Serum do twarzy

Bielenda Vegan Muesli, Matujące serum do twarzy `Owies, pszenica, mleczko ryżowe`

Bielenda Vegan Muesli Serum do Twarzy Matujące 30ml
HOBB
Bielenda VEGAN MUESLI Serum matujące dla cery mieszanej

• 18 września 2022 o 18:52
    Całkiem przyzwoite serum do twarzy
    Serum znajduje się w szklanej buteleczce z dozownikiem. Fajnie, że butelka jest przeźroczysta bo od razu widzimy zużycie. Serum ma kremową konsystencję. Dobrze się go rozprowadza i całkiem ładnie się wchłania. Używałam go na jeszcze mokrą od toniku skórę, dzięki czemu jeszcze lepiej czuć nawilżenie. Serum ma bardzo ładny zapach. W składzie mamy olej z otrąb ryżowych, olej z kiełków pszenicy, mąka z ziarna owsa/płatki owsiane, wyciąg z nasion owsa, niacynamid, skwalan, witaminę E, skwalen, palmitynian askorbylu (czyli stabilna, pochodną witaminy C), olej sojowy, kwas hialuronowy, hydrolizowane proteiny ryżowe. Jak widzicie w składzie znajduje się trochę ciekawych składników. Serum ma za zadanie matowić i nawilżać skórę oraz zmniejszać widoczność niedoskonałości. Moim zdaniem faktycznie po jego użyciu skóra była bardziej matowa i nawilżona ale nie wiem czy serum wpłynęło na zmniejszenie niedoskonałości. Uzyskała go codziennie rano i starczyło mi na ok. 1,5 miesiąca, musiałam nakładać go po 4-5 pompek. Sami oceńcie czy jest wystarczająco wydaje. Niestety ciężko było mi wydostać resztki z dna butelki - pompka ich nie zbierała a serum jest na tyle gęste, że nie spływa po obróceniu butelki. Ogólnie produkt jest całkiem przyjemny i może kiedyś do niego wrócę jeśli będzie w jakiejś super promocji.
  • 22 kwietnia 2022 o 21:55
    Migdałowe i leciutkie
    Serum bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Mamy w nim ekstrakty roślinne, olejki np z kiełków pszenicy sojowy, mleczko ryżowe, witaminy, mączkę owsianą. Zamknięte jest w wygodnej, szklanej butelce z pompką, Ma formułę lekkiego kremiku i piękny migdałowy zapach. Posiadam skórę mieszaną. Ze względu na kremową i bardzo lekką formułę stosowałam je jako lekki kremik na dzień, na uprzednio zaaplikowane, żelowe serum. Jest niezwykle przyjemne w użyciu, błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia na skórze lepkiej warstwy. Skóra jest po nim miękka i aksamitna w dotyku. Niestety mimo obietnic producenta i zawartości mączki owsianej nie daje matowego wykończenia, więc jeśli go szukacie to nie tutaj. Nadaje się pod makijaż. Dla mnie to bardzo przyjemne, lekkie, nawilżająco-odżywcze serum, które możemy używać jako kremik. Plusem jest nie wysoka cena. Ciekawa seria dla "mieszańców" :)
    Zalety:
    • Skład
    • Lekka formuła
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Nie matowi
  • 19 marca 2021 o 14:11
    Super dla cery mieszanej :D
    Czas używania: półtorej miesiąca Z początku kupowałam wersję nawilżającą ze względu na Saharę na twarzy. Jednak, gdy moja cera znowu wzięła się za produkowanie sebum, kupiłam ową wersję matującą. Zacznijmy od tego, że serum pięknie pachnie i dozuje idealną ilość na pokrycie całej twarzy- gdy mam gorsze dni daję jeszcze pół pompki na czoło :) Szybko się wchłania oraz nie pozostawia lepkiej warstwy. Jako baza pod makijaż sprawdza mi się ono świetnie- lekko nawilża oraz matuje. Z dobrze dobranym podkładem przedłuża jego trwałość :) Natomiast, jak z wydajnością? Owy produkt starcza mi na spokojne dwa miesiące. Podsumowując, polecam dla cer mieszanych, gdy wasza skóra namiętnie zacznie produkować sebum :]
    Zalety:
    • Buteleczka
    • Matuje
    • Delikatnie nawilża
    • Idealne dla cery mieszanej
    • Nie pozostawia lepkiej warstwy
  • 18 marca 2021 o 17:16
    Fajna baza pod makijaż
    Serum szybko się wchłania i sprawia, że skóra staje się miękka i nawilżona. Nie zapycha porów. Czasami stosuje pod makijaż i jest ok. Do tego ładnie pachnie. Trochę gorzej z matowieniem, spodziewałam się lepszego efektu, ale w moim przypadku nie sprawia, że skóra świeci się bardziej.
  • 22 września 2020 o 21:39
    Poprawne
    Kosmetyki Bielendy darzę wyjątkowym uczuciem od kiedy pamiętam. Zawsze dobrze dostępne, w przystępnych cenach, nigdy, przenigdy żaden nie zrobił mi krzywdy (mam cerę suchą, naczynkową, wrażliwą). No i jest cała masa ich kosmetyków, w których naprawdę mocno się zakochałam. Dlatego jak tylko zobaczyłam nowość od Bielendy, zachwycona działaniem Vegan Muesli do cery suchej, skusiłam się również na serum matujące (czasem lubię sięgnąć po kremy i sera matujące/odżywcze, nadrabiając odpowiedni poziom nawilżenia kwasem hialuronowym, tym bardziej że serum miało być docelowo używane pod makijaż. Tak jak wspomniałam serum nie uczuliło i nie podrażniło mojej cery. Nie zauważyłam zmniejszenia zaskórników, tak jak obiecuje producent. Jako że ma raczej kremową konsystencję aplikacja też była naprawdę przyjemna. Po aplikacji czułam przyjemny efekt, ale nie zmatowienia, tylko nawilżenia! Dlatego uważam że serum jest poprawne - raczej nie matuje tak jak to sobie wyobrażałam. I szczerze mówiąc, spokojnie obeszłabym się bez niego. Plus za to że serum ekspresowo szybko się wchłania i nie zapycha. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • nie zapycha
    • nawilża
    • nie podrażnia, nie uczula
    • przyjemny zapach
    • urocze opakowanie
    Wady:
    • nie matuje
    • cena za wysoka w stosunku do efektów