Podkłady

Nars Light Reflecting Foundation Podkład do twarzy

Sephora
Nars - Light Reflecting Foundation - Podkład W Płynie - Light Reflecting Foundation Deauville - Dla Kobiet

• 23 marca 2025 o 17:45
    Niezły fluid z bardzo dobrą kolorystyką acz mógłby być bardziej trwały
    Mam kolor Siberia i Gobi. Są to bardzo ładne,neutralne, jasne kolory. Takich kolorów producenci kosmetyków powinni wypuszczać wiecej na rynek. Mieszanka Gobi i Siberia wygląda bardzo ładnie. Fluid jest bardzo rzadki. Przed apliakcją wstrząsa się butelką. Działanie pompki zależne od egzemplarza. Może się zdarzyć lepsza pompka, ale i taka co nieco się przycina. Wtedy pompka dosłownie pluje fluidem w kierunku którego nie idzie odgadnąć. Aplikacja gąbką jest przyjemna i łatwa. Puder wtapia się w skórę. Nie podkreśla niedoskonałości skóry. Daje ładną poświatę i odbicie światła które obiecuje producent. Krycie zadowalające. Efekt wizualny piękny. Fluid mimo wielu zalet ma jedną wadę. Nie jest to mistrz trwałości. Ulatnia się po wielu godzinach noszenia. Jeśli ktoś szuka fluidu, który będzie na twarzy od rana do nocy w stanie nienaruszonym, to ten Fluid niekoniecznie jest odpowiednią propozycją. Ja jestem zadowolona z tego kosmetyku i być może kupię ponownie. Jednak tak szybko to nie nastąpi bo Fluid jest niesamowicie wydajny. Fluid ten ma wspólną dla podkładów Narsa cechę. Otóż on niby zastyga ale jednak nie zastyga. Wygląda jakby był mokry. Daje dzięki temu wet look. Ma się wrażenie jakby on był mokry na twarzy jednak chyba mokry nie jest.
    Zalety:
    • Obłędne, jasne, neutralne kolory: Siberia i Gobi.
    • Łatwa aplikacja.
    • Duża wydajność.
    • Daje piękny efekt wizualny. Skóra jest rozświetlona. Wet look.
    • Ładne,szklane butelki.
    Wady:
    • Trwałość, choć możliwa, to jednak mogłaby być lepsza. Po wielu godzinach fluid zaczyna znikać z twarzy.
    kasinaa
    8 czerwca 2024 o 13:11
    Taki se
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nie oczarowal mnie niestety a za tą cenę powinien . Nie widze u siebie jakiegoś rozświetlenia raczej naturalny efekt półmatu. Zaznaczam że każdy podkład muszę przypudrować więc może to reakcja z pudrem. Najgorsza wada to oksydacja. Podkład ciemnieje conajmniej 1-1.5 tonu na dodatek wytrącają się wówczas pomarańczowe tony. Dla mnie to dyskwalifikuje go całkowicie .
    U konsultantki
  • 5 kwietnia 2024 o 17:46
    Nie lubię go
    Na wstępie zaznaczę, że mam skórę normalną w kierunku suchej. Dla mnie kryterium doboru podkładu jego jego kolor - jestem bardzo blada i najjaśniejszy Healthy Mix jest dla mnie dużo za ciemny. Poprzednio używałam Always Fabulous z Bourjois który bardzo lubiłam, niestety szukałam czegoś jaśniejszego. Odcień Oslo jest dla mnie idealny. Jest neutralny i lekko wpada w róż. Podkład zamknięty jest w szklanym opakowaniu z plastikową zatyczką. Ma pompkę. Opakowanie jest eleganckie, minimalistyczne. Zatyczka bardzo łatwo się palcuje, w pompka jest bardzo średniej jakości. Często się zacina, czasem pluje podkładem. Podkład jest bardzo rzadki, podczas mieszania słychać, jak przelewa się w buteleczce. Ja nakładam go dłońmi i później lekko wklepuję gąbeczką. Niestety, podkład w zetknięciu z moją skórą podkreśla wszystkie jej mankamenty, które