Kremy pod oczy

Tołpa Pre Age, Krem pod oczy redukujący oznaki zmęczenia

AnaSky
    1 listopada 2024 o 11:58
    Rewelacyjny maluszek!
    Tak jak Tołpa ostatnio mnie rozczarowuje, tak ten krem pod oczy skradł moje serce! Jest niewielki, ma zaledwie 10 ml, aluminiowa tubka jest dość mała. Zakrętka biała, odkręcana. PAO wynosi 3 miesiące. Krem ma idealną konsystencję - nie jest ani za gęsty, ani za rzadki, można sprawnie i precyzyjnie zaaplikować pod oczami krem punktowo, by go później wklepać opuszkami palców w skórę. Cieszę się, że go dostałam, z pewnością będę do niego wracać.
    Zalety:
    • mega wydajny
    • wchłania się szybko i całkowicie
    • nie podrażnia oczu (a z tym przy niektórych kremach miewam problem)
    • nie pozostawia tłustej ani lepkiej warstwy
    • dobrze współpracuje z makijażem (nie używam co prawda korektor, ale puder się z nim rewelacyjnie zgrywa)
    • rewelacyjnie nawilża
    • wygładza
    • rozjaśnia skórę i to znacząco (a mam problemy z cieniami pod oczami)
    • zapach ma ledwie wyczuwalny, lekko cytrusowy
    • zawiera witaminę C i kwas hialuronowy
  • 21 października 2024 o 10:48
    Pozytywne zaskoczenie
    Moja skóra pod oczami jest wymagająca - trudno ją nawilżyć i ma tendencję do cieni. Najlepiej działają na nią kremy mocno nawilżające, gęste, z składnikami aktywnymi typu peptydy. Mimo negatywnych opinii innych na tematach kremu - spisał się u mnie naprawdę przyzwoicie! Stosowałam go codziennie rano i wieczorem. Nawilżył i rozświetlił moją skórę pod oczami, zmniejszył widoczność cieni pod oczami. Naprawdę byłam z niego zadowolona, jednak na rynku istnieją produkty o większej pojemności i korzystniejszej cenie (w stosunku do pojemności). Konsystencja: lekka. Szybko się wchłania. Nada się pod makijaż. Opakowanie: tubka o małej pojemności (10g). To naprawdę maluszek ;) Dobra opcja na podróże.
    Zalety:
    • skutecznie działanie, bez podrażnienia
    Wady:
    • opakowanie w formie tubki (preferuję airless)
    • mała pojemność (10g)
    • wysoka cena w stosunku do pojemności
  • 29 sierpnia 2024 o 20:18
    Przyjemny kremik
    Krem pod oczy ma przyjemną konsystencję, która szybko się wchłania. Jest idealny zarówno na dzień jak i na noc ale ja nie mam zbytnio problemów z tą okolicą. Ma w sobie drobinki, które pięknie rozświetlają okolice pod oczami.
    • nawilżenie
  • 1 lipca 2024 o 16:46
    Zdecydowanie do niego nie wrócę
    Krem kupiłam w Rossmannie na jakiejś promocji. Lubię testować nowe kosmetyki więc skusiłam się na ten produkt. Lubię markę Tołpa, wiele kosmetyków z tej marki należy do moich ulubieńców i cały czas do nich wracam. Niestety ten krem chcę szybko wymazać z pamięci.. Standardowo zacznijmy od opakowania - kartonik z ciekawą szatą graficzną i obszernymi opisami producenta. Liczne obietnice producenta mówiące o działaniu kremu: nawilżaniu, rozjaśnianiu cieni i silnej regeneracji. Ze składników aktywnych znajdziemy tutaj witaminę C i kwas hialuronowy co jest wyraźnie podkreślone na przodzie opakowania. Wewnątrz kartonika znajdujemy już sam krem - metalowa, malutka tubka o pojemności 10ml kolorystycznie odpowiadająca kartonowemu opakowaniu. W momencie zakupu kremu byłam zaskoczona tak małą pojemnością bowiem większość