Kremy tonujące

Chanel Les Beiges Eau de Teint [Water-Fresh Tint] Podkład do twarzy

Sephora
Chanel - Les Beiges Eau De Teint - Lekki Podkład Do Twarzy - Chanel Les Beiges Foun - Dla Kobiet

• 21 kwietnia 2024 o 0:26
    fantastyczny
    przepiekny podklad ktory nawilza i daje efekt zdrowej mlodej skory . Nie da sie nim zrobic ciezkiej tapety, efekt mozna budowac i krycie, o dziwo. Nie rozumiem niskich ocen. kolory moglyby byc badziej zolte
    Zalety:
    • wysztko
    Wady:
    • slaba gama kolorow, brak zoltych
    Nati299
    27 października 2023 o 9:17
    Taki ideał?
    Nie wiem co mnie podkusiło, żeby kupić ten kosmetyk... Jestem posiadaczką wrażliwej skóry z nawracającym okresowo trądzikiem różowatym. Rano stosuję serum krem nawilżający, krem pod oczy i spf.Szukalam czegoś lekkiego bez efektu maski. Widziałam filmik polecajke z tym niby podkładem i zamówiłam go w Douglas. Pierwsze wiażenie? Tandetne opakowanie!! Plastik najgorszej jakości i do tego pędzeliek. Konsystencja jest lejącego żelu bez wyraźnego zapachu jak dla mnie. Kolor medium warm w buteleczce wygląda na dość ciemny, hociaz bardziej wygląda jak żel z maleńkimi brązowymi kuleczkami. Nałożyłam 2 pompki na uprzednio przygotowana skórę i o matko!!...cala pielęgnacja łącznie z filtrem zaczęła się paćkać razem z tym produktem i wogóle nie współgra z innymi konsystencjami. Po rozmazaniu wszystkiego na twarzy efekt był praktycznie zerowy. Musiałam Itak nałożyć inny kosmetyk bo wogole nie było widać że coś nałożyłam. Dlabie to kompletnie zbędny produkt.Nie wiem skat te inne zachwyty nad nim. Może będzie pasował 16 latkom, które nie są aż tak wymagające i ich skóra nie potrzebuje chociaż odrobiny krycia. Ja w wieku37 lat potrzebuje czegoś lepszego niż ten produkt. Do tego cena jak za taką jakość jest wygórowana. A o uczuciu nawilżenia nie ma nawet mowy...
    Zalety:
    • Nie ma żadnych
    Wady:
    • Tandetne opakowanie
    • Konsystencja nie współgrająca z innymi kosmetykami
    • Brak jakiegokolwiek uczucia nawilżenia
  • 22 maja 2023 o 11:06
    niby ma tyle wody w składzie a nie nawilża...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Pierwsze wrażanie niesamowite, naprawdę zaskakujący efekt. Krycie delikatne ale widoczne, wyrównanie koloru i bardzo widoczne rozświetlenie. Trzeba nałożyć przynajmniej 3 warstwy ale robi się to szybko i komfortowo dołączonym pędzelkiem. Niestety potem zachwy minął, tint wysuszał i ściągał skórę, podkreślił zmarszczki mimo tego lekkiego krycia i w dodatku bardzo zmieniał kolor.
    Zalety:
    • zapach, pierwsze wrażenie
    Wady:
    • wysuszanie i oksydowanie w stronę pomarańczowego
  • 30 października 2021 o 19:43
    Nawilżający ideał !
    Podkład dzięki wysokiej % zawartości wody - zapewnia idealne nawilżenie na twarzy. Dwie warstwy są w stanie zapewnić lekkie krycie i wyrównać koloryt skóry. Posiadaczom cery odwodnionej które nie szukają dużego krycia spodoba się na pewno ! U mnie zaczął "zjeżdżać" po około 6 h aczkolwiek tworzyło to bardziej naturalny glow a nie tłustą twarz.
    Zalety:
    • wysoka zawartość wody w składzie
    • pędzelek w zestawie
    • przyjemny zapach
    • lekkie krycie - ktore mozna stopniować
    • pompka która pozwala wykorzystać produkt w 100%
    Wady:
    • CENA
    • mało wydajny
    • powinna zostać stworzona alternatywa w której kolejne sztuki mogłyby być bez pędzelka w zestawie.
    aniyam
    15 lipca 2021 o 13:41
    świetny
    Podkłady Chanel albo się kocha albo nienawidzi, moja cera je uwielbia. Po Les Beiges Teint Belle Mine czy nowej wersji CC myślałam, że już lepiej być nie może... A jednak może :) Podkład zamknięty jest w przezroczystej plastikowej butelce z pompką, która dozuje idealną porcję produktu. Nie psika na boki , nie rozlewa dookoła, jest to idealny psik. Do tego otrzymujemy też pędzel, który jest dość zbity, ale bardzo fajnie się nim pracuje. Próbowałam nanosić ten podkład palcami, poduszeczkami czy beauty blenderem , ale nigdy nie wyglądał tak świetnie jak naniesiony właśnie tym dołączonym pędzlem. Podkładu nie nanosi się od razu na twarz, trzeba psiknąć porcję na dłoń, na tej dłoni wymieszać ją tym pędzlem i dopiero nanosimy to na twarz, może mało higieniczne ale sprawdza się ( taką instrukcję przekazały mi Panie w butiku Chanel ) . Konsystencja podkładu jest bardzo wodnista, widać, że ta ultralekka, nawilżająca i błyskawicznie odświeżająca formuła zawiera 75% wody. Uzyskane za pomocą technologii mikrofluidyki mikrokropelki, zawierające zamknięty w nich pigment, w kontakcie ze skórą wtapiają się w nią, by zapewnić efekt promiennej, naturalnie wyglądającej cery - i dokładnie tak jest jak opisuje to producent. Podkład wygładza , ujednolica, upiększa cerę pozostawiając piękny, zdrowy glow. Mimo, że podkład ma krycie raczej lekkie to widać, że ładnie koryguje cerę i zakrywa to co powinien. Podkład ma krycie lekkie, ale swobodnie można je stopniować. Faktycznie po nałożeniu trzeba dać mu chwilkę żeby się wchłonął i dostosował do cery, ale zaraz po tym widzimy piękną, miękką, promienną cere, wyrównany koloryt, jest wrażenie jakby drugiej skóry, zdrowej cery. Świetnie radzi sobie z naczynkami i rozszerzonymi porami, w miarę dobrze kryje też inne niedoskonałości nie tworząc przy tym maski. Podkład próbowałam w różnych kombinacjach, na filtry, na samą skórę bez pudru sypkiego, na samą skórę z pudrem, na bazę bez pudru i na bazę z pudrem. W każdej z tej kombinacji spisywał się idealnie. Nałożony rano spokojnie wytrzymywał cały dzień, nie wchodził w zmarszczki czy pory. Cera przez cały dzień wyglądała zdrowo, nic się nie ściera, nie warzy. Cera faktycznie jest lekko nawilżona, a bez pudru widać ładny, zdrowy glow ( nie mylić ze świeceniem, sebum ). Doczepić mogę się tylko do tego, że jest średnio wydajny i ma małą paletę kolorów.