Bazy pod makijaż

Bielenda Boost Me Up, Matująco-ochronna kremowa baza pod makijaż

HOBB
Bielenda Matująco - ochronna kremowa baza pod makijaż 8w1 SPF50

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 kwietnia 2025 o 16:26
    Szału nie ma ale nie jest aż tak zła
    Nie zwracałam nigdy uwagi na tą bazę bo przyznam, że wystraszyłam się niskiej średniej w katalogu. No ale jak dostałam ją w prezencie to postanowiłam zaryzykować. No i w sumie jest taka średnia. Nie jest to najgorsza baza jaką miałam w życiu ale też nie jest to produkt do którego wrócę. Jeśli się nad nią zastanawiacie to spokojnie można sobie odpuścić. Opakowanie jest ok. To szklana buteleczka z bardzo ładną szatą graficzną. Pompka się nie zacina i ogółem nie ma się do czego przyczepić. Szkoda tylko, że opakowanie to najmocniejszy punkt produktu bo najmocniejsze i najbardziej zadowalające to powinno być działanie no ale niestety wszystkiego mieć nie można. Baza to gęsty biały krem o bardzo przyjemnym kwiatowym zapachu. Dość gęsta konsystencja zdecydowanie wpływa na dobrą wydajność produktu no ale w przypadku średniego produktu to nie wiem czy się z tego cieszyć. Jeśli chodzi o aplikację to faktycznie zgodzę się z dziewczynami które pisały recenzję przede mną- ona faktycznie bieli i jest to denerwujące. Na całe szczęście jak już nałoży się podkład to wszystko się wyrównuje i te białe tony na całe szczęście nie są widoczne. A gdy nie noszę podkładu to i bazy nie nakładam więc w pewnym sensie problem z głowy. Poza tym jest ok- nie roluje się, nie grudkuje i nie jest oblepiająca. Nie mam więc problemu z tym by szybko ją nałożyć. Jest leciutko lepka, ale jak dla mnie bazach to plus bo zwiększa to przyczepność podkładu. Najbardziej się cieszyłam na matujące właściwości ponieważ jestem posiadaczką cery mieszanej. No ale niestety takowych ta baza nie posiada. Poprawki matującym pudrem w strefie T są przy niej konieczne i to nawet przy matującym podkładzie , bo może jakby tak było tylko przy rozświetlających to bym się nie czepiała. Ale się czepiam. Pochwalę za to, że bardzo fajnie zmiękcza twarz i sprawia, że nałożony podkład naprawdę ładnie się prezentuje. Nie zauważyłam by w ciągu dnia się ścierał- więc jakiś tam wpływ na przedłużenie trwałości makijażu ta baza ma. Podkładu też nie przyciemnia. Posiada filtr ochronny i tu w sumie dość ciężko się wypowiedzieć bo tych słonecznych dni póki co tak wiele nie było, ale nie odnotowałam żadnych przebarwień wiec tutaj jestem skłonna uwierzyć, że działanie ochronne ma. Cena jak najbardziej ok ale jakość to jednak mim zdaniem troszkę kuleje. No średnio ta baza wyszła niestety. Zużyje do końca bo nie lubię wyrzucać kosmetyków ale nie polecam i już do niej nie wrócę.
    • przyjemny zapach
    • fajnie zmiękcza twarz
    • nie roluje się i nie grudkuje
    • wierze w jej działanie ochronne
    Wady:
    • nie matuje
    • widocznie bieli
    Eulina
    30 sierpnia 2024 o 15:56
    przeciętna
    Bardzo zależy mi na wysokiej ochronie SPF, bo mam tendencję do powstawania przebarwień. Kupiłam ta bazę, bo producent obiecywał, że produkt ma właściwości wielofunkcyjne- matowi tłusta skore, utrwala makijaż, pielęgnuje i posiada filtr SPR50. Można go stosować na krem oraz jako krem z filtrem. Jeśli chodzi o jego konsystencję, to faktycznie przypomina ona krem/ serum. Jest dość gęsta, ale nakłada się dobrze. Pielęgnuje i z pewnością chroni skórę przed powstawaniem przebarwień i posłonecznych podrażnień. U mnie w ogóle nie matowi. Cera wyświeca się bardzo szybko. Czy utrwala- ciężko powiedzieć, bo jak skóra się świeci, to usuwam nadmiar sebum chusteczką i zawsze coś tam z makijażu zetrę. Minusem jest to, że produkt nałożony w większej ilości zostawia białe smugi, które się rolują przy nakładaniu podkładu. Przez te białe ślady raczej nie kupię ponownie.
  • 25 lipca 2023 o 1:17
    Słabiutko
    Kupilam tą bazę, ponieważ zachęciły mnie pozytywne recenzje innych produktów z tej serii. No i wysoka ochrona spf. Niestety zbyt wiele dobrego nie mogę powiedzieć. Jako krem z ochroną uv daje radę, ale jako baza jest tragiczna. Okropnie się roluje, nierównomiernie nakłada, przez co naprawdę ciężko ładnie nałożyć Makijaż. Nie widzę, żeby miała wpływ na utrzymywanie się makijażu, wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że szybciej spływa z twarzy niż bez tej bazy. Do tego strasznie bieli twarz i nie wchłania się. Na plus opakowanie, zapach i aplikator.
    Zalety:
    • aplikator
    • wysoka ochrona przed uv
    Wady:
    • roluje się
    • okropnie bieli
    • nie przedłuża żywotności makijażu, wręcz przeciwnie
    • nie każdy podkład się do niej nadaje
  • 14 maja 2023 o 9:28
    Nie polecam
    Produkt kupilam na promocji , mysląc ze okaze sie swietnym wyborem, natomiast niestety sie zawiodłam. Produkt może i i daje wysoką ochronę, natomiast zdecydowanie za bardzo wybiela cerę oraz sie roluje. Nałożony makijaż (nawet po dłuższej chwili) nie wygląda zbyt dobrze i się łatwo ściera. Po paru użyciach wymieniłam produkt na krem Ziaja MED z SPF 50, który sprawdza sie idealnie akurat jako sam krem nałożony na twarz oraz pod makijaż.
  • 15 kwietnia 2023 o 17:58
    Wszystko fajnie , ale...
    Bazy używam jako SPF. Pierwsze wrażenie - bardzo pozytywne. Ładny zapach, ciekawa konsystencja. Jednak po nałożeniu na twarz czar prysł. Produkt niesamowicie się roluje. Ciężko go nałożyć równomiernie. Do tego jeszcze okropnie bieli! Zostawiam te bazę jako coś, czego będę używac jak nie będę wychodzić z domu. Bardzo fajny aplikator. Nie matuje, ale nie jest tłusty.
    • Formuła
    • Konsystencja
    • Nie wyświeca się , nietłusty
    Wady:
    • Bieli
    • Roluje się

Zobacz także inne Bazy pod makijaż