Błyszczyk Maybelline New York Lifter Gloss to jeden z tych produktów, które zrobiły na mnie naprawdę duże wrażenie.
Od samego początku polubiłam go za piękny efekt na ustach, jak również za formułę, która jest bardzo komfortowa w noszeniu. Jako osoba, która regularnie sięga po błyszczyki, mogę powiedzieć, że ten z Maybelline to jeden z moich ulubionych.
Próbowałam kilku różnych odcieni z tej kolekcji i muszę przyznać, że wszystkie mnie zachwyciły. Od bardziej neutralnych, codziennych kolorów, po te z odrobiną intensywniejszego blasku – każdy z nich daje przepiękny, naturalny efekt. Błyszczyk nie jest za ciężki, ale ma odpowiednią gęstość, która sprawia, że usta wyglądają pełniej i są subtelnie nawilżone. Zdecydowanym atutem jest także to, że produkt nie lepi się, co sprawia, że komfort noszenia jest naprawdę wysoki.
Formuła Lifter Gloss zawiera kwas hialuronowy, co dodatkowo sprawia, że usta są nawilżone i wyglądają zdrowo. Efekt jest bardzo naturalny, błyszczyk nie pozostawia tłustego filmu, tylko ładny, miękki połysk, który utrzymuje się przez dłuższy czas.
Błyszczyk ma również przyjemny zapach, który nie jest przytłaczający, a raczej subtelny, co dodaje mu przyjemności w codziennym użytkowaniu. Aplikator jest wygodny, dobrze nabiera odpowiednią ilość produktu, co ułatwia aplikację.
Zalety:
✔️ Piękny, naturalny połysk na ustach
✔️ Formuła z kwasem hialuronowym nawilżająca i pielęgnująca
✔️ Wygodny aplikator
✔️ Lekka konsystencja, nie lepi się
✔️ Szeroka gama kolorystyczna, która odpowiada wielu preferencjom
✔️ Dobrze utrzymuje się na ustach
Wady:
❌ Może wymagać aplikacji co kilka godzin, szczególnie po jedzeniu lub piciu
❌ Nie daje intensywnego koloru, co może nie odpowiadać osobom, które preferują mocniejszy efekt
Podsumowując, Maybelline New York Lifter Gloss to świetny wybór dla osób, które szukają błyszczyka łączącego efekt nawilżenia i naturalnego połysku. Jest to produkt, który pasuje na każdą okazję – zarówno do codziennego makijażu, jak i na specjalne wyjścia. Cieszę się, że odkryłam tę linię i na pewno będę do niej wracać!
- Trwałość