama mogę napisać, TAK, TAK, i jeszcze raz TAK, jest po prostu obłędny :) Jakby samo mango zstąpiło z drzewa i dało się zapakować do plastikowej butelki. Zresztą kolor także przypomina owocowy mus. Czysta przyjemność jeśli chodzi o używanie. Co do działania i widocznych rezultatów, według mnie to raczej działanie instant, tzn. widoczne zaraz po nałożeniu, ale zaznaczam, że używałam go tylko raz dziennie (może nakładany na noc zdziałałby więcej w tym kierunku.??). Używałam go zawsze rano, pod podkład lub sam, bo ładnie poprawia koloryt, nieco przyciemnia, wyrównuje strukturę skóry. Różnica jest minimalna, to nie krem tonujący, ale wygląda się po prostu lepiej. Nie zmieni też koloru podkładu, bo nie ma takiej mocy. :) Myślę, za to że byłaby to świetna opcja dla osób nie lubiących makijażu, a już w ogóle idealna też dla tych, które stawiają tylko na naturalne kosmetyki. Sprawcami lekkiej opalenizny są erytruloza i olej marchewkowy, ale mamy i szereg maseł i olejków (choć konsystencja wcale nie jest ciężka czy tłusta). Co do działania nawilżająco-ujędrniającego, trudno mi się wypowiedzieć. Może co do nawilżenia, owszem, skóra jest miękka i nie wysuszona, ale działania anti-aging gołym okiem nie widać. Tak czy inaczej, krem jest warty zainteresowania nie tylko w okresie letnim, ja sama myślę, że jeszcze się spotkamy. :)