Szampony do włosów

Hairy Tale Cosmetics Murky Scalp Balance Shampoo Kojący szampon do przetłuszczającej się skóry głowy

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 listopada 2024 o 13:34
    Zawsze do niego wracam
    Moje cienkie wlosy to typowe niskopory, wiecznie walcze o objetosc. Dobor szamponu to dla mnie nie lada wyzwanie, poniewaz te mocniejsze podrazniaja mi skore glowy, a lagodniejsze nie domywaja dobrze wlosow. Szampon Murky kupilam po raz pierwszy jesienia 2020 i od tamtej pory stale do niego wracam. Poczatkowo szampon w ogole mi sie nie sprawdzil, skora glowy byla ukojona, ale przetluszczala sie jeszcze szybciej. Nie wiedzialam nad czym ludzie sie zachwycali. Dopiero po kilku miesiacach swiadomej pielegnacji i regularnego uzywania szamponu odkrylam jego moc. Szampon doskonale przywraca rownowage skalpu, lagodzi podraznienia, ale przy tym myje wlosy dosyc mocno jak na lagodny szampon i nie obciaza u nasady. Dzieki swojej gestej konsystencji, zuzywa sie wolniej niz inne szampony. Jak dla mnie same plusy. Mimo ze nie nalezy do tanich szamponow, zawsze ciesze sie na jego dostawe. Jesli chodzi o wady, to koniecznie trzeba sie przylozyc do techniki mycia, poniewaz szampon latwo placze wlosy. Czasami irytuja mnie tez ciagle zmiany w konsystencji spowodowane sezonowa produkcja - premierowe szampony byly istna galareta, potem zrobily sie bardzo wodniste, teraz jest cos pomiedzy. Nigdy nie wiem, czego sie spodziewac po tym szamponie, mimo ze uzywam go juz od 4 lat. Ma przepiekny zapach zielonej herbaty i cedru, co bardzo mi odpowiada. Na pewno bede do niego wracac dalej, choc stale rosnaca cena zaczela mi nieco przeszkadzac.
    Zalety:
    • Dobrze myje skory glowy
    • Reguluje skalp
    • Gesta konsystencja
    • Sezonowa dostepnosc
    • Placze wlosy
    • Czeste zmiany w konsystencji
  • 30 sierpnia 2024 o 17:23
    Uratował moją skórę głowy
    Na szampon ten trafiłam na grupie wlosingowej i postanowiłam dać mu szansę. Borykam się z przesuszoną skórą głowy, dodatkowo z LZS więc moja skóra mocno się łuszczy. Po odstawieniu sterydów zdecydowałam się spróbować czegoś delikatnego. Cena szamponu nie jest najniższa ale moim zdaniem szampon jest zdecydowanie wart tej ceny. Mimo że należy do delikatnych szamponów to świetnie domywa wlosy. Nawet po olejowaniu włosów czy skóry głowy szampon świetnie radzi sobie z domyciem nawet po jednokrotnym użyciu. Jest przy tym mega wydajny i bardzo dobrze się pieni. Buteleczka wydaje się niewielka ale już niewielka ilość wystarczy by umyć włosy do łopatek. Zresztą ciężko nałożyć go za dużo bo jest bardzo gęsty, co moim zdaniem działa tu na plus. W dodatku mam wrażenie że stan mojej skóry głowy poprawił się przy jego regularnym używaniu. Natomiast trzeba być świadomym że przez to że Murky nie zawiera oblepiaczy to włosy po nim będą szorstkie i mogą się plątać więc bez porządnej odżywki na długość ani rusz.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Mega wydajny
    • Super się pieni
    • Wygodne opakowanie
    • Poprawia stan skóry glowy
    • Pozostawia włosy szorstkie
  • 24 lutego 2024 o 11:12
    Niestety nie rozumiem zachwytów
    Moja skóra głowy szybko się podrażnia i przetłuszcza. Zgodnie z obietnicami ten szampon ma koić taką skórę głowy. Może zaraz po umyciu jest taki efekt. Na następny dzień moje włosy już nie należały do najświeższych. Nie zauważyłam poprawy pod tym kątem. Na plus delikatny zapach, bardzo ładne opakowanie. Kupiłam go do testów (odlewkę). Nie wiem czy zdecydowałabym się na pełnowymiarowy produkt za normalną cenę.
    Zalety:
    • zapach, opakowanie
    ani34
    10 listopada 2023 o 21:35
    Warto kupić i wypróbować
    Mi się sprawdza super, nie mam przetłuszczającej się skóry głowy, jednak zawsze miałam dużo problemów związanych z podrażnieniem przez szampony lub swędzeniem głowy. Używałam przeróżnych szamponów wcześniej, by się pozbyć tego uczucia. Nawet były też to apteczne na receptę i żaden mi się tak dobrze nie sprawdził jak murky. Nie swędzi mnie nic kompletnie po nim i też pomimo że to jest mocny dosyć szampon to nie czuję przesuszenia skóry. Jeśli chodzi o typowo aspekt przetłuszczania się włosów to na pewno długo się trzymają świeże, nawet bardzo. Myślę że powinien się sprawdzić przetłuszczającej się skórze. Jednak trzeba mieć na uwadze że szampon nie jest jakiś super delikatny i zachowuje się tak jak mocniejsze szampony na włosach, czyli powoduje że stają się sztywniejsze. Ja muszę zawsze czymś je po tym jeszcze nawilżać, ale na dłuższą metę nie rujnuje mi ten fakt jakoś włosów, więc chyba jest to do przebrnięcia. Nie jest na pewno dla każdego ten szampon. Dla niektórych może być za mocny, więc uważałabym z bardzo suchą skórą głowy tutaj. Jednak uważam że jeśli macie jakieś problemy ze skórą głowy czy to przetłuszczanie czy jakieś swędzenie itp to warto spróbować, bo może się sprawdzić.
    Zalety:
    • długo trzyma świeżość włosów
    • nie swędzi nic po nim, ani nie ma żadnych innych tego typu dolegliwości na głowie
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • Napisane na ulotce jest że jest łagodny, a raczej jest z tych mocniejszych
    Drogeria Cocolita.pl
  • 4 listopada 2023 o 13:57
    Nie działa.
    Mam skórę głowy przetłuszczającą się i ten produkt na mnie nie działa. Przyzwyczaiłam się do braku efektów tego typu produktów, bo rzadko cokolwiek przedłuży świeżość moich włosów. Miałam wysokie oczekiwania co do tego szamponu - rozczarowałam się. Włosy były oklapniete po połowie dnia. Czułam, że przetłuszczają się szybciej niż po np. zwykłym Syoss. Szampon kiepsko się pieni, więc ma się wrażenie że nie ma w ogóle na włosach produktu, który mógłby je umyć - przez co dokłada się więcej i więcej. Butelka jest ok, nie przeszkadza mi takie opakowanie. Szata graficzna spoko. Kolejny minus to cena - 59 zł. Jakby kosztował 15 zł, to też byłoby mi szkoda wydanych pieniędzy. Jedyny produkt, który mi pomógł to Bioxsine i nic go nie pobije. Kosmetyki influencerów rzadko mi się sprawdzają, chyba przestanę je kupować :).
    Wady:
    • słabe pienienie się
    • nie działa na przetłuszczający się skalp
    Drogeria Cocolita.pl