Kremy na dzień

FaceBoom Superstar, Illuminating Face and Eye Cream Nawilżająco - rozświetlający krem do twarzy i pod oczy 'Połyskliwy Debeściak'

Miroku
    18 marca 2025 o 17:36
    Obciąża cerę
    Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle. Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Ostatnio także zauważam większe skłonności do jej wysuszania, zapewne w związku ze zbliżaniem się do 30stki. Ten krem dostałam w prezencie razem z masełkiem do demakijażu. Pierwsze wrażenie świetne-ładne i praktyczne opakowanie(miękka tubka z wąskim dziubkiem) oraz uroczy zapach-jakby wiśniowy(chociaż ździebko za mocny dla mojego nosa). Konsystencja także fajna-kremowa, ale jednocześnie lekka, szybko się wchłania. Wykończenie ma lekko świetliste, naturalne i to by mi jeszcze odpowiadało gdyż nie szukam mocnego matu za wszelką cenę i lubię efekt rozświetlenia. Nawilżenie jest całkiem dobre, jak na krem na dzień(intensywniejszych efektów pielęgnacyjnych oczekuję od produktów, które stosuję wieczorem), chroni przed wysuszeniem oraz niekorzystnym wpływem suchego czy zanieczyszczonego powietrza. Jednak z tym kremem na twarzy wraz z upływem dnia jest coraz gorzej-nadmiar sebum, tłusty i niezdrowy błysk, a także dziwne uczucie jakby na mojej skórze oprócz nadmiaru tłuszczu znajdowała się jeszcze warstewka przypominająca zważony puder transparentny, dziwne to. Cera jest obciążona, lepka oraz mocno nieświeża, wygląda na bardziej zmęczoną i po prostu brzydszą. Do tego produkt zapycha oraz uczula-już po kilku jego użyciach, pojawiają się nowe zaskórniki, a także krostki oraz podskórne bolesne gule, do tego skóra twarzy zaczynała mnie nieprzyjemnie swędzieć, a miejscami nawet wyskakiwały zaczerwienione plamy podrażnieniowe. Dlatego jestem zdecydowanie na nie-dla mojej cery ta formuła to kompletny niewypał, a nie super star.
  • 6 stycznia 2025 o 11:00
    Srebrne rozświetlenie
    Najbardziej do zakupu skłonił mnie napis, że jest to krem do cery odwodnionej. Zawsze na przełomie jesieni i zimy mam problem z przesuszeniami i dyskomfortem na twarzy. Tymczasem jest to produkt lekki i głównie rozświetlający. W kolorze śnieżnej bieli, niby nie widzę drobinek, ale na twarzy zostawia efekt wręcz lustrzanego błysku. Jak po rozświetlaczu. Nawilżenie z kolei jest dosyć słabe. Czuję, że mam coś na skórze, ale nie jest to przyjemnie kojące. Oczekiwałam więcej. Używam go pod makijaż i tutaj nie ma zgrzytów z żadnym podkładem. Dla mnie do zużycia i zapomnienia, bardzo podstawowy krem na dzień. Może lepiej sprawdzi się przy skórze szarej, zmęczonej. Na pewno nie dla suchych cer. Opakowanie z uciekającą nakrętką. Produkt dobrze wychodzi, gdy jest go w środku dużo. Pod koniec czasami strzela, gdy jest już sporo powietrza w tubce.
    Zalety:
    • Mocne rozświetlenie optyczne
    • Słodki zapach
    Wady:
    • Słabe nawilżenie
  • 23 czerwca 2024 o 12:57
    Mocne rozświetlenie
    Krem ma ładne opakowanie z precyzyjnym aplikatorem, którym można dobrze dawkować produkt. Krem jest lekki i bardzo rozświetlający. Daje mocne glow na skórze. Sprawdza się dobrze pod makijaż, nic się nie roluje. Współgra także fajnie z innymi produktami. Fajnie nawilża i koi skórę. Jego dużym plusem jest to że szybko się wchłania.
    • aplikator
    • rozswietlenie
    • nawilzenie
    • nadaje się pod makijaż
    Wady:
    Staria
    10 maja 2024 o 14:13
    Przyjemnie się kojarzy.
    Myśląc o tym kremie przypomina mi się jego aksamitna konsystencja z mieniącymi jednak nie nachalnymi drobinkami oraz przyjemny, słodkawy zapach. Produkt rzeczywiście pięknie rozświetla, co zawdzięczamy drobinkom miki. Poza tym zawiera dużo dobrych substancji pochodzenia naturalnego. Sposób dozowania na plus- wąska końcówka ułatwia precyzyjne dawkowanie kremu, nawet pod oczy. Producent mówi że krem jest lekki i z tym się zgodzę. Wchłania się błyskawicznie, poziom nawilżenia określiłabym jako średni, u mnie sprawdza się w lecie, w zimie potrzebuję jeszcze serum. Myślę że to fajny dzienny krem, chętnie do niego jeszcze wrócę.
  • 10 maja 2024 o 0:32
    Idealne rozświetlenie
    Jestem miło zaskoczona tym produktem,krem świetnie poradził sobie z zaczerwieniami na twarzy,dodał jej blasku i rozświetlenia.Lekka formuła, nadaje się do codziennej pielęgnacji, dobrze nawilża i poprawia elastyczność skóry.Nie zapycha i nie roluje się, bardzo ładnie się prezentuje solo na twarzy,ale też dobrze sobie radzi z okolicami oczu, nie szczypie i nie podrażnia,Pięknie pachnie.
    • Konsystencja
    • Rozwietlenie