kremów pod oczy to standardowa pojemność 15ml. Po kilku użyciach jednak cieszyłam się że jest on mniejszy bo szybciej mogłam go wykończyć i zamienić na coś co faktycznie działa. Sam krem to dość lekki produkt o szarawym odcieniu i niestety mocnym zapachu. Do tego ten zapach mi przeszkadzał że niejednokrotnie po zbyt bliskiej aplikacji kremu przy linii rzęs potrafił podrażniać moje oczy i doprowadzić do płaczu. Jak powtórzyło się to kilka razy to zaczęłam ten krem stosować zdecydowanie dalej od linii rzęs. Kolejny problem pojawił się przy stosowaniu tego kremu na dzień gdyż waży każdy korektor jaki mam w swoich zbiorach kosmetycznych. Niezależnie od ilości kremu, ilości korektora, rodzaju korektora czy pudru po prostu ten krem robił dramat pod okiem. Każdy korektor się ważył, zbierał, źle rozkładał pod oczami - po prostu krem nie nadawał się do stosowania na dzień pod makijaż. Zaczęłam więc stosować ten krem jedynie na noc ale nie zauważyłam jakiejkolwiek zmiany na skórze, poza tym że w połączeniu z niektórymi kremami do twarzy potrafił po chwili się rolować na skórze. Cierpliwie dawałam mu szansę i tworzyłam nowe warunki “otoczenia” aby móc sprawdzić czy cokolwiek robi, niestety moje działania były bezskuteczne. Producent zapewnia nam nawilżenie, rozświetlenie, wygładzenie i zmniejszenie zmarszczek, i o zgrozo “zapobiega zbieraniu się korektora”. Niestety chyba poza wygładzeniem skóry w moim przypadku ten krem nie robi nic, a i tak to wygładzenie za chwilę się roluje… Podsumowując, krem okazał się wielkim rozczarowaniem. Kupiłam go w ciemno bez sprawdzenia opinii innych Wizażanek i mam za swoje. Dużo osób w opiniach podziela moje spostrzeżenia na temat tego kremu. Najbardziej zastanawiające jest to jak marka Tołpa mogła wypuścić tak słaby produkt, gdzie wiele kosmetyków jest bestsellerami. Na pewno spróbuję jeszcze inne kremy pod oczy z tej marki ale ten produkt będę omijać szerokim łukiem.
    Wady:
    • może podrażniać oczy i powodować ich łzawienie przy zbyt bliskiej aplikacji przy linii rzęs
    • roluje się na skórze
    • nie nadaje się pod makijaż, zbiera i roluje korektor
    • nie zauważyłam poprawy stanu skóry, jej nawilżenia czy rozjaśnienia
    • nie spełnia obietnic producenta
  • 26 kwietnia 2024 o 13:30
    Zużyłam - nie wrócę
    Kremy zamknięty jest wygodnym opakowaniu z precyzyjnym aplikatorem. Odróżnia go pojemność ponieważ ma tylko 10 ml więc w moim przypadku stosowania go na dzień i na noc dosyć szybko mi się skończył a kosztuje tyle co standardowe krem o pojemności 15ml. Producent obiecuje bardzo dużo działań tego kremu : - Głęboko nawilża - nie zgodzę się, uważam że to lekkie nawilżenie, szybko się wchłaniające, na dzień , pod makijaż - rozświetla i przywraca blask - z tym się zgodzę że lekko rozświetla - widocznie zmniejsza zmarszczki mimiczne - niestety ja tego nie zauważył po zużyciu całego kremu - natychmiastowo wygładza, regeneruje, redukuje zaczerwienienia - tego także nie było w moim przypadku Podsumowując krem należy do tych bardzo lekkich, dosyć szybko się wchłania, świetnie nadaje się pod makijaż ale nie spełnia wszystkich obietnic producenta. Ma też małą pojemność i nie jest wydajny więc więcej już do niego nie wrócę.

Zobacz także inne Kremy pod oczy