Kremy uniwersalne

Bio Tech Oil Specjalistyczny żel do skóry suchej 50 ml
Bio Oil Żele do skóry suchej

• 15 października 2024 o 12:07
    Super nawilżacz
    To jest ratunek dla moich nóg jesienią i zimą, kiedy dopada je suchość, że aż się skóra łuszczy. Bardzo wydajny, zużywam go mniej niż standardowego balsamu. Na długo koi i chroni skórę. Zostawia tłustawą warstwę, ale dla mnie to nie taka lepka oleista warstwa tylko raczej taka ochronna, bo jednocześnie czuję nawilżenie i ukojenie. Bez zapachu. Natomiast wyczuwam jakieś drobinki w tym żelu, które znikają podczas aplikacji.
    jkalka
    8 października 2023 o 21:53
    Dziwaczny
    Nie wiem czy to żel czy oliwka - nie sprawdza się w żadnej z tych wersji - nawet jako oliwka w żelu. Dziwnie to brzmi ale taki jest ten produkt. Mało komfortowy, jakby aż za tłusty, bardziej przypomina parafinę niż olej. Problem w tym że nie robi niczego poza zostawieniem tłustej warstwy, nie nawilża, nie - może gdyby go nałożyć na balsam albo z nim wymieszać to byłby jakiś logiczny efekt. Chyba bardziej nada się do masażu pleców. Ogólnie, raczej nie polecam
    Zalety:
    • brak zapachu
    Wady:
    • bardziej tłuści niż cokolwiek robi
    • nie redukuje suchości, nie przynosi komfortu
    Sativa1
    3 września 2022 o 11:35
    E tam,
    Taka sobie wazelinka, do niczego w sumie. Znalazłam do niej 1 zastosowanie - dobrze ścierą pozostałości po wosku na zimno, a ponieważ chusteczek jest zawsze za mało, to czasem sobie po ten żel sięgam.
    Zalety:
    • Lepsza wazelina
    Wady:
    • Brak realnych zastosowań
    • W ogóle się nie wchłania
    beaata
    13 marca 2022 o 9:31
    Taki sobie
    żel zakupiłam z myślą o ratunku dla moje suchej skóry nóg. Konsystencja jest Zelowa jednak bardzo tłustą. Żel pozostawia tłusty film na ciele i się nie wchłania. nie zauważyłam oznak nawilżenia ani pomocy. jest ok jako dodatek do pielęgnacji, jednak nie działa w ratunku dla suchej, problematycznej skory.
    Zalety:
    Wady:
    • brak wchłaniania, brak zauważalnych efektów nawilżenia
  • 13 lutego 2022 o 15:16
    Średni
    Nigdy nie miałam doczynienia z takiego rodzaju produktem. Zaskakująca konsystencja w postaci takiej galaretki. Ręce po zastosowaniu zawsze myję bo dziwne uczucie na nich pozostaje i nie da się dotykać np smartfona. Głównie stosuję na bardzo suche miejsca. Nie polecam stosować po goleniu ,bo piecze. Po pierwszym razie stosowania na nogi i ramiona wieczorem, rano musiałam powtórzyć bo skóra była nadal sucha. Szczerze to moje uczucia są zmieszane, wygląda to na tanią galaretkę, powoduje dyskomfort. W sumie coś takiego zwykłego bez jakiegokolwiek szału. Zapach nie jest jakiś super przyjemny, ciężko określić chyba wcześniej z takim się nie spotkałam.
    Wady:
    • Niekomfortowe uczucie po zastosowaniu na skórze