Maseczki klasyczne

Jorgobé The Original Black Peel Off Mask Oczyszczająco-normalizująca czarna maska peel-off

• 8 stycznia 2021 o 12:02
    OK
    Maska do twarzy sprawdza mi się teraz na podskórne pryszcze które wyskakują od ciągłego noszenia maseczki, jak tylko zauważam zmianę faktury skóry nakładam ją i wypryski znikają. U mnie nie działa na wągry i zanieczyszczenia więc jeżeli ktoś chce ją kupić z tego powodu to odradzam. Ogólnie ok ale zapewne są lepsze tego typu. Jak na peel off przy ściąganiu nie boli i schodzi łatwo jedyne co przeszkadza to duża zawartość alkoholu która mnie szczypie w oczy kiedy nakładam ją na nos.
    Zalety:
    • działa na podskórne pryszcze od maseczki
    • łatwo się ściąga
    Wady:
    • duża zawartość alkoholu
    • nie działa na wągry i zanieczyszczenia skóry
    Finka2L
    22 listopada 2020 o 13:23
    Jeśli ktoś lubi peel offy
    Nie lubię masek peel off. Nie i już. Sama ich nie kupuję, ale tę dostałam w ilościach 2 pełnowymiarowych tubek i w sumie nie jestem z tego powodu jakoś zadowolona, a patrząc na cenę kręcę głową, bo maska nie jest jej warta. Żadna maska nie jest warta 100zł, naprawdę. Co by jednak dłużej nie marudzić przejde od razu do opisu produktu. Jak widać tuba jest czarna, nieprzezroczysta. W środku mamy równie smoliście czarną, kleistą substancję, która pachnie alkoholem, ale to mnie nie dziwi wszak wszystkie peel offy go posiadają, bo muszą.Mnie on krzywdy nie robi, bo i tak wyparowuje, ale cerom suchy, wrażliwym nie polecam zresztą maski tego typu i tak nie są dla nich. Maskę nakładam grubszą warstwą, bo zdarzyło mi się.że cieńsza warstwa kiedy wyschła była nie do oderwania. Uważającie na to. Maska zasycha dość szybko i można ją zdjąć praktycznie w jednym kawałku, nie trzeba się za bardzo trudzić. Nie jest to też bolesne. No, a jakie rezultaty? No cera jest odświeżona, czysta, ale nie powiedziałabym, że jakoś wybitnie zdetoksowana, mega oczyszczona jak z salonu. Taki efekt mam po wielu maskach, żadna nie daje mi efektu wow, bo może tylko torfowa maska Sacred Forest Sosar, ktorą tak w ogole bardzo polecam. Ta opsiywana maska jest przeciętna, a może ja mam za czystą cerę dla niej, bo nie borykam się z pryszczami, zaskórnikami i oprócz nierównego kolorytu nie mam z nią problemów. Jednak maseczkowy rytual powtarzam co weekend, taki mój nawyk. Tu niby mamy cały zestaw oczyszczaących składników, ale w sumie maska działa jak każdy peel off. Szału nie ma.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • słabe działanie oczyszczające