Maseczki klasyczne

Caudalie Vinosource-Hydra, Masque-Creme Hydratant Kremowa maseczka nawilżająca

• 19 listopada 2024 o 17:50
    Świetna jako krem na noc
    Po przetestowaniu tej maseczki, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to prawdziwy ratunek dla przesuszonej skóry. W okresach, gdy moja cera jest zmęczona, szorstka lub potrzebuje intensywnego nawilżenia, ta maska działa jak zbawienie. Używałam ją często jao krem na noc w polączeniu z serum tej samej serii. Konsystencja jest gęsta, ale jednocześnie lekka i kremowa, dzięki czemu łatwo się aplikuje i nie obciąża skóry. Co najważniejsze, produkt nie zatyka porów – to duży plus dla osób z cerą wrażliwą lub skłonną do niedoskonałości. Już po nałożeniu czuć przyjemne ukojenie, a skóra "pije" ten kosmetyk z przyjemnością. Uwielbiam tę maskę za jej wielofunkcyjność – można ją stosować jako szybki 10-minutowy zastrzyk nawilżenia, ale także jako całonocną kurację, co jest moim ulubionym sposobem. Po zostawieniu jej na noc budzę się z miękką, odżywioną i promienną cerą, która wygląda na zdrowo wypoczętą. Delikatny, winogronowy zapach to kolejny atut – nie jest intensywny, ale na tyle subtelny, by uprzyjemnić aplikację. Formuła bazuje na naturalnych składnikach, w tym wodzie winogronowej i olejkach roślinnych, co daje poczucie, że dostarczam skórze coś naprawdę wartościowego. Maska świetnie sprawdza się szczególnie zimą, gdy skóra potrzebuje dodatkowej ochrony przed przesuszeniem, ale równie dobrze radzi sobie latem, pomagając ukoić skórę po dniu na słońcu.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża
    • Pozostawia skóre promienną i odmłodzoną
    • Ładne opakowanie
    • Skład naturalny bez dodatkowych barwników czy konserwantów
    • Nie zapycha ani nie podrażnia mojej wrażliwej skóry twarzy
    Wady:
    • Jedyne do czego mogłabym się odnieśc jako wada jest cena, natomiast można ją upolować na promocji
  • 25 maja 2024 o 21:51
    Dobra ale bez szału
    Maseczkę zaczęłam stosować 6 stycznia a skończyła się jakoś 30 kwietnia, więc starczyła na długo przy stosowaniu raz na tydzień (tylko twarz). Maseczka jest w tubce co mi bardzo odpowiada, bo nie lubię maseczek w płachcie. Jest to maseczka o takiej zwartej konsystencji, dla mnie odpowiedniej, nie za lekka, nie za ciężka. Stosowałam ją po myciu twarzy (wieczorem) zamiast kremu. Dobrze trzyma się na buzi. Moja cera wręcz ją spijała więc nie zmywałam maseczki (można tak zrobić), tylko wykorzystałam opcję wmasowania reszty w buzię. Wtedy zostawiała taką lekką powłoczkę na buzi. Po wmasowaniu buzia była gładka, ukojona. Maseczka na pewno miała wpływ na brak podrażnień przy stosowaniu retinolu, bo bardzo pilnuję nawilżenia. Mam cerę hormonalną (od czasu do czasu podskórne gule na brodzie), cienką, płytko unaczynioną, mieszaną. Maseczka sprawdziła się dobrze, nawet bardzo dobrze, jednak pod koniec opakowania, po jej nałożeniu na następny dzień pojawiała się właśnie podskórna gula na brodzie. Nie chcę jej obarczać winą, możliwe, że wtedy moja skóra miała inne potrzeby i widocznie coś jej w tej masce nie pykło. Tak to już bywa z hormonami. Resztę zużyłam na szyję. Co mi się sprawdziło: nawilżenie, uczucie komfortu po nałożeniu, rano buzia wyglądała na wypoczętą. Jest to maska w moim mniemaniu spełniająca swoje zadanie, jednak nie było tutaj efektu WOW. Dodatkowo na wielki minus gumkowanie się maski w trakcie snu. Miałam kilka masek, które nakładałam na noc i nigdy się nie gumkowały. Ta potrafiła zbierać się też przy lini włosów i w trakcie spania "przenosić" się na włosy. Dodam, że nie nakładałam jej chwilę przed spaniem a solidną godzinę czy nawet dwie. Zapach lekki, taki rześki bym powiedziała, przyjemny. Nie podrażniający nosa więc osoby wrażliwe na zapachy powinny być zadowolone.
    Zalety:
    • Opakowanie w tubce
    • Konsystencja
    • Działanie- robi co ma robić
    • Można stosować pod oczy
    Wady:
    • Gumkuje się na buzi podczas spania
    AnutkaJ
    19 kwietnia 2022 o 22:10
    Świetna maska
    Maseczka ma delikatną, kremową konsystencję, zapach jest minimalnie wyczuwalny, bardzo delikatny. Szybko się wchłania i pozostawia skórę nawilżona już po 10 minutach. Cera jest wygładzona, promienia a przede wszystkim doskonale nawilżona. Produkt świetnie sprawdza się w formie pozostawienia go na twarzy na cala noc. Rano cera wygląda na świeżą i pięknie nawilżona.
    Zalety:
    • Brak zapachu, szybkość działania, efekt nawilżonej skóry po pierwszym uzyciu