każdy inny podkład powinien przykryć. Żaden podkład nie podkreślał u mnie suchych skórek (bo ich praktycznie nie mam! a nawet jeśli, to nie zauważyłam, żeby inny podkład to robił). Ten podkład bardzo mocno podkreśla fakturę skóry, wszelkie nierówności na skórze (a moja skóra jest naprawdę gładka i nie ma większych niedoskonałości). Po prostu miejscami robi mi Saharę na twarzy, trochę tak jakbym użyła jakiegoś bardzo matującego, ściągającego pudru. W moim odczuciu on się dość mocno ciastkuje i niestety bardzo mocno i szybko się ściera. Wypróbowałam przeróżne kombinacje i przeróżne kremy, nic nie pomaga. Również próbowałam używać go bez pudru, ale on nawet z pudrem ściera się bardzo szybko. Potwierdzam również to, co pisano w poprzednich recenzjach - bardzo dużo zależy od dnia, ale ja mam z nim raczej gorsze dni. Kosztuje ponad 250 zł, ta cena jest dla mnie nie do wytłumaczenia, nawet biorąc pod uwagę to, że samo opakowanie (beznadziejna pompka!) jest fatalna. Trwałość żadna, wygląd na skórze też nie zachwyca.
    nctw
    15 lutego 2024 o 10:49
    Mój pewniak
    Podkład kupiony pod wpływem pozytywnych opinii na jego temat na YouTube. Tym razem naprawdę nie żałuję, że uległam opiniom innych. Nigdy bym po niego nie sięgnęła z własnej inicjatywy. Ani to marka, którą jakoś cenię, ani sam produkt nie wydaje się dopasowany do mojej mieszanej cery. Okazało się, że świetnie się u mnie sprawdza. Wygląda na maksa naturalnie, upiększa, wygląda lekko i bardzo dobrze stapia się z cerą. Nie jest jakoś mocni zastygający, ale o dziwo dobrze trzyma się przez cały dzień. Urósł do pozycji pewniaka w mojej kosmetyczce, wiem, że zawsze będzie wyglądał przyzwoicie. Nakładam go palcami, ale gąbeczka też daje radę. Jestem z niego na tyle zadowolona, że nie mam potrzeby próbować innych podkładów, a to w moim przypadku naprawdę znaczy wiele :)
    Zalety:
    • Wykończenie
    • Lekkość
    Wady:
    • Nie ma
    Alex85
    29 listopada 2023 o 11:02
    Nie dla mieszanej cery
    Jako, że uwielbiam testować podkłady, zwłaszcza te wysokopółkowe, w mojej kolekcji musiał znaleźć się też ten, mimo, że wersja matująca okazała się u mnie totalnym niewypałem. Mam mieszaną, dojrzałą cerę, z pierwszymi oznakami starzenia i szukam ideału dobrze kryjącego, wygładzającego i nie wchodzącego w zmarszczki. Niestety ten podkład jest kolejnym potwierdzeniem, że nie dla mnie są podkłady lekkie i wg obietnicy producenta pielęgnujące. Na pewno na plus jest piękny kolor Deauville - jasny, neutralny beż. Bardzo ładnie dopasowuje się do mojej jasnej ale nie całkiem bladej karnacji. Podkład ma płynną, fajną konsystencję i bardzo dobrze się rozprowadza pędzlem. Zaraz po nałożeniu twarz jest promienna, wygładzona ale krycie określiłabym na mniej niż średnie. U mnie po ok. godzinie przestaje dobrze wyglądać na twarzy. Bardzo się świeci i lekko ciemnieje przez co majijaż wygląda mało elegancko. Po całym dniu pracy twarz wygląda na zmęczoną. Brudzi wszystko dookoła. Oddałam go koleżance z suchą cerą, która uwielbia rozświetlenie, może u niej się sprawdzi. Na mojej mieszanej cerze nie sprawdził się. Zmywa się bardzo dobrze, po zmyciu makijażu cera faktycznie wygląda ok. Moim zdaniem nie jest to zły produkt ale jest kompletnie nie dla mnie.