Toniki i hydrolaty

HOBB
Bielenda Blue water cream – krem – tonik 2w1 nawilżająco tonizujący

• 9 marca 2025 o 15:14
    Lekki i odświeżający
    Bielenda Blue Matcha, Blue Water Cream to naprawdę ciekawy produkt, zwłaszcza jeśli szukasz czegoś lekkiego, co nawilży skórę, ale jej nie obciąży. Konsystencja jest wodnista, przyjemnie się rozprowadza i daje uczucie odświeżenia. Na początku lekko się klei, ale po chwili to uczucie znika, a skóra staje się miękka i nawilżona. Nie zostawia tłustej warstwy, więc świetnie sprawdzi się pod makijaż albo jako lekka pielęgnacja na dzień. Zapach jest delikatny i nieprzytłaczający. Może być trochę za lekki dla bardzo suchej skóry, ale do mieszanej i tłustej powinien pasować idealnie. Ogólnie fajna opcja, jeśli lubisz szybkie, niewymagające pielęgnacyjne rozwiązania.
    Zalety:
    • Lekki
    • Szybko się wchłania
    • Odświeża i nawilża skórę
    Wady:
    • Na początku trochę się klei
  • 6 grudnia 2024 o 22:57
    Wielozadaniowy, idealny na wakacje
    Krem-tonik towarzyszył mi w tym roku na wakacjach. To produkt 2 w 1 - tonik i krem, więc pomyślałam, że będzie idealny bo zastąpi mi dwa produkty. Nie zawiodłam się ale od początku :) Produkt w buteleczce z atomizerem ale nie nadaje się aby np spryskać nim twarz, dozuje produkt punktowo nie w postaci mgiełki. Minusem jest to, że góra tego atomizera często spada. Zawiera 97% składników pochodzenia naturalnego w tym blue matche, olej z pestek malin i trawę cytrynową. Bardzo lubię zapach całej tej serii - świeży, lekko kremowy, bardzo przyjemny. Krem ma lekką, mleczną formułę. Nie tylko tonizuje ale też na prawdę bardzo fajnie nawilża. Posiadam skórę mieszaną, szczególnie latem, przy wyższych temperaturach nie potrzebuje wiele i na wakacjach na dzień ten produkt mi w zupełności wystarczał zarówno solo jak i pod makijaż. Mały minus to fakt, że na skórze pozostawia delikatnie klejącą warstwę - pod makijaż zupełnie to nie przeszkadza. Plusem też jest wydajność. Cery tłuste i mieszane mogą go stosować zamiast toniku, sera i kremu, jeśli to za mało to można go też stosować pod krem. Bardzo fajny, wielofunkcyjny produkt, z dobrym składem i w niskiej cenie. Gdyby się lekko nie kleił i opakowanie byłoby lepiej zrobione dałabym 5* :)
    Zalety:
    • Skład
    • Wielozadaniowość
    • Działanie
    Wady:
    • Lekko się klei
    • Atomizer spada z buteleczki
  • 19 sierpnia 2024 o 0:15
    Rajska pianka?
    Bielenda Blue Matcha, Blue Water Cream to jeden z tych produktów, który przyciąga wzrok nie tylko swoim efektownym opakowaniem, ale także obietnicą niezwykłych właściwości pielęgnacyjnych. Jako osoba z cerą mieszaną, która czasami potrzebuje solidnego nawilżenia i odświeżenia, postanowiłam wypróbować ten krem i sprawdzić, czy spełni moje oczekiwania. Krem zamknięty jest w eleganckim, niebieskim słoiczku, który od razu kojarzy się z jego nazwą i składnikami. Ma lekką, żelowo-kremową konsystencję, która jest bardzo przyjemna w aplikacji. Już niewielka ilość wystarczy, aby pokryć całą twarz, a produkt łatwo się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Co do działania, muszę przyznać, że Blue Water Cream świetnie radzi sobie z nawilżeniem. Skóra po użyciu jest dobrze nawodniona, gładka i elastyczna. Krem ma również przyjemny, delikatny zapach, który jest subtelny, ale odświeżający. Zawiera składniki takie jak blue matcha i woda morska, które są znane ze swoich właściwości nawilżających i antyoksydacyjnych. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że skóra stała się bardziej promienna, a jej koloryt poprawił się. Blue Water Cream jest także bardzo uniwersalny – świetnie sprawdza się zarówno rano, jak i wieczorem. Rano używałam go jako bazę pod makijaż, a wieczorem jako element kończący wieczorną rutynę pielęgnacyjną. Dobrze współpracuje z innymi kosmetykami, nie powodując ich rolowania czy osypywania. Jedynym drobnym minusem jest to, że krem może nie wystarczyć dla osób z bardzo suchą skórą, które potrzebują intensywniejszego nawilżenia. Dla mnie, przy cerze mieszanej, był jednak idealny.
    Zalety:
    • Lekka, żelowo-kremowa konsystencja, która łatwo się wchłania
    • Doskonałe nawilżenie, które poprawia elastyczność skóry
    • Przyjemny, subtelny zapach
    • Zawiera składniki o działaniu nawilżającym i antyoksydacyjnym, takie jak blue matcha i woda morska
    • Uniwersalny – można stosować zarówno rano, jak i wieczorem
    • Eleganckie opakowanie
    Wady:
    • Może być niewystarczający dla osób z bardzo suchą skórą, które potrzebują bardziej intensywnego nawilżenia
    Zuzu098
    13 sierpnia 2024 o 15:26
    Idealny na lato
    Tonik nie dość że jest tani i łatwo dostępny to pięknie nawilża i pielęgnuje skórę aplikator w postaci atomizera jest dodatkowym atutem dla mnie to idealny kosmetyk na lato uwielbiam zabierać go na plażę ponieważ ta mgiełka jest idealnym nawilżającym orzeźwieniem
    Zalety:
    • Cena, częste promocje, dostępność,. wydajność
  • 15 czerwca 2024 o 4:30
    Bardziej tonik niż krem
    Produkt kupiłam bo zaciekawił mnie odpis produktu, nie miałam czegoś takiego wcześniej. Producent obiecuje, że jest to produkt łączący właściwości kremu nawilżającego i toniku. Osobiście już na wstępie zaznaczę, że moim zdaniem to bardziej tonik niż krem, jako tonik faktycznie jest bardzo fajny i tak też finalnie go używałam, jako krem zbyt delikatnie żeby działał solo. Produkt ma lekką, nietłustą konsystencją, która szybko się wchłania, nie obciążając skóry. Po aplikacji skóra staje się delikatnie nawilżona, miękka oraz odświeżona. Mam cerę suchą i dla mnie zdecydowanie ten produkt jest niewystarczający. Jeśli wasza skóra nie jest aż tak przesuszona prawdopodobnie wam się bardziej sprawdzi.