Maseczki klasyczne

Korres Hydra-Biome, Probiotic Superdose Face Mask with Real Greek Yoghurt (Maska do twarzy z greckim jogurtem i technologią Hydra-Biome)

Bodyland.pl
hairstore.pl
notino.pl
Korres Greek Yoghurt

• 4 czerwca 2024 o 8:03
    Świetnie nawilża
    Maskę dostałam od koleżanki, która znakomicie zna się na składach i wie że mam suchą skórę. Nakładałam ją pędzlem, jest dość gęsta i przyjemnie kremowa. Maska faktycznie sprawia, że skóra jest nawilżona i odżywiona. Sam zapach nie jest jakiś przyjemny, ale po nałożeniu go nie czuć. Porządny szklany słoiczek zdecydowanie na plus. Raz przy zmywaniu dostała mi się do oka i piekło, więc polecam uważać.
  • 13 lutego 2024 o 9:46
    Fajna, ale za droga
    Nie mogę na ten produkt nic złego powiedzieć, bo przyjemnie się go używało. Znalazłam pojemność 20ml w kalendarzu adwentowym. Maseczka jest kremowa, bardzo delikatnie pachnie jogurtem. Łagodzi buzię, dobrze ją nawilża i delikatnie zmiękcza. Ale niekoniecznie sama bym ją kupiła, bo nie robi nic ponad to. Konsystencja jedwabista. Wydajność średnia. Jak komuś nie szkoda wydać tyle kasy to ok. Gdyby była o połowę tańsza, może bym się kiedyś skusiła. Do cer wrażliwych ma sens jej zakup. Maseczka odżywia, nawilża i zmiękcza.
  • 8 maja 2023 o 18:27
    Jestem na TAK
    Maskę (w przeciwieństwie do kremu na dzień ) bardzo lubię. Po nałożeniu daje ukojenie i chłód. Często używam cienką warstwę na noc zamiast kremu. Czy stosunek jakości do ceny jest odpowiedni? Moim zdaniem tak
    Zalety:
    • dość wydajna
    • nie drażniący zapach
    shewild
    21 sierpnia 2022 o 17:45
    Puszysty deser dla skóry
    Bardzo apetyczna propozycja skierowana do skóry wrażliwej i suchej, ale tak naprawdę jestem przekonana, że sprawdzi się w pielęgnacji każdego typu cery. Zużyłam pełnowymiarowe opakowanie o objętości 100 ml, więc mogłam ją bardzo dobrze przetestować przez kilka ładnych miesięcy. Miałam trochę obaw przed tak sporą objętością, ale zdecydowanie wolę używać pełnych wersji, aby przetestować je dobrze, bo często mniejsza objętość nie dawała mi pełnego obrazu. W tym przypadku cieszę się, że skusiłam się na duży słoiczek, bo używanie maski było czystą przyjemnością. Zacznę od oprawy wizualnej i technicznej. Maska mieści się w szklanym słoiczku, z którego wygodnie nakłada się ją palcami. Ma cudowną konsystencję - jakby puchatego musu, ma w sobie coś na kształt bardzo drobnych pęcherzyków powietrza, dzięki czemu ma się wrażenie jakby się nakładało jakiś puszysty mus czy deser. Ma charakterystyczny zapach - coś jakby faktycznie jogurt, z lekko kwaskowatym aromatem. Mi ten zapach zupełnie nie przeszkadzał i uważam, że ma swój urok. W każdym razie zupełnie mi nie przeszkadzał kiedy maskę trzymałam na twarzy. A nakładałam ją bardzo obficie i trzymałam dłużej niż zaleca producent - czasem miałam ją na twarzy nawet ok. 40 minut. Maska genialnie koi i łagodzi. Gdy miałam lekko podrażnioną skórę (czy to od innych kosmetyków, czy to od słońca), wystarczyło jednokrotne nałożenie maski i skóra wracała do normy. Maska świetnie się spisała jako kojący kompres po długim przebywaniu na słońcu. Wszelkie suche skórki, podrażnienia czy zaczerwienienia praktycznie od razu znikały. Maskę bardzo łatwo się zmywa. Na mojej skórze sporo się wchłaniało, ale z racji, że nakładałam grubą warstwę, zawsze zostawało trochę resztek do zmycia. Wystarczy trochę ciepłej wody i skóra jest czysta, nie zostaje na niej żadna lepka czy inna warstwa. Skóra po każdym użyciu maski była dobrze odżywiona, miękka, gładka, w dotyku aksamitna i jędrna. Z nawilżeniem było o tyle dobrze, że maska bardzo delikatnie podbijała naturalny poziom nawilżenia. Nie jest to maska stricte nawilżająca, więc nie miałam też żadnych wielkich oczekiwań w tym względzie. Maska jest tak łagodna, że nawet jak miałam lekko podrażnioną skórę, to idealnie koiła, w żaden sposób nie zaogniała tego stanu. Ogółem muszę przyznać, że nie znajduję żadnego minusa jeśli chodzi o ten produkt. Świetnie wywiązuje się ze swojego zadania, a do tego jest niezwykle przyjemny w aplikacji. Jedynie cena jest nieco zaporowa, ale maskę można upolować w znacznie niższej cenie. Polecam i chętnie do niej wrócę w przyszłości.
  • 19 kwietnia 2022 o 17:27
    hit
    Ta maseczka jest moim hitem. Uwielbiam ją ❤️ Właśnie takiej maseczki brakowało w mojej pielęgnacji. Maseczka ma postać gęstej pianki, która bardzo łatwo aplikuje się na skórę. Jest niesamowicie wydajna, jednak im więcej jej nałożymy, tym efekt będzie lepszy. Maska ma delikatny jogurtowy zapach. W składzie znajdziemy oczywiście prawdziwy grecki jogurt, a także kwas hialuronowy, czy prebiotyki. Maseczka głęboko nawilża skórę, łagodzi podrażnienia, zmniejsza zaczerwienienia. Regularnie stosowania wpływa pozytywnie na wygląd skóry i wspiera jej mikrobiom. Skóra jest miękka i gładka. Dzięki wsparciu mikrobiomu, skórą szybciej się regeneruje i jest odporna na działanie szkodliwych czynników zewnętrznych. Polecam ten produkt nawet osobom z cerą tłustą, czy mieszaną, bo dzięki temu, że jest to maseczka do spłukiwania, nie obawiam się obciążenia skóry. Maseczka jest niezwykle przydatna podczas regularnego stosowania kwasów złuszczających, czy retinolu.
    Zalety:
    • duże opakowanie
    • delikatny zapach
    • przyjemna konsystencja
    • jest bardzo wydajna
    • genialne działanie dla skóry
    Wady:
    • wysoka cena