Cienie do powiek

NYX Professional Makeup Modern Dreamer Shadow Pallette Paleta cieni do powiek

• 22 lutego 2021 o 20:36
    Dla fana kolorów - idealna
    Paletkę zakupiłam w drogerii internetowej od razu po jej premierze. Szczerze to jednak warto polować na promocje niż kupować ją w regularnej cenie lub zakupić inną wersję paletki bo można się nieco rozczarować : / Paletka zawiera wiele różnych kolorków od matowych po błyszczące folie. Cienie ładnie się rozcierają, blendują się ze sobą, długo się utrzymują, ale nie wszystkie są dobrze napigmentowane. Mam tu na myśli żółty cień - pigmentacja słaba, trzeba się trochę namachać pędzelkiem lub podkładać wcześniej białą bazę oraz cień się osypuje i potrafi "zniknąć" z powieki w ciągu dnia, czerwień wypada bardziej pomarańczowo niż jak jest w opakowaniu. Metaliczne, brokatowe cienie same nie przyklejają się do powieki, wcześniej należy nałożyć primer, na szczęście ładnie błyszczą. Pozostałe cienie są w porządku, kolorki na powiece takie jak w opakowaniu. Opakowanie plastikowe, solidne. Paletka wydajna.
    Zalety:
    • kolorki
    Wady:
    • pigmentacja żółtego cienia
  • 17 marca 2020 o 15:07
    Uwielbiam nasycenie jej barw
    Paletkę posiadam od kilku miesięcy, wcześniej używałam paletki/kuferka z Sephory, z której byłam bardzo nie zadowolona. Odkąd jednak nabyłam tę paletę cieni, pokochałam makijaż i teraz używam jej codziennie. Kolory są mocno napigmentowane, nie osypują się, świetnie współgrają ze sobą i bez problemu można je mieszać ze sobą. Kolorów jest sporo, więc można wykonać wiele różnych i ciekawych połączeń. Nie ścierają się, ani nie rozmywają w ciągu dnia dzięki czemu mój makijaż jest ciągle perfekcyjny. Ważną zaletą jest także to, że są one bardzo wydajne, a ich gramatura jest dość spora przez co, mimo że używam ich non stop, to jeszcze nie dotarłam do dna pudełeczka. Uważam, że cena jest dość wysoka, jednak jak najbardziej adekwatna do jakości produktu. Posiadam jeszcze inne kosmetyki firmy Nyx i mogę przyznać, że je uwielbiam! Są na prawdę długotrwałe, a makijaż wygląda bardzo profesjonalnie.
    Zalety:
    • nie osypują się
    • długo się utrzymują
    • nie rozmazują się
    • są mocno napigmentowane
    • wydajne/na długo starczają
    • różnorodne kolory
    • fajne opakowanie z "klikiem"
    • duże kwadraciki z cieniami
    • adekwatne jakościowo względem ceny
    • idealne zarówno na co dzień, jak i na większe okazje
    • makijaż wygląda profesjonalnie
    • można je łączyć ze sobą
    • da się uzyskać matowy i super, błyszczący efekt
    Wady: