Kremy z filtrem do twarzy

Image Skincare MD Restoring Daily Defense Moisturizer SPF 50 Filtr ochronny SPF 50

4 na 51 opinię

• 23 maja 2021 o 7:23
    Lekki krem z filtrami mieszanymi
    Krem kupiłam za namową jednej z konsultantek w sklepie, gdy szukałam filtra UV o lekkiej konsystencji i wysokiej ochronie. Image Skincare jest produktem luksusowym dlatego kupując go od razu wiedziałam że nie zrobię tego ponownie, chciałam natomiast przetestować lekkimi krem z filtrem z wyższej półki. Kosmetyk wystarczył mi na 2 tygodnie stosowania ok 2-3 razy dziennie na samą twarz. Początkowo po nałożeniu trochę się świeci dając efekt mokrej skóry, na szczęście to mija po kilku minutach. Największymi zaletami kremu jest to że nie bieli, wygląda dobrze na skórze bez makijażu (nie wymaga przypudrowania), ma cudowny zapach cytrynowego sorbetu, jest naprawdę lekki (z filtrów SPF50 które znam tylko Holika Holika może z nim konkurować) i zapewnia wysoką ochronę przeciwko UVB, UVA i HEV. Największą wadą jest to że nałożony w zbyt dużej ilości może trochę się rolować. Krem ma też dosyć niepraktyczne opakowanie: z pozoru zwykła tubka z nakrętką ale w rzeczywistości nakrętki się nie odkręca tylko przekręca w bok i wtedy pojawia się w niej dziura przez którą wydobywamy kosmetyk... Trochę zbyt wymyślne jak na mój gust bo przez to rozmazujemy krem na nakrętce na której stoi, nie wydaje się to zbyt higieniczne. Ogólnie filtr Image Skincare oceniam na plus, jeśli ktoś jest w stanie pozwolić sobie na tak wysoką cenę to zdecydowanie polecam. Ja niestety więcej go nie kupię, pomimo tego że jest niezły (choć nie wybitny) to moja kieszeń nie przeżyłaby regularnego stosowania.
    Zalety:
    • Bardzo lekki
    • Dobrze się wchłania
    • Zapewnia ochronę nie tylko przed UVA i UVB ale też HEV
    • Cudowny zapach cytrynowego ciastka/sorbetu
    • Ma właściwości pielęgnacyjne
    • Raz wchłoniony nie świeci się i wygląda dobrze na mieszanej skórze bez makijażu
    • Nie bieli
    Wady:
    • Niepraktyczne opakowanie
    • ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE na wysokim miejscu w składzie
    • Nałożony w zbyt dużej ilości może się rolować