WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Płatki pod oczy

Shangpree Gold Eye Mask Płatki pod oczy

• 5 maja 2025 o 23:30
    Gdyby tylko były trwalsze...
    Płatki pod oczy wprowadziłam do swojej pielęgnacji dopiero od niedawna - widzę teraz, że przychodzi czas, kiedy warto wspomóc się takim specyfikiem ;) Dostałam je od swojej kochanej siostry, która tak samo jak ja lubi testować nowinki. Gdybym dostała je wcześniej, kto wie jaka byłaby moja ocena, ale złote płatki miały tego pecha, że używałam ich po wykończeniu opakowania czarnej wersji, która sprawdziła się u mnie fantastycznie. Opakowanie: płatki otrzymujemy w plastikowym pudełku, właściwie jest to zakręcany słoiczek. Solidnie wykonany, do tego kartonik. Ładna, prosta szata graficzna, taka typowo koreańska. Zapach: jak dla mnie, te płatki nie pachną. Nie jest to jakiś mankament, ale gdyby miały ładny zapach to z pewnością by za to dostały plusa. Działanie: płatki są przezroczysto-perłowe, z dużą ilością złotych drobinek. Estetyczne, wyglądają ładnie i cieszą oko. Niestety, jak dla mnie są za cienkie :( Mimo moich szczerych chęci, precyzji i załączonej do opakowania szpatułki, rwą się niemiłosiernie. Nie zliczę ile sztuk porwałam i rozkruszyłam w trakcie aplikacji. Czarny wariant tej marki był zdecydowanie mocniejszy. Tak poza tym, są ok - ładnie się trzymają oka, nie zjeżdżają. W trakcie noszenia nic nie piecze, nie odczuwam dyskomfortu. Po zdjęciu płatków, skóra jest przyjemnie ukojona, gładka, napięta i miła w dotyku. Przy regularnym stosowaniu zdecydowanie poprawia komfort oka i sprawia, że pomimo małej ilości snu, wygląda się nieco lepiej. Kosmetyk ma ciekawy skład, jak to produkty koreańskie. Z ceną i dostępnością bywa różnie - ja polecam wypróbować, ale tylko w przypadku atrakcyjnej ceny. W cenie regularnej uważam, że można znaleźć coś trwalszego.
  • 8 kwietnia 2025 o 13:06
    Gold Black Pearl zdecydowanie lepsze :)
    Płatki pod oczy nie często towarzyszą mi w pielęgnacji chociaż powinny już na stałe wpisać się w regularność stosowania, testowałam wersję Gold Black Pearl a kolejną przetestowaną jest ze złotem i stwierdzam że poprzednia spisała się u nie zdecydowanie lepiej, te owszem nie są złe ale tamte były lepsze i dawały bardziej spektakularne i szybsze efekty :). Wiadomo wszystkie nasze grzeszki widać na twarzy a szczególnie okolice oka są u mnie problematyczne, skóra cienka, wiotka, pergaminowa, przesuszona, z widocznymi oznakami starzenia się, zmarszczki, obrzęki, cienie i filetowe zasinienia. Płatki pod oczy znajdują się w wygodnym opakowaniu w zestawie znajdziemy szpatułkę do ich wyjmowania, esencji jest dość sporo, nie klei się ona ani nie maże, są one wykonane z miękkiego hydrożelu który nie podrażnia i nie uczula. Nałożone na okolice pod okiem bardzo ładnie rozświetlają i przywracają świeże i wypoczęte spojrzenie, skóra jest nawilżona ale dla mnie zbyt słabo i muszę mimo wszystko zastosować krem pod oczy, bo nawet odczuwałam jakby odwodnienie. Niestety ale płatki dość często przy wyjmowaniu czy nakładaniu potrafią się oderwać po kawałku i nagle mogą znaleźć się w oku co parę razy mi się przytrafiło. Używałam ich częściej w pielęgnacji wieczornej chociaż uważam ze zastosowane rankiem lepiej działają i przynoszą bardziej widoczne efekty :),mimo wszystko cieszę się że miałam okazję poznać markę i ich produkty ale po te płatki ponownie nie sięgnę.
    Zalety:
    • działanie, bardzo ładnie rozświetlają okolice pod okiem dając efekty wypoczęcia, świeżości, przyjemnie chłodzą
    • wygodne opakowanie, łatwe w transporcie
    • odpowiednia ilość esencji
    • płatki nie podrażniają, nie powodują łzawienia, pieczenia czy szczypania
    • żelowy materiał z którego są wykonane płatki
    • wydajność, opakowanie zawiera 60 szt
    Wady:
    • brak spektakularnych efektów stosowania
    • potrafią przesuszyć moja skórę pod okiem i zawsze sięgałam po krem pod oczy aby przywrócić nawilżenie
    • potrafią się rwać na kawałki w najmniej odpowiednim momencie
    • cena regularna
  • 23 sierpnia 2023 o 10:47
    Są cudowne
    Te płatki pod oczy uzależniają , najchętniej uzywalabym ich codziennie . Skóra jest napięta i wygładzona , super nawilżają, opakowanie jest spore więc starczą na długo . Zjeżdżają tylko na początku opakowania przez nadmiar serum później już nie . Polecam
  • 21 sierpnia 2023 o 11:26
    Sa dobre
    Dobry produkt. Niestety płatki są bardzo delikatne, szczególnie jak już chwilę leżą na twarzy przez co przy próbie przesunięcia mogą się przerywać. Poza tym ok.
  • 6 grudnia 2020 o 21:12
    Poprawia wygląd skóry pod oczami
    Świetna maska pod oczy w formie płatków hydrozelowych. W opakowaniu znajdziemy 30 par półprzezroczystych płatków nasączonych w gęstym płynie. Płynu w opakowaniu mogłoby być troszkę więcej bo płatki z samej góry nie są zanurzone w tej cieczy i przed każdym użyciem muszę chwilkę potrząsnąć opakowaniem zanim odkręcę słoiczek i wyciągnę płatki. To jedyny mały minus czy raczej niewygoda. Opakowanie zawiera małą szpatułkę pomocną przy wyciąganiu płatków. Pojedynczy płatek nanosimy wprost na skórę, ja zwykle zostawiam taką maskę na ok pół godziny. Płatki dostarczają skórze drogocenne składniki, dobrze ją nawilżają, potrafią uspokoić i rozjaśnić nieco okolice pod oczami i uwaga: faktycznie radzą sobie z drobnymi zmarszczkami. Oczywiście, ze ich nie usuwają całkiem ale widać, że je tak jakby wypełniają, rozprasowują. Fajny efekt. Zdarzyło mi się stosować płatki także na bardzo spierzchnięte usta, przyklejałam wtedy dwa płatki na zamknięte usta i w ciągu pół godziny nawilżyly i odżywily suche miejsca. Produkt bardzo delikatnie pachnie (i ładnie). Producent także proponuje aby zostawić płatek w niewielkiej ilości przegotowanej wody lub toniku, wtedy płatek się rozpuści całkowicie i tym płynem można pielęgnować twarz jak serum. Jeszcze tej metody nie próbowałam ale pewnie się skuszę. Podoba mi się działanie tego kosmetyku, dodaje on skórze zdrowego blasku, pomaga pozbyć się widocznych śladów zmęczenia. Chętnie wypróbuje tez inne płatki tej firmy.
    Zalety:
    • Działanie
    • Łatwość stosowania
    • Fajne skladniki
    Wady:
    • W moim odczuciu mogłoby być więcej płynu, w którym zanurzone są płatki