Maski do włosów

Cien Professional, Intensywnie odbudowująca maska do włosów z keratyną i pantenolem

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 lutego 2024 o 20:27
    totalnie nie
    Po kilku myciach zauważyłam, że nie mogę stosować jej w tym samym myciu z szamponem z tej serii. Zastosowanie obu kosmetyków sprawiało, że moje włosy były przeciążone. Sama maska była w sam raz. Jednak totalnie nie powaliła mnie na kolana, abym mogła ją uznać za swój KWC. Nie miałam problemów z rozczesywaniem włosów. Posiada delikatny i przyjemny zapach, czuć taką trochę keratyną. Maska nie zregenerowała, ani nie nawilżyła włosów na dłuższą metę. Łatwo się ją nakłada na włosy, mimo trochę rzadkiej konsystencji. Tak samo z łatwością się ją spłukuje. Nie wrócę już do tej maski, to nie jest kosmetyk dla moich włosów.
  • 26 kwietnia 2023 o 18:29
    Cien professional maska do włosów z keratyną i pantenolem
    Świetna maska!!! Maskę tę można zakupić w Lidlu, nie spodziewałam się po niej niczego specjalnego, a naprawdę jest świetna! Producent obiecuje, że jest to maska do włosów zniszczonych, zmęczonych i słabych. Rzeczywiście jest to prawda. Dodatkowo nie obciąża włosów ani ich nie przyklapuje. Zawarta w niej keratyna pomaga odbudować zniszczoną strukturę włosa, natomiast pantenol intensywnie nawilża włosy, działa łągodząco. Ja mam swoje włosy farbowane na kolor rudy, są dosyć cienkie, delikatne i mają tendencję do "oklapywania", maska ta świetnię się sprawdziła na moich włosach. Myślę, że na każdym rodzaju włosa ( również farbowanych) się sprawdzi. Nie polecam jej do skóry atopowej głowy, skłonnej do podrażnień, łupieżu czy alergii. Myślę, że może spowodować dodatkowe przesuszenie skóry głowy.
    Zalety:
    • w moim przypadku świetnie się sprawdziła ( mam włosy cienkie, delikatne, z tendencją do "oklapywania:)
    • działa wygładzająco, odbudowuje strukturę włosa
    • sprawdzi się w przypadku włosów przesuszonych, zniszczonych, poddawanych różnym zabiegom stylizacyjnym
    • świetna cena, cena w stosunku do jakości --> TOP
    • sprawdzi się również dla włosów farbowanych
    • nie obciąża włosów
    • łatwo się po niej włosy rozczesują
    • przyjemny, delikatny zapach
    Wady:
    • myślę, że dla bardziej wymagających włosów może się po prostu nie sprawdzić
    • odradzam ją również dla osób ze skórą głowy atopową, skłonną do podrażnień czy alergii, ponieważ uważam że może wręcz spowodować nadmierne przesuszenie włosów i skóry głowy
    • trzeba uważać ile się aplikuje maski, większe ilości mogą powodać efekt "oklapnięcia" włosów i trzeba będzie po prostu ponownie umyć włosy
  • 15 sierpnia 2022 o 14:02
    Bardzo ok
    Maska kosztuje obecnie 8 zł w Lidlu. Ma przyjemny słodki, delikatny, ciasteczkowy zapach. Konsystencja dość gęsta. Czuję, że trochę wchłania się we włosy. Ma dobry, bogaty skład. Włosy się po niej łatwo rozczesują i przyjemnie pachną. Do tego ładnie opakowanie przypominające profesjonalne fryzjerskie kosmetyki.
  • 21 kwietnia 2022 o 17:41
    nie dla mocno wysuszonych
    moje włosy są suche i bardzo kapryśne jesli chodzi o produkty do ich regeneracji czy nawilżenia , na tą maske skusiłam sie bo była za jakies ok 4 zł na wyprzedaży w Lidlu , ale nie zdziałała zbyt wiele , włosy zaraz po umyciu dobrze sie rozczesały ładnie pachniały i na tym koniec , nie nawilżyła ich ani nie zregenerowała
    • miękkie włosy
    • dobrze sie rozczesały
    Wady:
    • nie nawilża
    • nie regeneruje
  • 11 kwietnia 2022 o 12:15
    Tak!
    Moje włosy pokochały się z tym produktem. Po użyciu są bardziej lśniące, łatwiej się rozczesują i pięknie pachną. Jest dosyć gęstej konsystencji, po odsączeniu włosów z nadmiaru wody nie spływa. Dodatkowo zawsze zawijam na chwilę włosy w ciepły turban, żeby składniki lepiej się wchłonęły. Używam średnio raz w tygodniu. Cena jak dla mnie jest idealna, zapłaciłam coś koło 8 zł. Produkt ten spisuje się identycznie jak wiele droższych, dlatego ja jestem bardzo zadowolona.
    Zalety:
    • jakość
    • dobry skład
    • pojemność
    • działanie