Balsamy do ciała

Manufaktura Piękna Pielęgnacyjny puch do ciała - balsam `Hawajski klimat`

Iccgk
    29 października 2024 o 16:36
    niesamowicie piękny zapach, średnie nawilżenie
    Manufaktura Piękna puch do ciała `Hawajski klimat` to produkt, który miał przenieść mnie w wakacyjny nastrój i zapewnić intensywną pielęgnację, ale w rzeczywistości okazał się trochę mniej skuteczny, niż oczekiwałam. Konsystencja balsamu jest rzeczywiście bardzo ciekawa – puszysta, lekka, przypominająca mus, co sprawia, że aplikacja jest przyjemna i wręcz relaksująca. Produkt dobrze rozprowadza się na skórze i szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy, co jest dużym plusem. Zapach `Hawajski klimat` to słodka, tropikalna mieszanka, która utrzymuje się na skórze przez dłuższy czas, co dla mnie osobiście jest dużą zaletą – nadaje skórze egzotyczny aromat i naprawdę wprowadza w wakacyjny nastrój. Jeśli jednak chodzi o działanie pielęgnacyjne, to niestety brakuje mi tu głębszego nawilżenia. Skóra jest miękka zaraz po aplikacji, ale efekt nawilżenia jest raczej powierzchowny i nie trwa długo. Dla osób z bardzo suchą skórą może się okazać niewystarczający, zwłaszcza w chłodniejszych miesiącach. Podsumowując, `Hawajski klimat` to miły dodatek do codziennej pielęgnacji, idealny dla tych, którzy lubią lekkie formuły i przyjemne zapachy, jednak dla wymagającej skóry może nie spełnić wszystkich oczekiwań.
  • 25 października 2024 o 19:18
    Obłędny zapach
    Balsam ma bardzo lejącą się konsystencję i wystarczy mała ilość, żeby pokryć całe nogi. Przyzwoicie nawilża i koi skórę. Daje chłodzący efekt, który jest bardzo przyjemny zwłaszcza latem. Wchłania się szybko, ale zostawia mokre wykończenie i lepi się do ubrań. Z tego powodu używałam go rano do spódnic i krótkich spodenek. Służył mi jako perfumy, bo zapach ma obłędny, egzotyczny i utrzymuje się cały dzień.
    Zalety:
    • zapach!
    • nawilżenie
    Wady:
    • klei się do ubrań
  • 29 października 2023 o 11:39
    Cuuuudowny zapach
    Ten kosmetyk kupiłam skuszoną promocyjną ceną (zapłaciłam około 14 zł) i ciekawą nazwą. Puch do ciała faktycznie pachnie niczym luksusowe wakacje na Hawajach. Ten zapach jest przepiękny! Owocowy, świeży i otulający. Każdy , komu pokazywałam ten balsam był w nim zakochany. Konsystencja jest delikatnie gęsta, nie jest to ultra lekki, ale też nie ciężki balsam. Moim zdaniem idealny na lato. Nawilżenie nie jest jakieś mocne, znam balsamy znacznie mocniej nawilżające, ale też nie jest źle. Zdecydowanie warto kupić dla walorów zapachowych.
    Zalety:
    • Przepiękny zapach
  • 25 stycznia 2023 o 18:39
    Zwykły balsam
    Widząc, że to jest puch do ciała spodziewałam się zupełnie innej, jakiejś innowacyjnej konsystencji, tymczasem jest to zwykły balsam, może o lekko jogurtowej konsystencji. Ogólnie nie mogę się do niczego przyczepić, ale jest pewne rozczarowanie, że to nie jest puch, mus ani nic w tym rodzaju. Opakowanie minimalistyczne - szare, jak sudocrem, może przez to jest bardziej eko? Znając triki marketingowe nie mogę powiedzieć, że zachęca do zakupu, chociaż mi osobiście nie przeszkadza, ale jednak pojawiła się w głowie taka myśl. Zapach ładny, rzeczywiście mocny. Mi przypomina zapach ananasowych galaretek w czekoladzie. Może są też nuty papaji i to w zasadzie wszystko. Po nałożeniu chwilę się wchłania, trzeba poczekać kilka minut aż zniknie klejąca warstwa. Dobrze nawilża, skóra jest miękka i gładka w dotyku, tutaj duży plus. Mam minimalnie wrażliwą skórę i troszkę mnie swędziała po nałożeniu, więc jeśli ktoś jest bardziej wrażliwy to nie polecam. Nie jest to zły kosmetyk, ale niczym nie zachwyca. Być może spróbuję kiedyś truskawkowej wersji.
    Zalety:
    • Dobre nawilżenie, miękka i gładka skóra
  • 4 grudnia 2022 o 14:55
    Zaskakująco przyjemny produkt!
    Puch do ciała "Hawajski klimat" od Manufaktury Piękna dostałam w prezencie i świetnie mi się go używało! Przyznam, że sama bym pewnie po niego nie sięgnęła podczas zakupów w drogerii, ale świetnie się złożyło, bo chętnie sięgnę po kosmetyki tej marki ponownie. Puch do ciała szczególnie polubiłam za bardzo przyjemną konsystencję, jest dużo bardziej puszysta niż zwykły balsam. Zapach jest bardzo egzotyczny i odświeżający. Korzystanie z niego to czysta przyjemność. Dodatkowy plus ode mnie za opakowanie - chyba tego typu opakowania balsamów lubię najbardziej, bo można wykorzystać je w 100% bez przecinania czy wyciskania produktu pod koniec. Puch wchłania się bardzo szybko i jest lekki. Nie klei się, łatwo się rozprowadza. Zapach jest wyczuwalny nawet po upływie kilku godzin. Dobrze nawilża i pozostawia skórę przyjemną w dotyku. Jestem zdecydowanie na tak! Jedynym małym minusem jest według mnie wydajność - dość szybko go wykończyłam w porównaniu z innymi balsamami. A używam ich dużo ;)